تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831389580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش فارس از محسنيه «شهيد عليخاني» كه 25 سال است تكيه عزاي سيدالشهداست


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از محسنيه «شهيد عليخاني» كه 25 سال است تكيه عزاي سيدالشهداست
خبرگزاري فارس: قدم كه در محسنيه «شهيد عليخاني» مي‌گذاري همه تعلقات دنيوي را فراموش مي‌كني. سياهي‌هاي عزاي حسين، سربندها و عكس‌هاي شهدا، قمقمه آب و كوله‌پشتي عرش نشينان‌ تا پرچم‌هاي يا حسين(ع) و يا ابوالفضل(ع) كه با نظم خاصي غمخانه حسيني را مزين كرده‌اند، همه زيبايي‌هاي خلوتي است كه در كنج محرمانه‌اش مي‌شود لحظاتي با امام عشق نجوا كرد.


به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، محسينه شهيد «محسن عليخاني» شهرستان ورامين 25 سال است كه به عنوان يك پايگاه ديني، مذهبي و فرهنگي در راه احياء ارزش‌هاي اسلامي فعاليت مي‌كند و خاندان معظم شهيد عليخاني با تمام وجود خود را وقف خاندان عصمت و طهارت كرده‌اند.

پلاك 95 متعلق به محسنيه «شهيد عليخاني» در خيابان 15 خرداد ورامين و در كوچه شهيدان «مرتضي و مصطفي اكبري» است. مكاني كه از سال 65 به ميعادگاه عاشقان ائمه اطهار خاصه سرور و سالار شهيدان اباعبدالله‌الحسين (ع) تبديل شده و اين عرض ارادت به ساحت مقدس آن ارباب بي‌كفن هر سال افزون‌تر مي‌شود و كمتر كسي است كه در اين شهر اين مكان فرهنگي و مذهبي را نشناسد.

تابلوي سبز رنگ و عبارت «محسنيه شهيد عليخاني» راهنماي خوبي است براي هر تازه واردي كه بخواهد نخستين بار در مراسم عزاداري امام حسين(ع) در اين ماتمكده حضور يابد. وارد كوچه شهيدان اكبري كه مي‌شوي آنچه نظرت را به خودت جلب مي‌كند عكس نوجوان 17 ساله شهيدي است كه بر بالاي كتيبه منزل پدري سند افتخار او نصب شده و بر روي آن نوشته شده «محسنيه شهيد عليخاني».

چند دقيقه‌ايي تا قرار ملاقات با پدر شهيد عليخاني زمان باقي است و من نظاره‌گر خواهراني هستم كه در سنين مختلف با چه شوري خود را به اين عزاخانه حسيني مي‌رسانند. وارد خانه كه شدم اولين صحنه‌اي كه نظرم را به خود جلب كرد، تسبيح‌هاي فراواني بود كه در دست يكي از خانم‌هاي جوان خادم هيئت قرار داشت و هر عزادار كه وارد مي‌شد يكي از آنها را مي‌گرفت و ذكر صلوات را نثار يكي از امامان معصوم مي‌كرد.

داخل محسنيه شدم. محسنيه‌ايي كه تو را با شهدا آشنا مي‌كند؛ آنجا كه مزين شده بود با قمقمه‌هاي آب، كوله‌هاي پشتي، سربندهاي «ياحسين(ع)» و «يا زهرا(س)»، ستون‌هاي آذين شده با نخل‌هاي جنوب و ادوات نظامي و تمثال شهيدان «همت، خرازي، باكري و ....».

مردم دسته دسته وارد مي‌شوند و با گرفتن قرآن از خادمين در گوشه‌ايي مي‌نشينند و به تلاوت قرآن مشغول مي‌شوند. اينجا نه بوي منيت و خود محوري حس مي‌شود و نه دستور و رياست بازي‌هاي مرسوم جايي دارد؛ نه دعوت نامه‌اي صادر شده و نه از بنرهاي تبليغي مرسوم هيئت‌ها خبري هست؛ بلكه دعوت نامه‌ها 25سال است كه خود به خود تو را به اين سو مي‌كشاند و در آن نام و نشاني هيچ كس نوشته نمي‌شود. تنها امضاي معتبري دارد «به مجلس عزاي امام حسين (ع)خوش آمديد» است.

اينجا فقط اخلاص تقسيم مي‌شود و همه در رسيدن به آن رقابت مي‌كنند؛ از همه قشر هستند كودك و نوجوان، جوان و پيرزن، مادر شهيد و ايثارگر و بسيجي و خلاصه هر كسي كه دلداده و شيفته مكتب حسين(ع) است يكي قرآن به دست مهمان سيدالشهدا مي‌دهد و ديگري تسبيح؛ آن يكي با چاي از عزاداران پذيراي مي‌كند و يكي مهمان‌ها را سامان مي‌دهد.

