تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را رها مكن حتى اگر بعدش شعر باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826602416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشتلزوم اطلاع رساني در خصوص روند بازنگري قانون تجارت


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يادداشتلزوم اطلاع رساني در خصوص روند بازنگري قانون تجارت
سعيد جمشيدي فردپس از انقلاب اسلامي قوانين جديدي به تصويب رسيد و بسياري از قوانين اصلاح و مورد تجديد نظر قرار گرفت. قانون اساسي به دلايل ماهيت و مباني انقلاب و اصالت دادن به جمهوريت نظام در صدر تغييرات قرار گرفت و با تجربه‌‌اي نزديك به يك دهه حسب ضرورت، اصلاح شد.
قوانيني چون مجازات اسلامي، آيين دادرسي در امور مدني و كيفري، ماليات‌‌‌هاي مستقيم (در سه نوبت)، كار، عمليات بانكي بدون ربا و حتي قانون مدني با وجود مبتني بودن بر حقوق بومي و فقهي (در پاره‌‌اي از موارد)، بورس و اوراق بهادار نمونه‌‌‌‌‌‌هاي با اهميتي از تغيير و اصلاح قوانين پس از انقلاب است.
اما در محيط حقوقي «قانون تجارت» يك استثنا به شمار مي‌رود؛ بايد پرسيد چرا با وجود تغييرات گسترده در قوانين و بروز تحولات اساسي در محيط اقتصاد و تجارت پس از انقلاب، قانون تجارت نه تنها تغيير نيافته، بلكه تجزيه نيز شده است؟ به دنبال اين سوال اساسي فرضيه‌هايي مطرح مي‌‌شود كه مبادا قانون ياد شده نياز‌‌‌هاي استفاده‌كنندگان آن را به خوبي تامين كرده و از كفايت لازم برخوردار بوده يا اينكه محيط تجاري آن قدر غير كارآ و كند بوده كه بي نياز از خصايص اصلي كسب و كار يعني سرعت و سهولت اتكا به اين قانون ضرورت نيافته و در نهايت شايد قلمرو تجاري ما از تحولات نوين تجاري ناشي از تعاملات بين‌‌المللي به دور مانده است. روشن است كه فرضيه‌هاي ذكر شده را به راحتي مي‌توان رد كرد، اما ريشه‌يابي تاخير در بازنگري قانون تجارت مي تواند به قوام و اعتبار آن كمك كند.
لايحه قانون تجارت پس از سه سال تلاش مجدانه در شوراي راهبري و كميته‌‌‌‌‌‌هاي كارشناسي تدوين و پس از تصويب هيات وزيران در سال 1384 به مجلس شوراي اسلامي تقديم شد. لايحه پس از توقفي سه ساله در مجلس با آغاز به كار دوره هشتم مجلس در دستور كار قرار گرفت و با تاكيد بر به اجرا درآمدن هر چه سريع‌‌تر قانون جديد اخيرا كليات آن تصويب و با عنايت به حجم قابل توجه مواد آن به استناد اصل 85 قانون اساسي رسيدگي و تصويب نهايي به كميسيون اقتصادي مجلس سپرده شد. نظر به وجود نگراني‌هايي در خصوص عدم اطلاع رساني جريان بازنگري در كميسيون در مقايسه با رسيدگي در جلسات علني مجلس و محروم شدن كميسيون از نظرات كارشناسي صاحبنظران و علاقه‌مندان انتظار است كميسيون اقتصادي با اتخاذ تمهيدات لازم در جهت غنا و بهبود كيفيت پيش‌نويس رابطه‌‌اي مستقيم با مراجع ذي‌صلاح و اشخاص صاحبنظر برقرار كند.
