واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: دبير انجمن توليدكنندگان فولاد: بورس كالا بساط رانت خواري را در بازار فولاد جمع كرد
با آمدن بورس فلزات و پس از آن بورس كالا، بساط اين سودهاي باد آورده، صف هاي طويل پشت درب كارخانه هاي بزرگ فولادي و اوضاع مغلوبه بازار فولاد جمع شد.
ايلنا:دبير انجمن توليدكنندگان فولاد گفت: بورس كالا بساط رانت خواري را در بازار فولاد جمع كرده است.
به گزارش ايلنا، رسول خليفه سلطان افزود: عده اي تا قبل از تشكيل بورس فلزات و بورس كالا در بازار ، نفوذ زيادي داشتند به طوريكه با سه ماه در نوبت ماندن، محصول شركت هاي بزرگي مثل ذوب آهن و فولاد مباركه را به قيمت دولتي 190 تومان مي خريدند و در بازار به قيمت 260 تومان به فروش مي رساندند يعني يك سود 40 درصدي در مدت سه ماه نصيب اين افراد مي شد.
وي اظهار داشت: اين افراد از اين طريق به يك سرمايه گذاري بسيار مطمئن و رانتي عظيم دست پيدا كرده بودند در حاليكه شركت هاي توليدي از اين سود بهره چنداني نداشتند.
به گفته خليفه سلطان عرف رايج در بازار آن است كه عمده فروشي ها سود كمتري در واحد دريافت مي كنند و در مقابل خرده فروشي ها، به ازاي هر واحد فروش سود بيشتري دريافت مي كنند اما در آن زمان ، روند كاملا معكوس بود و عمده فروشاني كه به رانت هاي دولتي دسترسي داشتند، سودهاي كلان به جيب مي زدند.
دبير انجمن توليدكنندگان فولاد افزود: با آمدن بورس فلزات و پس از آن بورس كالا، بساط اين سودهاي باد آورده، صف هاي طويل پشت درب كارخانه هاي بزرگ فولادي و اوضاع مغلوبه بازار فولاد جمع شد و بورس موفق شد بازار عمده فروشي را ساماندهي و توسعه بدهد.
وي خاطر نشان كرد: زماني كه قرار بود بورس كالا راه اندازي شود، خيلي ها مي گفتند در كجاي دنيا بورس فولاد وجود دارد كه ما در ايران مي خواهيم، چنين كاري انجام دهيم.
دبير انجمن توليدكنندگان فولاد ادامه داد: اما همگان ديدند اگرچه در برخي كشورها فولاد در بورس هاي مدرن و امروزي مورد معامله قرار مي گيرد اما حتي اگر اين بورس ها هم در جهان وجود نداشت، باز هم وجود اين بورس براي ايران ضروري بود چرا كه در نبود بورس كالا، صف ها و رانت هاي زيادي در بازار فولاد شكل گرفته بود و از اين جهت نقش بورس در ساماندهي بازار يك جايگاه ويژه و استثنايي است.
خليفه سلطان با بيان اينكه بورس كالا باعث شفافيت معاملات بازار فولاد شده است، افزود: بورس همانند يك شاهين ترازو عمل مي كند و نشان مي دهد كه كشش قيمتي بازار تا چه حدي است. مثلا اگر ميلگرد در بورس كالا 850 تومان به فروش برسد ديگر در بازار كسي آن را 1000 تومان نمي خرد، زيرا بورس آستانه قيمتي آن را مشخص كرده است و فعالان اقتصادي هم بر همين اساس مي توانند براي فعاليت هاي خوود برنامه ريزي كنند.
پايان پيام
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]