واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد: ارتقاي كارآمدي نخبگان عامل توسعه پايدار كشور است
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد حفظ و ارتقاي كارآمدي نخبگان را از مهمترين عوامل موثر در توسعه پايدار كشور دانست.
دكتر محمدعلي كياني در گفتوگو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در شهركرد، با اشاره به صرف هزينه هاي گزاف دولت ها براي نخبگان و متخصصان كارآمد، بر حفظ و ارتقاي كارآمدي نخبگان در راستاي توسعه پيشرفت كشور تاكيد كرد.
وي اظهار داشت: نخبگان و نيروهاي متخصص از منابع و سرمايه هاي اصلي هر كشور هستند كه پرورش اين نيروها و بالفعل كردن استعدادهاي دروني اين نيروهاي موثر در جامعه از موفقيت هاي هر كشور در راستاي به حركت درآوردن چرخ صنعت و پيشرفت و توسعه آن كشور است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با اشاره به نگاه ويژه دولت نهم در برنامه چشم انداز 20 ساله كشور به بحث نخبگان، مشاركت دادن نظام مند نخبگان، انديشمندان و نوآوران و انجمن هاي تخصصي حرفه اي در تصميم سازي ها را از راهبردهاي آموزشي برنامه حاكميت و صيانت از حريم نخبگان و همچنين فراهم آوردن نيازهاي آنها براي توسعه فعاليت هاي علمي روزآمد و نوآوري و خلاقيت و از راهكارهاي علمي و فناوري اين برنامه برشمرد.
كياني با تاكيد بر اينكه كشور به نخبگان نياز دارد، فراهم كردن يكسري تمهيدات، راهكارها، زير ساخت ها، زمينه هاي رفع نيازهاي نخبگان و تصويب و اجراي قوانين در ابعاد مختلف تسهيلات زندگي، تجهيزات علمي، امكانات پژوهشي، امنيت شغلي و رفع مسائل مادي را لازمه توسعه كشور عنوان كرد.
وي خاطرنشان كرد: توجه جدي در زمينه حمايت از طرح هاي پژوهشي و ابداعات نخبگان، استفاده از نظرات مشورتي آنها در اموري كه صاحب نظر هستند و فراهم كردن يكسري از امكانات پژوهشي و علمي در راستاي توسعه فعاليت هاي علمي نوآوري و شكوفايي خلاقيت ها در بالا بردن انگيزه و رضايت نخبگان بسيار موثر خواهد بود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با اشاره به اهميت نخبگان در كشور و رويكرد دولت نهم درارتباط با فرهيختگان و انديشمندان، بر رفع موانع و مشكلات اين قشر از جامعه در جهت مهاجرت آنان به خارج از كشور تاكيد كرد.
كياني مهاجرت نخبگان به خارج از كشور را خروج تكنولوژي از كشور خواند و افزود: منابع انساني كارآمد و متخصص به عنوان فاكتورهاي اصلي يك جامعه تكنولوژيك با مهاجرت به خارج از كشور، سرمايه انساني تكنولوژي را به كشورهاي ديگر منتقل كرده و روند پيشرفت در كشور را كاهش مي دهند.
وي راه اندازي بنياد ملي نخبگان با اهداف كشف، جذب، برنامه ريزي، سازماندهي و پشتيباني نخبگان در راستاي ارتقاي توليد علم و فناوري، جذب و پرورش استعدادهاي درخشان، توجه كافي به نخبگان، تشكيل شبكه ارتباطي ميان نخبگان جهان و هدايت و حمايت مستمر سازمان ها، برگزاري دوره هاي آموزشي كوتاه مدت در كشورهاي مطرح، دعوت از نخبگان، ايجاد تسهيلات جهت تبادل اطلاعات، فراهم سازي شرايط مناسب علمي و پژوهشي و استفاده از دانش نخبگان مهاجر از طريق فراهم سازي تسهيلاتي چون اجراي طرح ها و تحقيقات مشترك را از مهمترين راهكارهاي حفظ نخبگان و بازگرداندن آنها به كشور برشمرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد فضاي علمي دانشگاه ها را بسيار خوب ارزيابي كرد و گفت: با وجود اينكه در گذشته در مقياس جهاني، فاصله بين دانشگاه ها زياد بود، اما در حال حاضر فاصله ها بسيار كمتر شده و برخي از دانشگاه هاي كشو قابليت رقابت با دانشگاه هاي برتر دنيا را دارند.
كياني بر توجه جدي دانشگاه هاي كشور به كيفيت آموزش و پژوهش با توجه به پيشرفت روزافزون علم و فناوري تاكيد كرد و استفاده هرچه بيشتر از فناوري هاي جديد را در پيشرفت علمي دانشگاه ها در راستاي پيشرفت كشور و كاهش مهاجرت نخبگان بسيار موثر خواند./انتهاي پيام/
شنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]