تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خشم از شيطان و شيطان از آتش آفريده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه يكى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805545749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك اورولوژيست: تشويق يا تنبيه والدين تاثيري در درمان بي‌اختياري شبانه كودكان ندارد بي‌اختياري ادرار شبانه در اغلب مواقع خود به خود بهبود مي‌يابند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك اورولوژيست: تشويق يا تنبيه والدين تاثيري در درمان بي‌اختياري شبانه كودكان ندارد بي‌اختياري ادرار شبانه در اغلب مواقع خود به خود بهبود مي‌يابند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده

يك اورولوژيست، بي‌اختياري ادراري شبانه كودكان را امري كاملا ناآگاهانه دانست كه در اكثر موارد به مرور زمان بهبود مي‌يابد و بهترين كمك والدين صبر و حوصله در اين زمينه است.

دكتر حسن جمشيديان، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشكي تهران، با متفاوت خواندن شب ادراري با بي‌اختياري ادرار در شب توضيح داد: شب ادراري در افراد مسن به خصوص مردان رخ مي‌دهد كه فرد در هنگام شب، آگاهانه از خواب برخاسته و به دستشويي مي رود اما در بي اختياري ادرار در كودكان ناآگاهانه هنگام شب رخ داده و كودك رختخواب خود را خيس مي‌كند.

وي علت بي‌اختياري ادرار كودكان در شب را ناشي از دو علل اوليه و ثانويه دانست و در ادامه گفت: علل ثانويه به عللي گفته مي‌شود كه باعث بي‌اختياري گاه به گاه در كودك بعد از 2 سالگي كه از پوشك گرفته شده، مي‌شود. علل اوليه نيز عللي هستند كه مانع از اختيار كودك در كنترل ادرار مي‌شود و به اصطلاح كودك حتي بعد از 2 سالگي تقريباً هر شب رختخواب خود را خيس مي‌كند.

جمشيديان در ميان علل اوليه مسئله ژنتيك را در بي‌اختياري ادرار كودكان هنگام شب موثر دانست و افزود: وراثت و ژنتيك علت بسيار شايع بي‌اختياري ادرار شبانه است و اين امر در پژوهش‌هاي مختلف به اثبات رسيده است.

وي آموزش زودهنگام و پيش از موعد مقرر دستشويي رفتن به كودكان را يكي ديگر از علل بي‌اختياري شبانه دانست و گفت: مسائل روحي- رواني نيز تشديد كننده اين مسئله است.

اين اورولوژيست عدم رشد كافي سيستم عصبي ادراري و گردن مثانه را علت مهم ديگر اين امر خواند و ادامه داد: اين سيستم به خصوص در قسمت‌هاي خارجي در اثر گذشت زمان رشد مي‌كند و تا زماني كه سيستم ادراري به رشد كافي و نهايي نرسد مشكل بي‌اختياري ادرار در شب كودك بهبود نمي‌يابد.

وي مشكل بي‌اختياري ادرار در شب را در پسران، 50 درصد شايع‌تر از دختران دانست و گفت: از نظر آماري 15 درصد كودكان 5 ساله بي‌اختياري شبانه دارند كه به ازاي هر سال رشد آنها 15 درصد خودبخود و به علت رشد و تكامل فرد و دستگاه ادراري بهبود مي‌يابند و زماني كه فرد به 15 سالگي مي رسد تنها يك درصد افراد بي‌اختيار باقي مي‌مانند كه درصد قابل توجهي از آنان قبل از رسيدن به سن 18 سالگي بهبودي كامل مي‌يابند.

دكتر جمشيديان در ادامه با ذكر اين مطلب كه در خيس كردن شبانه كودكان، پدران بيشتر مسئول هستند، تصريح كرد: بررسي در سابقه خانوادگي بيماران نشان مي‌دهد كه پدران آنها بيشتر از مادرانشان دچار اين مشكل بوده‌اند و كودك اين مشكل را بيشتر از پدر ارث مي‌گيرد.

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اين مطلب كه پزشكان در اين زمينه كنترل كننده هستند و نه درمان كننده گفت: در اين زمينه ما تنها از داروهاي كنترل كننده مانند ايمي پرامين استفاده مي‌كنيم.

وي در توضيح چگونگي تاثير اين دارو گفت: بي اختياري در مرحله خواب سبك افراد كه فرد در آن مرحله خواب مي‌بيند اتفاق مي‌افتد، اين دارو، خواب سبك افراد را كوتاه مي‌كند و به علت اثرات ضد انقباظي كه در مثانه ايجاد مي‌كند مانع از بي‌اختياري ادرار در فرد شده به علاوه چون اين دارو خاصيت ضد افسردگي نيز دارد مي‌تواند نقش كنترل كننده‌اي در كودكاني كه داراي مشكلات روحي رواني هستند، شوند.

دكتر جمشيديان با اشاره به اين مطلب كه والدين نيز در اين زمينه بايد صبر و حوصله به خرج دهند، گفت: والدين نيز مي‌توانند با انجام برخي روش‌هاي رفتاردرماني در بهبود مشكل كودك خود موثر باشند مثلا به كودكان خود ياد دهند كه در طول روز ادرار خود را به مدت بيشتري نگه دارند و يا در طول شب 2 ساعت بعد از خواب كودك وي را به دستشويي ببرند تا كودك ياد بگيرد آگاهانه بخوابد.

وي نقش حساسيت غذايي، نوع تغذيه و نحوه زندگي را در تشديد يا ايجاد بي‌اختياري ادرار كودكان در شب را رد كرد و گفت: اين مسائل در هيچ پژوهش علمي تائيد نشده‌اند.

اين اورولوژيست در پايان يادآور شد: بي‌اختياري شبانه از 5 سالگي به بعد بيماري تلقي مي‌شود، اگرچه همه كودكان در يك سالگي اختيار ادرار پيدا مي‌كنند اما اين امر تا سن 5 سالگي طبيعي تلقي مي‌شود.

انتهاي پيام

جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن