واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اينترنت اكسپلورر همچنان پيشتاز است
سرمايه ، ميثم لطفي:بيشتر كاربران تا چند سال پيش بر اين باور بودند كه تنها يك راه براي گشت وگذار در اينترنت و مشاهده صفحات اينترنتي وجود دارد و آن هم استفاده از مرورگر اينترنتي مايكروسافت موسوم به اينترنت اكسپلورر است كه با نام اختصاري IE نيز شناخته مي شود. اما با گذشت زمان و رقابتي شدن بازار نرم افزارها، كم كم مرورگرهاي اينترنتي ديگر شركت ها نيز ارائه شد تا كاربر براي اتصال به شبكه جهاني اينترنت راه هاي ديگري را نيز پيش رو داشته باشد.
اين روزها مرورگرهاي اينترنتي مختلفي در بازار وجود دارند كه در برخي مواقع مي توانند سريع تر و حتي ايمن تر از IE عمل كنند و همين مساله باعث شده است در سال گذشته محبوبيت مرورگر مايكروسافت در بازارهاي جهاني به ميزان چشمگيري كاهش يابد و غول نرم افزاري جهان شاهد شكست بزرگ ترين مرورگر اينترنتي دنيا باشد. تعداد مرورگرهاي اينترنتي بسيار زياد و متعدد است كه در برخي موارد حتي نام آنها هم به گوش نخورده است. به عنوان مثال اين روزها مرورگرهايي با نام هاي Camino، Epiphany و SeaMonkey و... روي اينترنت ارائه مي شوند كه حتي نام آنها هم براي كاربران آشنا نيست. با اين حال چند مرورگر تقريباً نوظهور و تازه نفس به طور رسمي وارد رقابت با IE شده اند كه از بين آنها مي توان به Safari اپل، Firefox موزيلا، Chrome گوگل و Opera ساخت شركت نروژي اپرا اشاره كرد. داشتن سرعت بالا و تامين امنيت در برابر هكرها و برنامه هاي مخرب عواملي محسوب مي شوند كه اين روزها كاربران آنها را در مرورگرهاي اينترنتي جست وجو مي كنند. در زير وضعيت محبوب ترين مرورگرهاي اينترنتي مورد بررسي قرار مي گيرد.
Internet Explorer مايكروسافت
مرورگر اينترنتي Internet Explorer مايكروسافت كه با نام IE نيز شناخته مي شود، پراستفاده ترين مرورگر در ميان كاربران جهاني است. اين مرورگر به طور پيش فرض همراه با سيستم عامل Windows نصب مي شود و بر اساس آخرين آمارهاي منتشر شده، هم اكنون
نسخه 6 آن بيشترين محبوبيت را در دنيا دارد. در سيستم عامل ويندوز ويستا كه آخرين نسخه ويندوز است، IE7 و پس از گذشت مدتي IE8 نيز ارائه شدند. اينطور كه آخرين آمارهاي رسيده نشان مي دهد مرورگر اينترنتي مايكروسافت تا پايان ماه فوريه از سال جاري ميلادي 04/0 درصد از سهم خود را از دست داد و سهم آن از بازار جهاني مرورگرها به 5/67 درصد رسيد. با اين وجود، كاهش محبوبيت IE در ماه گذشته از سقوط آن در جولاي 2008 كمتر بود. در آن زمان مرورگر اينترنتي IE طي يك دوره 12 ماهه به طور ميانگين 7/0 درصد از سهم خود را در بازارهاي جهاني به رقبا واگذار كرده بود. اين مرورگر اينترنتي در طول يك سال گذشته نيز 4/7 درصد از سهم خود در بازارهاي جهاني را از دست داد. ميزان استفاده كاربران از مرورگر IE8 مايكروسافت در ماه فوريه نسبت به ماه قبل اندكي افزايش يافت و سهم آن از 92/0 درصد به 17/1 درصد ارتقا يافت. در اين دوره از زمان تولد نسخه كانديد IE8 كه با نام RC1 شناخته مي شود، تنها 5 هفته مي گذشت. در فوريه 2009 مرورگر RC1 مايكروسافت نخستين ماه كاملي بود كه در اختيار كاربران قرار گرفت.
فايرفاكس موزيلا
مرورگر اينترنتي فايرفاكس ساخت شركت موزيلا براي گشت وگذارهاي اينترنتي مورد استفاده قرار مي گيرد كه هم اكنون53/21 درصد كاربران آنلاين جهاني از آن استفاده مي كنند و بيشتر بين كاربران استفاده كننده از سيستم عامل لينوكس محبوبيت دارد. رفته رفته با پديدار شدن مشكلات امنيتي در پراستفاده ترين مرورگرهاي وب مانند اينترنت اكسپلورر، كاربران ديگر سيستم عامل هاي رايانه اي از قبيل ويندوز و مكينتاش نيز استفاده از اين مرورگر را آغاز كرده اند. از جمله قابليت هايي كه باعث افزايش محبوبيت فايرفاكس بين كاربران شد، امكان تبديل اين نرم افزار به مرورگري با سليقه هر يك از كاربران بود. براي اين كار مرورگر فايرفاكس همچنان دو مورد را در نظر مي گيرد كه آن هم توانايي هاي مرورگر و شكل ظاهري آن است. شخصي سازي توانايي هاي فايرفاكس با كمك فايل هايي با حجم كم به نام گسترش (Extension) ممكن مي شود. اين گسترش ها در واقع تكه هاي كوچك برنامه اند كه قابليت هاي مختلفي را به اين مرورگر مي افزايند.
