واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حسني در گفتگو با مهر:بازار بينالمللي مستند ايران سال آينده راهاندازي ميشود
مدير كل تامين و رسانه بينالملل سيمافيلم با اشاره به اينكه ايران در خاورميانه در زمينه فيلم مستند حرف اول را ميزند، از راهاندازي يك بازار بينالمللي مستند در سال آينده خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، در سالهاي گذشته و پيش از تغييرات اخير، اداره كل تامين برنامه سازمان صدا و سيما متولي خريد تمام برنامههاي خارجي بوده و حتي برنامههايي كه خارج از سازمان توليد ميشد از طريق اين مركز خريداري و عرضه ميشد.
با راهاندازي مركز سيمافيلم، بخشي به نام رسانه بينالملل سيما تشكيل شد كه مسئوليت فروش توليدات سيمافيلم و محصولات سازمان صدا وسيما برعهده آن بود. در سالهاي اخير برنامه تمركز فعاليتهاي خريد و فروش شبكهها مطرح شد و مرداد امسال اداره كل تامين و رسانه بينالملل متولي اين امر شد.
چنگيز حسني مديريت اين مركز را برعهده دارد. او بيش از 20 سال سابقه فعاليت در سازمان صدا و سيما دارد و به عنوان مدير واحد فيلمهاي خارجي شبكه دو، مدير واحد دوبلاژ، مدير بخش تامين برنامه و قائم مقام اداره كل تامين برنامه و مشاور بينالملل مركز صبا فعاليت كرده است.
* در بخش فروش اين مركز اولويت با چه فيلمهايي است. آيا بازار براي مجموعههاي ايراني به اندازه فيلمهاي مستند يا انيميشن است؟
- چنگيز حسني: تجربه حضور در بازارهاي مختلف به ما اين ديدگاه را داده كه از ابتدا بدانيم وزن بسته پيشنهادي ما چقدر است. ما در زمينه مستند و انيميشن در بازار منطقه و در بازار جهاني حرف زيادي براي گفتن داريم. به همين دليل اين بخش را در اولويت قرار دادهايم.
* مستندها را چطور انتخاب ميكنيد؟
- گروهي درباره توليدات مستند و انيميشن تحقيق ميكنند و كميتهاي براي ارزيابي و بررسي داريم تا آثاري را كه متناسب با استانداردهاي جهاني است انتخاب كنند. فروردين سال آينده يك بازار جهاني پيش رو داريم و اميدواريم با دست پر در اين بازار شركت كنيم.
* در مورد انيميشنها چطور؟
- بازار انيميشن كمي متفاوت است. در اين بخش ميتوانيم منطقه را پوشش دهيم، اما در بازار جهاني هنوز كمتجربه هستيم. با اين حال در اين زمينه نيز نيروهاي مستعد و باتجربه فراوان داريم كه ميتوانيم كارهايشان را در بازار جهاني عرضه كنيم. انيميشن "پهلوانان" يكي از اين نمونههاي قابل قبول است كه در حضورهاي بينالمللي موفق بوده است.
* سهم سريالها و فيلمهاي سينمايي از اين بازار چقدر است؟
- در اين بخش با توجه به مقررات و قواعدي كه وجود دارد با بازاري كوچكتر روبرو هستيم، اما بعضي مجموعههاي تاريخي و فاخر در كشورهاي همسايه مخاطب زياد دارد. مجموعه "يوسف پيامبر" در تركيه مورد توجه قرار گرفته و كشورهاي همسايه براي خريد آن تمايل نشان دادهاند. اگر ميخواهيم در اين بخش موفق باشيم تكنيك و ساختار مجموعهها و فيلمها بايد مطابق با معيارهاي جهاني باشد.
