واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مقيمي در گفتوگو با فارس:تغيير سياست آمريكا در قبال ايران يك سراب است
خبرگزاري فارس: عضو فراكسيون اكثريت مجلس گفت: عملكرد دولت اوباما در مدتي كه از رياست جمهوري وي گذشت حاكيست كه تغييري در سياست امريكا در قبال ايران ايجاد نخواهد شد و اين تغيير يك سراب است.
احمد علي مقيمي نماينده بهشهر در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار امور مجلس خبرگزاري فارس با بيان اينكه سياست ستيزه جويانه و مداخله گرايانه آمريكا در دوره هشت ساله رياست جمهوري جرج بوش (پسر) هزينه سنگيني را به جامعه جهاني تحميل كرد و امنيت جهاني را به مخاطره انداخت، گفت: در شرايطي كه نظام بين المللي به سمت چند جانبه گرايي در حركت بوده است رهبران كاخ سفيد تلاش كردند با تحميل نظام تك قطبي، از شكل گيري نظام چند جانبه گرايي ممانعت به بعمل آورند.
وي افزود: پايان دوران رياست جمهوري بوش را بايد به معناي شكست كامل يك جانبه گرايي آمريكايي محسوب كرد كه دولت بوش را به منفورترين دولت در جهان تبديل كرد. در شرايطي كه نه تنها جامعه جهاني بلكه حتي بسياري از نخبگان برجسته ولي ملي رسانهاي آمريكا ضمن اذعان به اشتباهات عملكرد بوش بر ضرورت تجديد نظر و تغيير در سياستهاي آمريكا تاكيد كردند. باراك اوباما با بهره برداري از چنين فضايي و با مطرح كردن شعار تغيير در سياستهاي آمريكا در عرصه رقابت انتخابات رياست جمهوري آمريكا ظاهر شد. گويا جامعه جهاني و جامعه آمريكا در انتظار شنيدن چنين شعاري بوده است.
عضو فراكسيون اكثريت مجلس تصريح كرد:شعار تغيير باراك اوباما مورد استقبال گسترده جامعه آمريكا و نظام بين الملل و حتي برخي محافل در ايران قرار گرفت. اوباما با اتخاذ چنين رويكردي توانست موفقيت خود در انتخابات رياست جمهوري را تضمين كند در عرصه بين المللي نيز باعث كاهش انتقادهاي گسترده از آمريكا شود.اما واقعيت آن است كه تاكيد اوباما مبني بر ضرورت تغيير در رفتار آمريكا از جمله در قبال ايران تنها يك شعار انتخاباتي به منظور جلب آراء مردم آمريكا و ترميم وجهه بشدت تخريب شده آمريكا در جهان سوم بود. اما اكنون با گذشت اندكي بيش از يك ماه از رياست جمهوري اوباما، آنچه باعث نگراني در محافل سياسي و رسانه هاي شده است اينكه نه تنها تعريف روشني از ابعاد و چگونگي تغيير در سياست آمريكا ارائه نشده است بلكه جهت گيريهاي دولت اوباما حاكي از تداوم سياست هاي دوران بوش بوده است.
مقيمي گفت: در اين ميان آنچه بيش از همه مورد توجه محافل سياسي و رسانهاي بوده اينكه باراك اوباما در قبال ايران چه سياستي اتخاذ خواهد كرد. البته به اين نكته بايد توجه داشت كه تغيير سياست آمريكا در قبال ايران موضوعي نيست كه براي نخستين بار توسط اوباما مطرح شده باشد. از اوايل دهه 1990 ميلادي اكثر نخبگان و تحليگران برجسته آمريكايي بر ضرورت تغيير سياست هاي آمريكايي در قبال ايران تاكيد كرده اند.
وي افزود:اما رهبران كاخ سفيد همراه به عملكرد اشتباهشان در قبال ايران ادامه داده و برغم آگاهي از جايگاه منحصر بفرد و موقعيت ايران، همواره تلاش كردهاند ايران را از صحنه تحولات منطقهاي حذف نموده و در عرصه بين المللي نيز ايران را در انزوا قرار دهند. بر همين اساس اكثر نخبگان بر جسته و حتي بسياري از مقامات آمريكايي همواره بر ضرورت تغيير در رفتار آمريكا در قبال ايران تاكيد كردهاند اما در شرايطي كنوني آنچه باعث شده تا شعار تغيير سياست آمريكا در قبال ايران توسط اوباما مورد توجه قرار گيرد اين بوده است كه نه تنها سياست آمريكا در قبال ايران بيشتر از پيش با شكست و بن بست مواجه شده است بلكه به رغم خواست رهبران كاخ سفيد، ايران به عنوان قدرت موثر در تحولات منطقهاي و بين المللي مطرح شده است بگونهاي كه حتي رهبران كاخ سفيد براي رهايي از باتلاقي كه در عراق و افغانستان ايجاد كرده اند دست نياز به سوي تهران دراز كردهاند.