Chrome گوگل
مرورگر اينترنتي Chrome نرم افزار متن بازي است كه در تاريخ دوم سپتامبر 2008براي نخستين بار توسط شركت گوگل عرضه شد. در ابتدا نسخه آزمايشي آن براي صاحبان سيستم عامل ويندوز در 100 كشور جهان عرضه شد و گوگل هم اكنون اعلام كرده است به زودي نسخه هاي سازگار اين مرورگر را با ديگر سيستم هاي اپل در آينده نزديك عرضه خواهد كرد. اين مرورگر بر پايه هسته مرورگر متن باز نوشته شده است و از امكانات و قابليت هاي آن مي توان به Tabbed browsing، بخش مشابه Privacy در IE و بخش مشابه
Speed Dial در مرورگر اپرا اشاره كرد. اين مرورگر در اصل يك واسطه در كامپيوتر ميزبان محسوب مي شود كه ابزارهاي سنگين و حجيم SaaS نرم افزارهاي به عنوان خدمات روي آن با عموم كاربران در ارتباط است. از نظر اجرايي، مرورگر Chrome در باز كردن صفحات اينترنتي با كدهاي JavaScript كارآمدتر است و اين فرآيند را با سرعت بيشتري انجام مي دهد.
«سفري» اپل
مرورگر Safari اپل كه بر پايه سيستم هسته اي Webkit ساخته شده، ظاهري ساده و آسان و در عين حال امكانات پيشرفته را در خود جا داده است كه از امنيت نسبتاً قابل قبولي برخوردار است. اين سيستم عامل به گونه اي طراحي شده است كه از آن مي توان در سيستم عامل Mac OS X اپل و ويندوز مايكروسافت استفاده كرد. اپل چندي پيش نسخه بتاي مرورگر اينترنتي4 Safari را براي سيستم هاي عامل ويندوز و Mac روانه بازار كرد و توضيح داد كه اين نرم افزار جديد نسبت به نمونه هاي قبلي بسيار سريع تر شده و سيستم هاي هدايت گر و جست وجوگر در آن ارتقا يافته است. اين طور كه اپل ادعا كرده، نسخه جديد مرورگر آن براي هر دو سيستم عامل ويندوز و Mac OS X، برنامه هاي مبتني بر JavaScript را نسبت به مرورگر Safari 3 تا 4/2 برابر سريع تر اجرا مي كند. اين شركت همچنين توضيح داد محصول جديد آن برنامه هاي مبتني بر JavaScript و HTML را نسبت به مرورگرهاي7 Internet Explorer مايكروسافت و3 FireFox موزيلا بهتر باز مي كند.
اپرا ساخت شركت اپرا
مرورگر اپرا يكي از مرورگرهاي اينترنتي محبوب براي كاربران محسوب مي شود كه توسط شركت نرم افزاري اپرا در نروژ نوشته شده است. اين مرورگر از نظر تعداد كاربر پس از IE، Firefox و Safari در مقام چهارم قرار دارد. مرورگر اپرا از سايت اپرا به رايگان قابل دريافت است و آخرين نسخه آن 9.62 نام دارد. مرورگر اپرا بيشتر براي تلفن هاي همراه و كنسول هاي بازي دستي Nintendo DS و كنسول بازي خانگي Wii نيندو طراحي شده و مورد استفاده قرار مي گيرد. از ويژگي هاي اين مرورگر مي توان به سرعت بالاي مرور صفحات وب، استفاده از سربرگ براي نگهداري چندين صفحه در يك پنجره، بزرگ نمايي صفحات، واكنش به رفتارهاي خاص موشواره و دارا بودن سيستم مديريت بارگذاري پيشرفته اشاره كرد. اما اينطور كه كارشناسان داخلي دريافته اند، بيشتر كاربران ايراني به منظور استفاده از شبكه اينترنت از مرورگر IE استفاده مي كنند. يكي از دلايل عمده اين امر استفاده بيشتر كاربران ايراني از سيستم عامل ويندوز است كه اين مرورگر به صورت پيش فرض روي آن ارائه مي شود. برخي كارشناسان داخلي معتقدند امنيت و كاربرپسندي مرورگر اينترنتي فايرفاكس نسبت به ساير مرورگرهاي مبتني بر سيستم عامل ويندوز بالاتر است. هرچند برخي صفحات وب نيز فقط با مرورگر IE باز مي شوند لذا كاربران ناگزير به استفاده از اين مرورگر هستند. نتايج حاصل از يك نظرسنجي درباره مرورگرهاي اينترنتي نشان مي دهد هم اكنون 53 درصد كاربران ايراني از مرورگر IE استفاده مي كنند. 28درصد كاربران ايراني نيز از مرورگر فايرفاكس، 9 درصد از مرورگر اپرا، هفت درصد از مرورگر
AOL Explorer و 5/0 درصد از مرورگر Netscape بهره مي گيرند.
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]