واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: تائيد وزارت خارجه تكذيب دولت ديروز درواكنش به قطع روابط مراكش با ايران انجام شد;
گروه سياسي:قطع رابطه ديپلماتيك مراكش(مغرب) با ايران كه روز جمعه طي يك بيانيه رسمي اعلام شد ، ديروز با واكنش هاي متضادي از سوي مقامات دولتي كشورمان روبرو شد.از يك سو در حالي كه وزير و سخنگوي وزارت امورخارجه ديروز در گفت وگوهاي جداگانه با خبرنگاران صدورچنين بيانيه اي را تائيد كردند و حتي منوچهر متكي ،وزير امورخارجه صدور اين بيانيه را سوال برانگيز و تعجب آورخواند، غلامحسين الهام ، سخنگوي دولت كه پس از مدت ها اقدام به برگزاري نشست خبري با حضور خبرنگاران كرده بود ، صدور چنين بيانيه اي را تائيد نكرد و گفت: بعيد مي دانم كه چنين مواضعي از سوي مغرب اعلام شده باشد.سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درخصوص قطع روابط ديپلماتيك مراكش با ايران گفت:من نمي توانم گزارشات و صحبت هاي نقل شده در اين خصوص را تاييد كنم و بعيد هم مي دانم كه چنين مواضعي از سوي مغرب اعلام شده باشد چرا كه هيچ گونه مشكلي در ارتباط با مسائل اعتقادي اسلامي بين ما و كشورهاي جهان اسلام وجود ندارد.الهام با بيان اينكه مراكش از جمله كشورهايي است كه در آن درباره مسايل مذهبي گفتگو مي شود، افزود: طرح مسايل اين چنيني جهت گيري براي ايجاد اختلاف ميان جهان اسلام است. سخنگوي دولت گفت: اين مساله به دليل بدخواهي افرادي براي فضاي برادرانه، مثبت و مقتدرانه اي است كه در جهان اسلام وجود دارد. وي با بيان اينكه طرح اين مسايل براي فرافكني در مساله فلسطين است اضافه كرد: طراحان اين مسايل در پي اختلاف افكني و دامن زدن به مسايل فرقه اي هستند. سخنگوي دولت با بيان اينكه اين مسايل، تحريكات بدخواهانه بر ضد جهان اسلام است، اضافه كرد: به هرصورت فكر نمي كنم اين موضوع ريشه اي جدي داشته باشد و به نظر مي رسد بيشتر تحريكات بدخواهانه باشد.دقايقي پس از اين اظهارات سخنگوي دولت، منوچهر متكي وزير امور خارجه كه در نشست خبري مشترك با ميگوئيل دسكوتو رئيس مجمع عمومي سازمان ملل سخن مي گفت در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره قطع روابط ديپلماتيك مغرب با جمهوري اسلامي ايران، گفت: دولت مغرب اقدامي سئوال برانگيز و تعجب برانگيز انجام داده است و در شرايطي كه كنفرانس حمايت از غزه درتهران با حضور پارلمان هاي مختلف جهان اسلام وكشورهاي عربي برگزارمي شد ما منتظر هيات پارلماني مغرب بوديم.متكي تصريح كرد: وزارت خارجه امروز- شنبه - طي بيانيه اي به اين مسئله پاسخ خواهد داد.وزارت امور خارجه مراكش روز جمعه طي يك بيانيه اي سه خطي اعلام كرده است كه روابط ديپلماتيك اش با جمهوري اسلامي ايران را بدليل اظهارات مقامات ايراني كه تماميت ارضي بحرين را به زير سوال مي برد، قطع كرده است.
شاهد هيچ بدرفتاري با عمره گزاران نبوده ايم
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره برخورد اخير با برخي شيعيان در عربستان و اظهاراتي مبني بر تحريم حج عمره كه اخيرا از سوي برخي مراجع تقليد مطرح شده ، گفت: البته در اين خصوص گزارشاتي در سطح جامعه مطرح شد كه سازمان حج و زيارت و وزارت امور خارجه آنها را تاييد نمي كنند.الهام افزود: با توجه به عدم تاييد اين مسائل و اخبار مربوط به آن از سوي سازمان حج و زيارت و دستگاه ديپلماسي كشور فكر نمي كنيم كه مسائل مطرح شده چندان نگران كننده باشد يا بدرفتاري خاصي صورت گرفته باشد; به هر حال برخي مسائل در اين خصوص وجود دارد كه همواره بر مناسك مربوط به حج عمره وجود داشته و بروز آنها سابقه دارد ضمن آنكه ما هيچ گونه بدرفتاري با عمره گزاران و زائران ايراني را شاهد نبوديم.الهام اضافه كرد: برخي مسايل در حج عمره و تمتع وجود دارد كه از پيش سابقه داشته است اما در مورد مسايل اخير شخص رييس جمهور پي گيري كرده است و مشكل خاصي وجود نداشت.
از روند بررسي بودجه راضي هستيم
الهام در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه برخي رسانه ها تصويب طرح تحول اقتصادي در كميسيون تلفيق را نتيجه فشار دولت بر مجلس بيان كرده اند با رد اين موضوع گفت: روابط بين قوا در جمهوري اسلامي ايران و مجلس و دولت روابطي كاملا منطقي و كارشناسانه، مبتني بر قانون و منافع كشور، توام با آزادي نظر، گفتگو و تعامل سازنده است. وي با بيان اينكه اين ادبيات كه دولت بر مجلس فشار مي آورد در كشور جايي ندارد، اظهار كرد: تجربه سي ساله تعامل ميان قوا باتوجه به اختلاف نظرهاي كارشناسانه ميان آنها نشان دهنده جامعه پويا و سالم است. وي با اشاره به اينكه هميشه بحث كارشناسانه براي دستيابي به راهكار جامع در كشور وجود داشته است، اضافه كرد: دولت پيشنهادهايي مبتني بر ارقام، آمار، مباني روشن و با جهت گيري عادلانه و كمك به قشرهاي ضعيف براي كاهش فاصله ها دارد. الهام با ابراز رضايت از روند بررسي بودجه در مجلس، تصريح كرد: بحث كارشناسي براي بودجه با مجلس بسيار مفيد بود و كميسيون تلفيق، نظرات دولت را پذيرفت و خوب عمل كرد اما توقع دولت بيش از اين است.