نماينده بهشهر در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه شعار تغيير در سياست آمريكا در قبال ايران توسط اوباما صرفا براي جلب آراء و انداختن توپ در زمين ايران بوده است، خاطرنشان كرد: اوباما در ابتداي دوران مبارزات تبليغاتي نه تنها از ضرورت تغيير در سياست امريكا در قبال ايران تاكيد كرده بلكه ادعاي گفت و گوي بدون پيش شرط با تهران را مطرح كرده اما در اواخر مبارزات انتخاباتي موضوع گفت و گوي بدون پيش شرط با تهران از شعار تبليغاتي وي حذف شد.
مقيمي اضافه كرد:عملكرد دولت اوباما در مدتي كه از رياست جمهوري وي گذشت حاكيست كه تغييري در سياست امريكا در قبال ايران ايجاد نخواهد شد و سياست هاي هاي خصمانه امريكا در قبال ايران ادامه خواهد داشت. بعنوان مثال آن عده از مقامات دوران بوش در پستهاي خود در دولت اوباما ابقاء شدهاند كه همواره خواهان تشديد تحريم ها عليه ايران بوده اند دولت اوباما نيز همانند اسلاف خويش بر توقف فعاليت هاي هستهاي ايران تاكيد كرده و تهران را به حمايت از تروريسم و كارشكني در افغانستان و عراق متهم كرده است.
وي گفت: بسياري در محافل سياسي معتقدند در خوشبيانه ترين حالت دولت اوباما تداوم بخش سياستهاي دوران رياست جمهوري بيل كلينتون در قبال ايران خواهد بود. در دوران كلينتون گسترده ترين تحريمها عليه ايران اعمال شد كه عيني ترين نمونه آن قانون تحريم داماتو بود.
واقعيت آن است كه دولت اوباما ممكن است بطور مقطعي و براي رهايي از باتلاق افغانستان و عراق، رويكرد همكاري جويانه در قبال ايران اتخاذ كند اما در سياست كلان آمريكا در قبال ايران تغيير ايجاد نخواهد شد.
عضو فراكسيون اكثريت مجلس يادآور شد:مقامات واشنگتن تلاش ميكنند با تاكيد بر ضرورت گفت و گو با ايران توپ را در زمين ايران انداخته و وانمود كنند كه آنان گام نخست را برداشته و اكنون نوبت تهران است كه به سوي واشنگتن گام بردارد در چنين شرايطي هدف عمده آنان اين است كه در عرصه بين المللي از تهران بعنوان عامل بن بست در روابط با امريكا ياد كنند. در چنين شرايطي ساده انگارانه است كه برخي محافل و افراد در ايران تحت تاثير شعار انتخاباتي و عوام فريبانه بارك اوباما قرار گرفته با استقبال از شعارهاي اوباما باور كرده اند كه در سياست هاي آمريكا در قبال ايران در دوران اوباما تغييراتي ايجاد خواهد شد.
مقيمي ادامه داد: اين در حالي است كه تغيير در سياست هاي امريكا از جمله در قبال ايران به سادگي امكان پذير نخواهد بود بويژه اينكه محافل صهيونيستي كه در فرآيند تصميم گيري سياستهاي امريكا نقش موثري ايفا ميكنند تلاش گستردهاي را به منظور تشديد سياست هاي خصمانه آمريكا در قبال ايران در دولت اوباما بكار گرفته اند كه انتصاب رئيس راس بعنوان نماينده ويژه امريكا در منطقه خاروميانه نمونهاي از ميزان تاثير گذاري محافل صهيونيستي در سياستهاي امريكا در قبال ايران است.
وي تاكيد كرد: ساده انگارانه است كه باور كنيم كه دولت اوباما قادر به تغييرات جدي در سياست هاي كلان امريكا در قبال ايران خواهد بود و شعار تغيير نيز سرابي نخواهد بود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]