* نسبت به دهه 70 در زمينه فروش رشد داشتهايم و توانستهايم بازار منطقه را تحت تاثير قرار دهيم؟
- اين روند با گذشته قابل مقايسه نيست. در سال 70 تعداد مجموعههايي كه در سال ساخته ميشد حدود 10 عنوان بود، اما الان و به دليل تعدد شبكهها توليد بيشتر شده است.
* اما كيفيت مجموعهها بالا نرفته، فقط توليد بيشتر شده است.
- در همين ميزان توليد، كارهاي فاخر و قابل عرضه به بازارهاي بين المللي زياد است. همانطور كه گفتم در بخش مستند و انيميشن هم رشد بالايي داشتهايم كه ما را به بازارهاي تازه وارد كرده است. حتي اين روند در فاصله سالهاي 80 تا 87 سير صعودي داشته است. شبكههاي تلويزيوني در سراسر دنيا بيشتر شده و اين شبكهها خوراك لازم دارند. بايد بر اساس معيارهاي جهاني حركت كنيم و به مرور بخشي از اين بازار را به محصولات خودمان اختصاص دهيم.
* برنامه شما خريد هم هست. آيا در اين بخش هم حساسيت وجود دارد. گاهي فيلمهايي از سيما پخش ميشود كه خشن است يا جنبههاي منفي دارد. به هرحال انتظار ميرود معيارهايي رعايت شود.
- اداره كل برنامههاي خريد و فروش را كنار هم قرار ميدهد. ما به برنامههاي خارجي نياز داريم و هر سال تعداد زيادي فيلم، مجموعه و برنامه خارجي خريداري ميكنيم، اما در كنار توجه به خريد محصولات باارزش شبكهها و شركتها به اين فكر ميكنيم كه اين تعاملها زمينه معرفي سينما و تلويزيون ايران را فراهم كند. تنوع شبكهها، تنوع محصول را به دنبال دارد و در اين بين بايد سليقههاي مختلف را پوشش داد.
* در بخش توليد مشترك روي مستند متمركز شدهايد. در اين سالها در زمينه توليد مشترك فيلم و سريال تجربه قابل قبولي نداشتهايم و عمده تجربههاي ما با كشورهايي بوده كه صاحب صنعت سينما نيستند.
- اين هم نياز به تلاش و پيگيري دارد. برنامهريزي براي توليد يك فيلم سينمايي، انيميشن و مستند به يك سال زمان نياز دارد، در حالي كه در اين مدت يك مجموعه در داخل ساخته ميشود و به پخش هم ميرسد. تامين منابع مالي در خارج از كشور راحت نيست. حتي به سادگي نميشود با شبكههاي NHK و MBC كه آسيايي هستند همكاري كرد و زمان زيادي لازم است تا مسئولان يك شبكه را براي همكاري متقاعد كرد. البته ما تلاش ميكنيم در زمينه سينما و انيميشن تجربه خوبي با اين شبكهها داشته باشيم.
* بازار CMI بعد از چند دوره تعطيل شد. نياز به وجود يك بازار داخلي براي عرضه محصولات تصويري احساس نمي كنيد؟
- جشنوارههاي مختلف در كشور برگزار ميشود و در حاشيه اين جشنوارهها معمولا بازارهايي وجود دارد كه زمينه كار ما را فراهم ميكنند. اگر ما يك بازار بينالمللي تلويزيوني داشتيم ميتوانستيم زمينه تعامل با شبكهها و شركتهاي معتبر را به راحتي فراهم كنيم. الان به يك بازار مستند منطقهاي فكر ميكنيم. ما در منطقه در زمينه مستند حرف اول را ميزنيم و ميتوانيم صاحب چنين بازاري باشيم. دراين بازار ميشود به توليد مشترك و فروش فكر كرد.
* اين برنامه چه زماني عملي ميشود؟
- فعلا در مرحله طراحي هستيم و مستندها را بررسي ميكنيم تا توان و بضاعتمان را بسنجيم. فكر ميكنم سال آينده اين بازار را راهاندازي كنيم.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]