واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گفتوگو با عسگرپور: تلويزيون با حجم تلهفيلمهايش به معيشت سينما كمك كرد اگر توليد انبوه فيلمها اداره نشود لطماتش به سينما و بلايش به خود تلويزيون ميرسد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
محمد مهدي عسگرپور درباره توليد حجم بالايي از تلهفيلمها و تاكيد برايفاي نقش بازيگران چهره دراين آثار كه به افزايش دستمزدها در سينما و تلويزيون منجر شده است، گفت: افزايش دستمزدها يكي از تبعات اين مساله است؛ تبعات ديگري هم وجود دارد و آن اين است كه حجم بالاي تلهفيلمها ميتواند به تساهل نسبت به انجام كارهاي ارزشمند بينجامد و تنها بحث بالابردن دستمزدها مطرح نيست.
رقابت مديران تلويزيون براي كار با بازيگران سرشناس چندان مطلوب نيست
اين كارگردان سينما و تلويزيون در اين زمينه به خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا توضيح داد: دستمزدهاي بالا و پايين بازيگران فيلمها بالاخره ممكن است حل شود، اما فرهنگي كه دستمزدهاي بالا ايجاد ميكند و رقابتي كه اتفاقا بين مديران شبكههاي تلويزيون براي كاركردن با بازيگران سرشناس پيدا ميشود چندان مطلوب نيست؛ اگرچه تلويزيون امسال با حجم تله فيلمهايش به جريان معيشت سينما كمك كردهاست.
عسگرپور در پاسخ به اين پرسش كه آيا فرهنگ غلطي كه از آن صحبت ميكند، در نتيجه ساخت حجم بالاي تلهفيلمها رخ ميدهد؟ گفت: ما نگران حجم بالا نباشيم چرا كه حجم بالا ممكن است استراتژي درستي براي تلويزيون باشد. براي مثال تلويزيون باهدف مبارزه با تهاجم فرهنگي ممكن است حجم توليداتش را 10 برابر كند. من نميخواهم وارد اين مقوله شوم، بلكه معتقدم مهمتر از توليد بالا مديريت اداره توليد زياد بايد بوجود آيد.
مهمتر از توليد بالا مديريت اداره توليد زياد بايد بوجود آيد
عسگرپور كه اصرار بر حجم بالاي توليدات در رسانهي ملي دارد، دراين باره گفت: با توليد انبوه برنامهها است كه ميتوانيم كمكم شاهد كيفيت بالاتر هم باشيم، ضمن اينكه ما بخواهيم و چه نخواهيم در رقابت با تلويزيونهاي دنيا قرار داريم، اما مشكل اين است كه اگر اين حجم درست اداره نشود، شما با يك آنارشي مواجه ميشويد كه لطماتش در وهلهي اول ممكن است بهحوزهي سينما برسد و حتما بهزودي به خود تلويزيون هم برميگردد و به يك بلا براي خود تلويزيون تبديل ميشود.
***
محمدمهدي عسگرپور در ادامه گفت وگو با خبرنگار ايسنا در پاسخ به پرسشي دربارهي ارزيابي خود از رابطهي خانهي سينما با رسانهي ملي گفت: درچند سال گذشته در مجموع، خانهي سينما رابطه خوبي با رسانهي ملي داشته است؛ ضمن اينكه اين دو نهاد تقاطع كاريشان به نسبت نهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم چندان زياد نيست.
اين كارگردان سينما و تلويزيون در عين حال خاطرنشان كرد: خانهي سينما بيشتر متكفل حوزههاي صنفي است و آن چه به اصناف و مسائل تخصصي مربوط ميشود.
بحث امنيت شغلي نيز ازجمله وظايف خانهي سينما است اما اين مسووليتها هم بيشتر باعث تقاطع كاري خانهي سينما با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است تا رسانهي ملي.
وي ادامه داد: رسيدن فيلمها به حوزهي اكران و نياز به تبليغات ازجمله مباحثي است كه به تقاطع كاري رسانهي ملي و خانهي سينما ميانجامد و گاهي اوقات اين تعامل ايجاد ميشود و گاهي اوقات كممهري ميشود.
تلويزيون نشان داده سينما برايش مهم است اما كدام سينما؟
اين كارگردان درعين حال مفهوم سينما را عام خواند و افزود: تلويزيون نشان داده است كه سينما برايش مهم است اما اينكه كدام سينما برايش مهم است و كدام مديريت سينمايي ممكن است براي تلويزيون جذاب باشد، محل مناقشه است.
وي دربارهي ارزيابي خود از تعامل سينما با تلويزيون اظهار كرد: سينما و تلويزيون يك تعارض ذاتي باهم دارند كه بحث ديروز و امروز و اين مدير و آن مدير نيست و به دههي 50 بر ميگردد. شروعش هم از آمريكا بوده است. آن جا اين تعارض بهصورت جدي بهوجود آمد. چرا كه با ورود تلويزيون به خانهها، مردم كمكم سينما نميروند و اين تعارض به تدريج تبديل به جنگ ميشود. بهنحوي كه سينما و تلويزيون شروع به فحاشي به يكديگر كرده و همديگر را تحريم ميكنند.
تعارض سينما و تلويزيون به عنوان يكي از دعواهاي مهم درتاريخ
محمدمهدي عسگرپور از تعارض سينما و تلويزيون به عنوان يكي از دعواهاي مهم درتاريخ ياد كرد و افزود: اتفاقي كه در كشورهاي غربي از جمله آمريكا ميافتد و در كشور ما رخ نداده اين است كه سينما و تلويزيون با اينكه بعضي وقتها مثل دوجبهه عمل ميكنند، به تدريج ميفهمند كه چگونه دركنار هم زندگي كنند و به همديگر سود برسانند. اين اتفاق تا اين لحظه دركشور ما رخ نداده است. يعني تعارض سينما و تلويزيون بيشتر اوقات خود را نشان ميدهد، اما اينكه به فرآيندي تبديل شوند كه بتوانند به يكديگر كمك كنند، معمولا رخ نداده است.
انتهاي پيام
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]