واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /كنفرانس خبري مشترك/ باباجان: ادامه روابط وهمكاريهاي دوجانبه آمريكا - تركيه ضروري است كلينتون: ازعضويت تركيه در اتحاديه اروپا و مشاركت در ناتو حمايت ميكنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
وزير امور خارجهي تركيه در كنفرانس خبري مشترك با همتاي آمريكايياش بر ضرورت ادامهي روابط دو جانبه و تحكيم و گسترش اين روابط تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي باباجان، وزير امور خارجهي تركيه در كنفرانس خبري مشترك با هيلاري كلينتون، وزير امور خارجهي آمريكا كه به آنكارا سفر كرده، اظهار داشت كه در ديدار با كلينتون در خصوص ديدگاه مشترك دو كشور دربارهي بسياري از مسائل بر اساس ارزشهاي مشتركي كه دو طرف از آن دفاع ميكنند، به توافق رسيده است.
وي افزود: با توجه به تهديدهاي مشتركي همچون تروريست، ادامهي روابط و همكاريهاي ما ضروري است.
وزير امور خارجهي آمريكا صبح امروز (شنبه) با رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه نيز دربارهي اين موضوع به بحث و تبادل نظر پرداخته است.
باباجان گفت: هيلاري كلينتون عصر امروز نيز با عبدالله گل، رييس جمهور تركيه ديدار كرده و سپس راهي آمريكا خواهد شد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاران مبني بر آمادگي تركيه براي از سرگيري ميانجيگري بين رژيم صهيونيستي و سوريه براي ادامهي مذاكرات صلح گفت: همانطور كه ميدانيد مذاكرات صلح اسراييل و سوريه طي چهار دوره برگزار شد و با سفر ايهود المرت، نخست وزير اسراييل به تركيه زمينه براي برگزاري دور پنجم نيز فراهم شده بود اما حمله اسراييل به غزه شرايط برگزاري اين مذاكرات را از بين برد و اين مذاكرات به حالت تعليق درآمد.
وزير امور خارجهي تركيه گفت: ما نميتوانيم از يك سو به مذاكرات صلح ادامه داده و در روندي ديگر شاهد جنگ باشيم، اما با توجه به آتش بس اعلام شده ما از توافقنامهي دايمي آتشبس در غزه استقبال ميكنيم و در صورتي كه سوريه و اسراييل آماده باشند ما نيز براي از سرگيري ميانجيگريها آماده هستيم، اما اين امر منوط به درخواست سوريه و اسراييل است.
باباجان بر اهميت نقش جامعهي بينالمللي از اين روند تاكيد كرده و افزود: آمريكا نيز از ابتدا از اين مذاكرات حمايت كرده و ادامهي حمايتهاي آمريكا و جامعهي بينالمللي از اين روند ضروري است.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مربوط به موضع تركيه در قبال عقبنشيني نيروهاي آمريكايي از عراق و همكاري اين كشور با آمريكا گفت: ما در نشستمان اين مساله را بررسي كرديم و ديدگاه مثبتي نسبت به آن داريم و در صورت لزوم آمادهي حمايت از اين روند هستيم.
كلينتون با تقدير از نقش تركيه در تحقق ثبات افغانستان گفت: ما از شجاعت تركيه و نيروهايي كه در همكاري با نيروهاي ناتو و آمريكا در افغانستان از دست داده، تقدير ميكنيم؛ همانطور كه بايد از نقش اساسي اين كشور در كمك به شكوفايي اقتصادي عراق به ويژه در شمال اين كشور و همكاري با مردم عراق جهت ايجاد كشوري دموكراتيك تقدير كرد.
وي موضوعات مهمي همچون افغانستان، عراق، همكاريهاي دو جانبه، تهديد مشترك حزب كارگران كردستان تركيه و تهديدهايي كه سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در قرن 21 با آن روبهروست و همچنين موضوع تحقق صلح فراگير در خاورميانه و تشكيل دو كشور مستقل فلسطين را از موضوعات مورد بحث در مذاكراتش با رهبران تركيه دانست.
كلينتون گفت: دولت باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا همچنين از عضويت تركيه در اتحاديهي اروپا حمايت ميكند و خواهان تحكيم مشاركت تركيه در ناتو و ايجاد راهكاري براي حل و فصل مسالمت آميز بحران قبرس است.
وزير امور خارجهي آمريكا بر ضرورت پايبندي دو طرف به تعهداتشان جهت تحقق صلح فراگير و رويارويي با تروريسم تاكيد كرد.
وي همچنين عنوان داشت: اوباما قصد دارد طي ماه جاري ميلادي به تركيه سفر كند كه پس از هماهنگيهاي لازم با تركيه زمان دقيق اين سفر مشخص خواهد شد.
كلينتون دربارهي روند مذاكرات صلح سوريه با رژيم صهيونيستي با ميانجيگري تركيه گفت: ما همچنان از اين روند حمايت ميكنيم و از تلاشهاي نخست وزير و وزير امور خارجهي تركيه به دليل هدايت اين مذاكرات و نزديك نمودن ديدگاههاي سوريه و اسراييل تقدير ميكنيم. هدف ما حمايت از صلح فراگيري است كه بر اساس آن اسراييل بتواند در كنار فلسطينيان زندگي كرده و فلسطينيها نيز از كشوري مستقل برخوردار باشند، علاوه بر آن اسراييل بتواند در امنيت با تمامي همسايگان عربش از جمله سوريه زندگي كند.
براساس گزارش شبكه خبري الجزيره، كلينتون گفت: اما بايد يادآور شويم كه تركيه نقش مهمي را در اين خصوص ايفا كرده و پس از تشكيل دولت جديد در اسراييل فرستادهي ويژهي آمريكا با سفر به منطقه چگونگي پيشبرد اين روند را بررسي خواهد كرد.
كلينتون دربارهي سفر دو فرستادهي ويژه آمريكا به سوريه گفت: امروز اين دو فرستاده در سوريه به سر ميبرند تا با رهبران اين دو كشور ديدار كرده و به بررسي مسائل و موضوعات مختلف بپردازند، ما پس از ارزيابي نتايج اين سفر اعلام ميكنيم كه چه گامهايي را اتخاذ خواهيم كرد.
وزير امور خارجهي آمريكا نيز در خصوص عقب نشيني نيروهاي آمريكايي از عراق و همكاري با تركيه در اين خصوص گفت: ما در حال برنامه ريزي طرح عقب نشيني نيروهايمان از عراق هستيم و اين اقدام به تلاش زيادي نياز دارد كه بايد بر اساس تعهداتمان صورت گيرد و در راستاي تحقق اين امر و بررسي كيفيت عقبنشيني نيروهايمان به بهترين روش با تمامي همپيمانانمان در ناتو از جمله تركيه همكاري خواهيم كرد.
انتهاي پيام
شنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]