محدوديتي براي نامزدها ايجاد نكرده ايم
محدوديت فعاليت هاي انتخاباتي براي خاتمي و كروبي كه سازمان هاي دولتي در چند روز اخير در سفرهاي استاني براي اين دو نامزد انتخاباتي ايجاد كرده اند موضوع سوال ديگري بود كه الهام با رد اين محدوديت ها، گفت:براي همه روشن است كه اين دولت با نگاهي وسيع، سعه صدر مناسب و فراتر از انتظار ، بسياري از نظرات منتقدان و مخالفان را تحمل كرده است. وي با بيان اين كه از ناحيه دولت هيچ محدوديتي براي فعاليت ها وجود نداشته و ندارد، اظهار كرد: ما از ايجاد چنين فضايي براي نقد و بررسي حمايت مي كنيم. الهام با بيان اينكه از طرف دولت و شخص رييس جمهور تاكيد شده كه هيچ مدير اجرايي حق مداخله در امور انتخابات را ندارد ، اظهار كرد:از ناحيه دولت هيچ محدوديت و اقدام بازدارنده اي براي فعاليت هاي كانديداها و فضاي نقد و بررسي صورت نگرفته و نخواهد گرفت، بلكه دولت مشوق شفاف سازي امور و فعاليت هاست. الهام گفت: ملاك در اين زمينه، بيانيه دفتر رييس جمهور براي رعايت قانون، اخلاق و شفاف شدن مسائل است. هم چنين همانطور كه گفتم، مردم ما قدرت فكر و تصميم گيري دارند و ما به اين قدرت احترام مي گذاريم. سخنگوي دولت افزود: اگر اتفاقاتي در برخي جاها افتاده و نهادها و بخش هاي خصوصي تصميم گيري هايي كرده اند به دولت ربطي نداشته و دولت مداخله اي نداشته است. دولت تاكيد دارد فضا بايد فضاي بانشاط و توام با نقد و بررسي باشد و ايجاد چنين فضايي به سود دولت است.
آمريكا در روابط ايران و روسيه تاثيرگذار نيست
نامه محرمانه باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا به همتاي روسي خود پس از پيش راه اندازي نيروگاه بوشهر درباره معامله با سپرموشكي در قبال انصراف مسكواز همكاري هسته اي با تهران موضوع پرسش ديگري بود كه الهام درپاسخ گفت:آمريكاييها در روابط جمهوري اسلامي ايران و روسيه تاثيرگذار نيستند و همكاري دو كشور رو به جلو است. وي با اشاره به افزايش همكاري هاي ايران و روسيه در زمينه پيش راه اندازي نيروگاه بوشهر در نشست سران كشورهاي حاشيه درياي خزر اضافه كرد: همكاري ايران و روسيه به نفع منطقه است و برخي نگراني ها نيز به دليل اين موضوع است. سخنگوي دولت با اشاره به اينكه سپر موشكي آمريكا تهديدي براي روسيه است و آمريكا بايد اين مسئله را حل كند، اضافه كرد: همكاري با روسيه را به نفع منطقه مي دانيم و اين موضوع مطلوب آمريكاييها نيست.
ديپلماتها به زودي آزاد مي شوند
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره وضعيت ديپلمات هاي ربوده شده در اربيل و اينكه چه زماني آنان به ايران تحويل داده مي شوند، اظهار داشت: وزارت امور خارجه در اين موضوع فعاليت جدي داشته و نتايج سفر اخير آقاي متكي نيز حاكي از آن است كه اين مساله تمام شده است و ان شا»الله شاهد بازگشت آنها به ايران خواهيم بود.
براي اجلاس ناتو دعوت نشده ايم
دعوت آمريكا از ايران براي حضور ايران در اجلاس ناتو با موضوع افغانستان موضوع پرسش ديگري بود كه الهام در پاسخ با بيان اينكه تاكنون درخواستي به ايران داده نشده است، گفت: مساله مهم براي ايران افغانستان است نه ناتو. پيشرفت و ثبات در افغانستان، به معني پيشرفت و ثبات در ايران است و دو كشور برادر و همسايه خود را نسبت به سرنوشت يكديگر مسوول مي دانند. الهام اولويت ايران را كمك به افغانستان و توسعه همكاري هاي متقابل ايران و افغانستان برشمرد و اظهار داشت: كشورهاي جهان به اين واقعيت رسيده اند كه مسايل منطقه اي و جهاني با كمك جمهوري اسلامي ايران قابل حل است و لذا اگر آمريكايي ها و اروپا و ساير كشورها در اين راستا كمكي بخواهند، موضوع را بررسي خواهيم كرد.
بيانات رهبري ، راهبرد حل مسئله فلسطين
سخنگوي دولت در ابتداي سخنان خود نيز با اشاره به برگزاري اجلاس فلسطين در تهران كه با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي و مقامات چندين كشور اسلامي برگزار شد آن را اجلاس مباركي خواند و ابراز اميدواري كرد راهبرد اساسي مطرح شده در اين كنفرانس توسط مقام معظم رهبري كه با عرف دموكراتيك در جهان نيز همخواني دارد، در دستور كشورهاي جهان اسلام قرار گيرد.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]