واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: افشاي جنايتي تازه از انگليس
افشاي جنايتي تازه از انگليس
عليرضا صادقي
جنايات انگليس در نظام بين الملل تمامي ندارد.انگليس هم در دوران رياست جمهوري صدام حسين و هم در دوران جنگ عراق و هم در دوران پس از سقوط صدام جنايات شديدي را عليه بشريت مرتكب شده است .در حال حاضر اسناد تازه اي در خصوص جنايات انگليس در جنگ ايران و عراق منتشر شده است.اسنادي كه نشان دهنده چهره واقعي لندن مي باشد.
اسناد محرمانه فاش شده حاكي از آن است كه دولت انگليس در دوره 8 ساله جنگ ايران و عراق به طور مخفيانه به دولت "صدام حسين" تجهيزات نظامي مي داده است. اسناد محرمانهاي كه فاش شد، حاوي ليستي از تجهيزات نظامي است كه دولت "مارگارت تاچر" نخستوزير اسبق انگليس در 1981 در دوره جنگ ايران و عراق، به طور مخفيانه و كاملاً سري در اختيار دولت "صدام حسين" رئيسجمهور معدوم عراق قرار داده است.
اين تجهيزات نظامي شامل جتهاي جنگنده و ديگر تجهيزات نظامي ميشود كه دولت اسبق انگليس تلاش خود را به كار گرفته بود تا به رژيم صدام بفروشد.اين اسناد در شرايطي افشا شده است كه دولت انگليس بارها و بارها مدعي شده بود كه در جنگ 8 ساله ايران و عراق كاملاً بي طرف بوده است و انگليس با امضاي قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متعهد شده بود تا از انجام هرگونه اقداماتي كه منجر به دامن زدن به جنگ ايران و عراق شود، خودداري كند.
ليست منتشر شده، 78 نوع تجهيزات نظامي را نمايش ميدهد كه شامل خودروهاي "لندروور"، "تانك"، سامانه TFR و قطعات يدكي تانك نيز ميشود كه در ليست فروش انگليس به عراق بوده كه البته تمامي اين تجهيزات به عراق فروخته نشده است. در طول جنگ تحميلي عراق عليه ايران، انگليس اقتصاد خود را از طريق تجهيز نظامي عراق بهبود بخشيد.يكي از وزراي انگليسي در نامهاي محرمانه به تاچر در سال 1981، اينگونه مينويسد كه قراردادهايي كه با عراق در 6 ماه گذشته به امضا رسيده است به ارزش بيش از 150 ميليون پوند بوده است.
اشغال عراق توسط انگليس و آمريكا باعث ايجاد هرج و مرج و خشونت در جامعه كنوني عراق شد. ويليامز كه در سال2003 يكي از مخالفان
راهاندازي جنگ عراق بود و اخيرا مراسمي براي نكوداشت 179 انگليسي كشته شده در عراق برگزار كرد، توجيه بلر براي همراهي جرج بوش در اين جنگ را محكوم كرد. منتقدين جنگ عراق اين سئوال را مطرح كرده اند
كه آيا دولت بلر پيش از تصميم گيري براي اتخاذ اقدام نظامي، از ترديدها در اين خصوص كه آيا عراق داراي تسليحات كشتار جمعي است ،آگاه بود يا خير. البته بلر نيز خود واقف است كه سلاح كشتار جمعي عملا در كار نبوده است !
در هر صورت انتشار سند جديد در خصوص همكاري گسترده انگليس با صدام در زمان جنگ تحميلي به خوبي نشان مي دهد كه لندن چه چهره وقيحي در نظام بين الملل داشته و دارد .
بهعلاوه در اين سند منتشر شده در خصوص ديدارهايي با صدام سخن گفته شده بود كه اين ديدارها بهعنوان گامي مهم در جهت توسعه روابط كاري انگليس و عراق توصيف شده بود كه اين رابطه منافع سياسي و تجاري هر دو كشور عراق و انگليس را بهبود ميبخشد.دستنوشته تاچر در بالاي نامه مبني بر اينكه خيلي خوشحال بود، انسجام رويكرد وي را زماني كه دستور داده بود از خشونت و زور براي شكستن محاصره سفارت ايران در لندن در سال 1980 استفاده كنند را زير سئوال مي برد.
تحقيقات در خصوص جنگ عراق نشان مي دهد كه حمله به اين كشور بيشتر با هدف تغيير رژيم صورت گرفته است تا يافتن تسليحات كشتار جمعي. جان ميجر با انتقاد از توني بلر نخست وزير سابق انگليس اظهار نموده است صدام ديكتاتور سابق عراق ممكن است مردي بد بوده باشد، با اين حال، اين مسئله به اندازه كافي دليل خوبي براي آغاز جنگ عراق نبود. اين اظهارات جان ميجر را ميتوان به مثابه تير خلاصي بر پيكر توني بلر دانست.اما جان ميجر تنها به اين نكته كفايت نكرده است.اما اين تنها مورد انتقاد از توني بلر محسوب نمي شود.سر اسقف اعظم كانتربري، بالاترين مقام مذهبي كليساي انگليس معتقد است كه اظهارات توني بلر نخست وزير پيشين انگليس درباره جنگ عراق و نقش انگليس در به راه اندازي آن بسيار آزاردهنده است. پذيرش اينكه انگليس خود را بر پايه اينكه رژيم صدام حسين تهديدي براي غرب بود وارد جنگ عراق كرد، باعث از بين رفتن اعتماد مردم به سياست در انگليس مي شود.
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]