مريم دولت‌خواه بازنشسته سپاه ناحيه ورامين، مشاور فرماندار و مسئول اجراي هيئت پيروان عترت واحد خواهران
رزمندگان اسلام است. وي در گفت‌وگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» مي‌گويد: هيئت پيروان عترت بسيج خواهران شهرستان ورامين از سال 63 زير نظر بسيج خواهران حوزه يك حضرت رقيه (س) اين شهرستان در حسينيه بني‌زهرا (س) شروع بكار كرد و تا سال 65 به مدت 2 سال در منزل شهدا دعاي توسل برگزار مي‌كرد.

وي در ادامه گفت: از سال 65 تصميم گرفتيم در دهه اول و دهه آخر صفر نيز برنامه داشته باشيم و اين برنامه را در گلستان سيد فتح‌الله ورامين برگزار كنيم اما بعد از 3 روز برگزاري مسئول وقت آن، مانع از ادامه مراسم در اين مكان شد و ما مكاني براي ادامه اين مراسم نداشتيم. مادر شهيد «محسن عليخاني» كه اين وضعيت را مشاهده كرد اصرار كرد مراسم‌ها در منزل‌شان برگزار شود.

دولت‌خواه مي‌افزايد: ابتدا 3 روز مراسم در منزل شهيد عليخاني برگزار شد و بعد تا 10 روز ادامه پيدا كرد و در نهايت از سال 65 با اصرار خانواده شهيد عليخاني و اصرار پدر معظم شهيد و تقبل هزينه توسط وي ما در اينجا مستقر شديم و هر ساله در دهه اول و دوم محرم، بيستم صفر، دهه اول و دوم فاطميه و ولادت و شهادت ائمه اطهار برنامه‌ داريم.

مسئول اجرائي هيئت خواهران پيروان عترت ورامين گفت: جدا از برنامه‌هاي مذهبي فعاليت‌هاي فرهنگي نيز در قالب تشكيل كلاس‌هاي آموزش خادمين اين هيئت كه 300 نفر خادم را شامل مي‌شود، خانواده، كلاس مشاور كلاس تحكيم بنيان قبل از ازدواج، حين و بعد از ازدواج، آموزش احكام و اخلاق، آموزش دختران و برخورد با والدين و متقابلاً برخورد پدر و مادران با فرزندان، كلاس‌هاي حقوقي، پزشكي و خانوادگي و تشكيل صندوق قرض‌الحسنه از ديگر فعاليت‌هاي است كه در اين محسنيه در طول سال برگزار مي‌شود و از اساتيد مبرز استفاده مي‌شود.

دولت‌خواه گفت: هزينه‌هاي جاري اين هيئت توسط خود مردم و كساني كه در اين مراسم‌ها شركت مي‌كنند، تامين مي‌شود و هيچ بودجه‌ايي از ارگان‌ يا سازماني دريافت نمي‌كنيم و هر وقت نيز با كمبود بودجه مواجه بشويم حاج‌ آقا عليخاني به ما كمك مي‌كنند. ايشان اعتقاد دارند چون پول ارگان‌هاي دولتي از بيت‌المال است نبايد در اينجا هزينه شود.

مسئول اجراي واحد خواهران محسنيه شهيد عليخاني در ادامه تصريح كرد: از سال 65 كه اين مجموعه در اين مكان شروع به فعاليت كرد، هزينه‌هاي جاري آن مانند هزينه مداحان و سخنرانان بر عهده پدر شهيد عليخاني بود و حتي سيستم‌هاي صوتي اين مجموعه نيز توسط ايشان تامين شده است؛ هزينه‌ برگزاري مراسم در طول ماه محرم و صفر بيش از 6 ميليون تومان است كه با كمك‌ همين خانم‌هايي كه در مراسم‌ها شركت مي‌كنند و از طريق دادن نذورات و طلا و كمك‌هاي مالي تأمين مي‌شود؛ اما با توجه به اينكه فعاليت‌هاي محسنيه شهيد عليخاني محدود به اين دو ماه نيست و كلاس‌هاي مختلف در آن در طول سال برگزار مي‌شود و سخنرانان از قم و تهران دعوت مي‌شوند، همه هزينه‌ها را حاج‌آقا عليخاني متقبل مي‌شوند.