قانون تجارت اگر چه در طبقه‌بندي علوم با علم حقوق شناخته مي‌‌شود، اما اقتصاد به طور عام و حوزه كسب و كار به طور خاص محور وجودي آن و دانش‌هايي چون مديريت، حسابداري، سرمايه گذاري و ادبيات فارسي در متن و پيرامون آن واقع‌اند. از سوي ديگر به نظر مي‌رسد اساتيد دانشگاه‌ها و به خصوص حقوقدانان در تهيه و تدوين پيش‌نويس نقش برجسته‌تري داشته‌اند. به اين ترتيب ضرورت دارد كه كارشناسان ديگر حوزه‌‌‌‌‌‌هاي علم و دانش و همچنين آنانكه در محيط اجرا و كاربرد با قانون تجارت سروكار دارند به طور موثر و فعالانه اظهارنظر كنند.
تعهد به حفظ مجموعه 8 فصلي لايحه پيشنهادي تاكيدي است كه از سوي برخي تدوين‌كنندگان لايحه مطرح مي‌‌شود. با فرض فراهم كردن تشريفات قانوني نبايد امكان تدوين قانون جداگانه‌‌اي به نام «قانون شركت‌ها» كه از ساير بخش‌‌‌هاي قانون منتزع شود را ناديده گرفت. اين پيشنهاد ضمن انطباق با تجربه‌هاي بسياري از كشورها با نگرشي تخصصي‌تر بهبود تدريجي كيفيت قانون در جريان پر سرعت تغيير در محيط تجارت را فراهم مي‌سازد.
اما آنچه بيش از يك مجموعه بودن 1028 ماده اهميت دارد، تعهد قانونگذار به بازگرداندن هويت گمشده و ماهوي قانون تجارت و يكپارچه ديدن محيط كسب و كار است كه بدون توجه به آن با تصويب ساير قوانيني كه طي ساليان پس از انقلاب از هويت اصلي قانون تجارت كاسته از آن تنها حضوري شكلي باقي گذاشته است.
علت ناكارآمد انگاشتن قانون تجارت را با وجود ظرفيت‌‌‌هاي بالقوه آن، بايد در مقطعي و بخشي نگري و موردي تصويب كردن ساير قوانين در حوزه تجارت و بي اعتنا به اين قانون مادر شناسايي كرد. نگاهي به دعاوي مطروحه در مراجع قضايي نشان مي‌دهد كه با وجود امكان طرح دعاوي شركتي بر مبناي قانون تجارت شكايت و ادعا با استناد به ساير قوانين از جمله چك، عمليات بانكي بدون ربا، مجازات اسلامي يا كار ترجيح دارد كه خود شاهدي بر تنزل اعتبار قانون تجارت است.
از سوي ديگر با عنايت به نكته بالا و توجه به گذر بيش از شش سال از زمان آغاز بررسي قانون و تدوين لايحه در قوه مجريه، قوانين و مقررات جديدي به حوزه كسب و كار و تجارت وارد شده‌اند كه مي‌‌توانند با لايحه پيشنهادي در تعارض باشند.
قوانين بازار اوراق بهادار و اجراي سياست‌‌‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي حاوي احكام و اصول خاص نظارتي، تشكل‌ها و شخصيت‌هايي چون صندوق سرمايه‌گذاري مشترك، شركت‌‌‌هاي تعاوني سهامي عام و فراگير ملي است كه بايد نظر به اساسي و ماندگارتر بودن قانون تجارت مورد توجه قرار گيرد.
در پي كار انجام شده تا اين مرحله لازم است كليه صاحبان كسب و كار، مديران و كارشناسان در رشته‌‌‌‌‌‌هاي مختلف و به خصوص حسابداران از فرصت باقيمانده براي هر چه پر بارتر شدن قانون تجارت استفاده كرده و در توليد اين سند ماندگار مشاركت كنند.
همچنين انتظار است كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي نيز توجه ويژه به سرمايه‌‌‌‌‌‌هاي فكري موجود در سطوح مختلف از جمله مجامع حرفه‌‌اي كند.
عضو شوراي عالي انجمن حسابداران خبره ايران

يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن