واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: جوانان ايراني هنر انيميشن را جدي گرفته اند مهدي باقري معاون توليد كانون:
ششمين جشنواره بين المللي پويانمايي تهران در حالي برگزار شده است كه اين روزها مركز آفرينش هاي فرهنگي و هنري كانون هر روز از ساعت 9 صبح تا 23 نيمه شب ميزبان هزاران تن از هنرمندان برتر جهان، دانشجويان رشته هاي پويانمايي و هنرهاي تجسمي و ديگر علاقه مندان است.
استقبال چشمگير از جشنواره امسال به گفته معاون توليد كانون پرورش فكري، به دليل دارا بودن استانداردهاي جهاني اين جشنواره است كه با برگزاري پنج دوره پيشين، در ميان دست اندركاران هنر پونمايي به عنوان يك جشنواره استاندارد و معتبر شناخته شده است.
مهدي باقري با اشاره به اهميت اين جشنواره در ميان جشنواره هاي برتر جهاني گفت: در روزهاي گذشته مسوولان و دست اندركاران جشنواره هاي معتبر پويانمايي جهان به دبيرخانه جشنواره پيام هايي ارسال كرده و برگزاري اين رويداد هنري را به عنوان اتفاقي مهم در تقويم جهاني پويانمايي، ستوده اند.
به گفته وي، اوتو آلدر، موسس جشنواره بين المللي فيلم هاي پويانمايي فانتوچ سوئيس، بوريووي داونيكوويچ، عضو شوراي جشنواره جهاني فيلم هاي پويانمايي زاگرب و نانسي مري، عضو مركز ملي فيلم كانادا از جمله هنرمندان و دست اندركاراني هستند كه برگزاري اين جشنواره را تحسين كرده اند.
مدير روابط عمومي كانون با اشاره به حضور برگزيدگان جايزه اسكار در تهران گفت: "جون گرتز"، انيماتور برنده جايزه اسكار در سال 1993 امسال ميهمان جشنواره است و براي دانشجويان ممتاز رشته پونمايي در مقطع كارشناسي ارشد كارگاه آموزش ساخت پونمايي با تكنيك منحصربه فرد نقاشي با خمير برگزار مي كند.
گرتز مبدع تكنيك نقاشي با خمير در ساخت آثار پويانمايي است و تاكنون براي آثارش علاوه بر جايزه اسكار از جشنواره هاي معتبري هم چون جشنواره بين المللي فيلم هاي مستند، كوتاه و انيميشن بمبئي، جشنواره بين المللي فيلم ملبورن و جشنواره بين المللي فيلم هاي انيميشن اوتاوا جوايزي دريافت كرده است.
باقري شركت فيلم هاي برگزيده اسكار در اين رقابت را يكي از ويژگي هاي مهم اين دوره از جشنواره عنوان كرد و گفت: سه فيلم پويانمايي كه امسال نامزد دريافت جايزه اسكار بودند، در اين جشنواره حضور دارند. هم چنين آثار باب كرتز، انيماتوري كه تيتراژ و بخش هاي پويانمايي كارگردان هاي صاحب نامي هم چون استيون اسپيلبرگ و كوئنتين تارانتينو را خلق كرده است در اين جشنواره شركت دارد.
مروري بر سينماي پويانمايي ايتاليا و مجارستان به عنوان دو كشور مهم در اين عرصه نيز از ديگر اتفاقات مهم ششمين جشنواره پونمايي تهران است.
به گفته وي، 61 كشور جهان در اين دوره از جشنواره شركت كرده اند كه اين استقبال در ميان جشنواره هاي جهاني، جايگاه در خوري را براي جشنواره كانون ايجاد كرده است.
امسال حدود 900 فيلم از كشورهاي ديگر به جشنواره ارسال شده كه هيئت انتخاب 141 فيلم را براي حضور در مسابقه بين الملل برگزيده است.
معاون توليد كانون در بخش ديگري از سخنان خود به رشد 25 درصدي فيلم هاي شركت كننده اشاره كرد و افزود: امسال، حجم درخواست هاي خارجي و ايراني به حدي بود كه كارشناسان جهاني از اين نكته به عنوان اتفاقي بزرگ ياد مي كنند.
بريتانيا با 83 فيلم، آلمان با 73 فيلم، فرانسه با68 فيلم، آمريكا با 59 فيلم و روسيه با 47 فيلم بيش ترين حضور را در اين دوره داشته اند.
او از رشد فيلم سازي در زمينه پويانمايي بخش ايران نيز ياد كرد و گفت: در دوره ششم 684 فيلم ايراني براي حضور در بخش مسابقه به جشنواره ارسال شده كه اين رقم نيز به نسبت به دوره هاي گذشته رشد چشمگيري داشته است و نشان از جدي تر شدن پويانمايي در ميان هنرمندان خصوصا جوانان دارد.
بنابر گزارش اين مقام مسوول، توليد فيلم هاي بلند انيميشن نيز در مقايسه با سال هاي گذشته از رشد بالايي برخوردار بوده است و هشت فيلم بلند در ششمين جشنواره پونمايي به رقابت مي پردازند كه چهار فيلم بلند در بخش ايران حضور دارند.
نمايش ويژه، چشم انداز، كارگاه ها و نشست هاي تخصصي نيز از بخش هاي جنبي اين جشنواره هستند.
باقري در تشريح برنامه هاي بخش هاي ويژه گفت: برترين آثار انيميشن كشور ايتاليا كه سال گذشته در آخرين دوره جشنواره آي كاستلي اين كشور موفق به دريافت جايزه شدند در بخش چشم انداز اين جشنواره به نمايش درمي آيند.
وي هم چنين درباره كارگاه هاي تخصصي كه در حاشيه رقابت هاي جشنواره برگزار مي شود، گفت: برگزاري كارگاه هاي تخصصي توسط هنرمندان پونمايي بين المللي براي دانشجويان هنر و مربيان كانون و هنرمندان ايراني پونمايي، يكي از بخش هايي است كه امسال به اعتراف متخصصان اين عرصه، از كيفيت بالايي برخوردار است. استقبال از اين كارگاه ها هم به حدي است كه كانون در مواقعي نتوانسته پاسخ گوي اين حجم از علاقه مندان باشد.
نمايش فيلم هايي از نورمن مك لارن، زيباشناسي و پويانمايي، انيميشن پروجكشن، مروري بر آثار باب كرتز، پشت صحنه فيلم هاي انيميشن، جشنواره جشنواره ها، سوئيس فيلم و موسيقي و انيميشن از مهم ترين برنامه هاي بخش ويژه جشنواره است.
وي افزود: در بخش چشم انداز نيز به فعاليت هاي چند شركت فعال و تاثيرگذار خارجي در زمينه انيميشن و موسسات و دانشگاه هاي معتبر در اين زمينه پرداخته مي شود.
باقري به داوران اين جشنواره نيز اشاره كرد و آن ها از چهره هاي مهم و موثر اين عرصه عنوان كرد. در بخش بين الملل پل دريزن انيماتور از كانادا، سابرينا بريجيت وانيه از آلمان، رجينا پسوآ از پرتغال، داينال سولجيك از اتريش و اكبر عالمي از ايران حضور دارند.
در بخش مسابقه ايران نيز عبدالله عليمراد، اسدالله اعلايي، محمدرضا حسنايي، زحل رضوي و معين صمدي اعضاي هيات انتخاب را تشكيل مي دهند و ابوالفضل رازاني، وجيه الله فردمقدم، احمد عرباني، محمدعلي صفورا و نازنين سربندي نيز انتخاب فيلم هاي برگزيده بخش هاي مختلف مسابقه ايران را به عهده دارند.
بازار ملي پويانمايي ايران عنوان بخش تازه اي است كه امسال به جشنواره اضافه شده و به گفته معاون توليد كانون، اين اتفاق در ايران و بسياري از كشورها براي اولين بار اتفاق مي افتد
در اين بازار 40 شركت داخلي و 4 شركت خارجي به عرضه و فروش آثار توليد شده خود مي پردازند.
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]