دولت‌خواه اظهار داشت: ما در دعوت از مداحان و سخنرانان دقت زيادي مي‌كنيم و از مركز مهدويت نيز اساتيدي دعوت مي‌كنيم و سعي كرده‌ايم از مداحاني استفاده كنيم كه اشعار پر محتوايي ارائه دهند و سخنراني كه دعوت مي‌كنيم شخصيت‌هايي همچون حاج‌آقا محمدرضا گلزاري رئيس اداره اوقاف و امور خيريه شميرانات، آقاي يوسفيان، عرفان و حاج‌آقا عالي هستند و موضوعات ارائه شده در سخنراني‌ها حول محور مسائل اخلاقي، خانواده و تحكيم بنيان آن و عفاف و حجاب است.

* 400 خادم جوان در خدمت عزاداران حسيني

وي افزود: هيچ محدوديتي براي حضور خادمين وجود ندارد بلكه وقتي در چنين محيط معنوي قرار مي‌گيرند و مورد احترام واقع مي‌شوند، خود به خود به رنگ شهدا درمي‌آيند.
وي از ويژگي‌هاي فعاليت‌ هيئت خواهران در محسنيه شهيد عليخاني شهرستان ورامين را پرهيز از نگاه سلبي به افراد دانست و خاطرنشان كرد: اينجا خيمه امام حسين(ع) است و بايد همه جذب آن شوند و بمانند، نه اينكه فقط ماه محرم بيايند و ديگر بروند.

*خادمين جواني كه مبلغ جوانان هم سن خود شده‌اند

مشاور فرماندار ورامين در ادامه بيان داشت: در سال گذشته در طرح خيمه‌هاي معرفت كه توسط آموزش و پرورش در سطح مدارس ورامين برگزار شد ما از خود همين خادمين نمايندگاني را به عنوان مبلغ فرستاديم و آنها مبلغين خوبي براي دانش‌آموزان شدند. همچين به دليل اينكه جمعيت جوان كشورمان زياد است و جوانان استقبال كمي از اين مراسم‌ها دارند، فعاليت‌هاي ما بر روي جوانان متمركز شده است و سخنراناني را هم كه دعوت مي‌كنيم سعي داريم جوان پسند باشند.

دولت‌خواه مي‌افزايد: امسال توانستيم 100 خادم جديد را جذب اين هيئت كنيم و الان 400 خادم جوان داريم كه در مقاطع راهنمايي، دبيرستان و دانشگاه گروه بندي كرده‌ايم تا بعد از ماه محرم كلاس‌هايمان را برگزار كنيم. ما ابتدا افراد را با اين مجموعه آشنا مي‌كنيم و آنها خود به سمت بسيج سوق داده مي‌شوند.

* خانمي كه با نواي يا حسين و شال عزا هدايت شد

وي با بيان خاطره‌اي مي‌گويد: يكي از روزهاي محرم سال 88، 3 دختر جوان كه از نظر حجاب وضعيت نامناسبي داشتند در حال عبور از خيابان نزديك محسنيه شهيد عليخاني بودند و چون خسته بودند و از محسنيه هم صداي عزاداري پخش مي‌شد به اينجا آمدند و در خواست چاي كردند. عده‌ايي از دوستان وقتي وضعيت نامطلوب و حجاب نامناسب آنها را ديدند اعتراض كردند؛ اما من با آغوش باز و با احترام آنها را بوسيدم و به عنوان ميهمان امام حسين(ع) به مراسم دعوت كردم. يكي از آن‌ها گفت مي‌توانم من هم خادم اينجا شوم؟ گفتم: چرا نمي‌توانيد. كسي كه شما را تا اينجا كشانده و دعوتتان كرده پس نامه خادمي شما را هم امضا كرده است. او هم از فردا آمد. به او يك شال عزا داديم و بعد از يكي از خادمين فعال محسنيه شهيد عيلخاني شد.

دولت‌خواه خاطر نشان كرد: اين دختر 19 ساله يك روز گفت مي‌خواهم با شما درباره گذشته‌ام صحبت كنم. من تا امروز نماز نمي‌خواندم ولي مي‌خواهم توبه كنم. آيا به نظر شما امام حسين(ع) مرا به اينجا دعوت كرده است؟ آيا خدا توبه مرا مي‌پذيرد؟ خيلي گريه كرد! گفتم مطمئن هستم امام حسين(ع) تو را به اينجا دعوت كرده است. تو با يك صداي نوحه آمدي و حالا با يك شال عزا خادم او شده‌ايي. دختر گفت: مي‌خواهم با سخنران اينجا صحبت‌ كنم و من نيز از حاج‌ آقا محمدي‌پور خواستم و وي نيز به او اميدواري دادند. او يكي از خادمين فعال ما شد و براي سياه پوش كردن محسنيه و مراسم‌هاي ديگر بسيار فعال بود و از نظر حجاب الگو و مثالي براي ديگران شد. كسي كه ابتدا با آن شرايط ظاهري مورد قبول ديگران نبود ديگر براي عده‌اي الگو شده بود. اما متاسفانه سال گذشته اين خانم جوان در يك سانحه تصادف از دنيا رفت. يعني امام حسين(ع) اگر كسي را بخواهد هدايت كند، او را به خيمه خودش دعوت كرده و متحولش مي‌كند. اين خانم جوان الگويي شد براي ديگران و هر روز به يادش فاتحه‌ايي خوانده مي‌شود

وي افزود:‌ هيئت خواهران پيروان عترت شهرستان ورامين بزرگترين هيئت خواهران اين شهرستان است كه زير نظر هيئت رزمندگان استان تهران فعاليت مي‌كند. هر سال در اين مكان بيش از 2000 هزار نفر براي شركت در مراسم اباعبدالله الحسين (ع) حضور مي‌يابند. اين مركز توانسته 2 بار در سال‌هاي «87 و 88» رتبه اول كشوري و يكبار رتبه «نمونه كشوري سال 89» و «3سال رتبه اول» در سطح شهرستان ورامين را كسب كند.

*برگزاري سير مطالعاتي شهيد مطهري براي دانش‌آموزان

هاشمي يكي از ديگر از مسئولان هئيت رزمندگان محسنيه شهيد عليخاني مي‌گويد: در اين مكان بروي همه باز است. ما هر جا كه قصد انجام برنامه‌اي داشتيم آن سازمان يا نهاد به دنبال معرفي و تبليغ خودش بوده تا به مسئولان مربوطه گزارش بدهد؛ اما در اين محسنيه اين مسايل اصلاً ملاك نيست.

وي اظهار مي‌دارد: برنامه هفتگي حول محور مطالعات آثار استاد شهيد مطهري در دو سطح دانش‌آموزان راهنمايي و دبيرستاني در سطح شهرستان ورامين ايجاد كرده‌ايم كه ابتدا دانش‌آموزان، كتابها را مطالعه كرده و سپس مورد نقد و بررسي قرار مي‌دهند كه الان كتاب «حماسه حسيني» شهيد مطهري مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

هاشمي در ادامه تصريح كرد: با هماهنگي كه با آموزش و پرورش شهرستان ورامين داشته‌ايم، هيئتي با مدل اسلامي و بدور از هرگونه تشريفات مرسوم و فقط بر اساس ديدگاه‌هاي مقام معظم رهبري و رعايت خطوط قرمز و همچنين استفاده از نظرات صاحب‌نظران تشكيل شده كه در دهه اول ماه محرم در شب‌ها انجام مي‌شود كه تمامي كارهاي اجرايي آن را با لباس‌هاي متحدالشكل انجام مي‌دهند..

مريم فضلي دانشجوي معماري و از خادمين «محسنيه شهيد عليخاني» است؛ وي نيز مي‌گويد: من 5 سال است كه به محسنيه مي‌آيم و 3 سال است كه افتخار خادمي امام حسين را دارم؛ هر كس كه خادم اين مكان مي‌شود بايد با الگو گرفتن از حضرت زهرا و حضرت زينب (س) و رعايت حجاب الگوي ديگران باشد. بسياري از خادمين پس از حضور در اينجا خود به خود جذب بسيج مي‌شوند و هر سال نيز يادواره‌اي به نام يكي از شهدا برگزار مي‌شود.

از محسنيه كه بيرون مي‌آيم هنوز از بلندگوهايش نغمه عزاداري سيد و سالار شهيدان مي‌ريزد توي كوچه و مرا هم خيس ارادت به حسين مي‌كند؛ ارادتي كه پشت هيچ ميز و نيمكتي به دست نياورديم الا خادمي كردن در همين حسينيه‌‌ها و محسنيه‌ها؛ الحق كه شهدا خوب يادگارهايي براي ما به جا گذاشتند؛ خودشان كه نيستند اما حالا به يادشان در گوشه‌ و كنار شهرمان خانه‌ و خيمه‌اي بنا مي‌شود كه بتواني لحظه به خود معنوي‌ات بازگردي و يادت نرود كه بودي و بايد به كجا بروي؟ شهدا دوست داشتند يادمان نرود كه هر يك‌ از ما بايد سرباز خوبي براي امام عشق باشيم.

گزارش از محمد تاجيك

انتهاي پيام/

دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1535]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن