واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: به سوي ميزباني جام جهاني فوتبال
رييس سازمان تربيت بدني در مجمع عمومي فدراسيون فوتبال درباره مسائل مختلف صحبت كرد.
محمد علي آبادي به عنوان يكي از حاضران در مجمع فدراسيون فوتبال گفت: اميدوارم برگزاري مجامع ما پربارتر از آنچه هست باشد. احساس ميكنماينكه هيات رييسه فقط به مجمع گزارش دهد، جامع و كامل نيست و بايد تغييراتي در فرم مجامعايجاد كنيم. مثلا يك ماه زودتر مسائل را به اطلاع اعضا برسانيم و نظرات و ديدگاههاي آنها را نيز داشته باشيم.
اين گونه نباشد كه اعضاي مجمع فقط با فرستادن صلوات، مصوبات جلسه را تاييد كنند. اين گونه مجمع خوبي نخواهد بود. بهتر است اعضاي هيات رييسهاين موضوع را در دستور كار خود قرار دهند كه كتابچهاي شامل محتويات شامل همه مسائل فوتبال آماده شود و فقط اتفاقات افتاده را بررسي نكنيم.
بايد مسائل فوتبال به طور دقيق بررسي شود. اينكه آيا يك قدم به جلو رفتهايم يا نه و فقط درباره منابع مالي و هزينهها صحبت نكنيم. مثلا دراين مورد گفته شود يك قدم برداشته شده و آن هم دريافت حق پخش است كه هر چقدراندك است؛ اما كليدش را زديم يا در سيستم فروش بليت كه كاملا سنتي بود، تغيير داده شود؛ به عنوان مثال 5هزار صندلي ويژه در صندلي آزادي مشخص كرديم.
بايد در مورد مسائل فني كه اكنون از حوزه كار فدراسيون خارج شده بيشتر و بهتر عمل كنيم. بايد بانك اطلاعاتي جامعي در مورد مربيان، داوران و بازيكنان فوتبال داشته باشيم. هماكنون مشخص نيست كه يك مربي در 10 سال اخير چه سهمي در فوتبالايران داشته است. در فوتبال كشور بايد تحول اساسي اتفاق بيفتد.
داوران ما زحمتكش هستند و با كمترين امكانات تلاش ميكنند. بايد از آنها تشكر كرد؛ اما به دليلاينكه فدراسيون سيستم خوب نمره دهي ندارد در بخشي از فوتبال داوران مورد حملات قرار ميگيرند يا حتي تخريب ميشوند. يك داور خوب ممكن است اشتباه داشته باشد؛ اما نرم اشتباهات داوري در فوتبالايران تعريف نشده است. ممكن است يك داور در طول 90 دقيقه 2 و 3 اشتباه داشته باشد، البته اگر داور اشتباه نكند و اگر يك بازي را بدون اشتباه سوت بزند كه چنين مسالهاي كمتر در دنيا رخ ميدهد؛ بنابراين بايد عملكرد داور را در 18 مسابقه مورد ارزيابي قرار دهيم.
پتانسيل ميزباني جام جهاني و جام ملتهاي آسيا را ايجاد كنيم
سوابق كادر فني تيمها تعريف شده نيست. فوتبال به غير از مسائل مالي، مسائلي ديگري هم دارد و با توجه به استقبال مردم ازاين رشته بايد به آن توجه بيشتري شود. يكي از آنها ايجاد زير ساخت براي فوتبال است واينكه ما پتانسيل برگزاري مسابقات آسيايي و حتي جهاني را داشته باشيم و كاري به موانعي كه بر سر ميزباني است نداشته باشيم. بايد در جمهوري اسلامي بتوانيم ظرفيت برگزاري جام جهاني يا جام ملتهاي آسيا را برقرار كنيم.
به دنبال انتشار كتابي در مورد فوتبال هستيم كه طرح ملي فوتبال در سال 1390 نام دارد و يكي دو ماه آينده اين كتاب منتشر خواهد شد. نبايد فقط به سطح داخلي فكر كنيم، بلكه بايد جهاني فكر كنيم و ورزشگاهي به طور استاندارد در شهرهاي مختلف ايجاد كنيم؛ البته فوتبال تمامش ساختمان نيست. در كنار آن مسائل ديگري وجود دارد و نبايد از مسائل فني فوتبال غافل بمانيم.
مدارس فوتبال مغازه شدهاند
بايد هياتهاي فوتبال و مدارس فوتبالايجاد كنيم تا به جوانانمان بيشتر سود برساند. نبايد بدون تفكر و تعلق عمل كرد. در غيراين صورت جايگاه ما بالاتر از تيمي كه هست نخواهد رفت، بايد تدبير و تعلق داشت.
مدارس فوتبال ما اكنون تبديل به مغازه شدهاند؛ چرا تيمهاي باشگاهي كه در ليگ برتر حضور دارند در ردههاي جوانان و نوجوانان تيم ندارند؟ فدراسيون فوتبال بايد با آنها برخورد كند. چرا مربي كه در ليگ برتر ما حضور دارد دورههاي كلاس مربيگري را طي نكرده است؟ اين مسائل ضعف فدراسيون است، مربي فوتبال بايد آموزش ببيند فدراسيون بايد داور پرورش دهد و در بخش نرم افزاري قوي عمل كند.
متاسفانه بازيكن خارجي از زير چشم فدراسيون عبور ميكند و با تيمهاي ما قرار داد ميبندد و زماني كه در ميدان حاضر ميشويم ميبينيم كه از بازيكنان درجه 2 و 3 ما ضعيف تر است فدراسيون بايداين مسائل را كنترل كند و حافظ منافع ملي باشد.
اكثر باشگاههاي ما هم دولتي هستند. فدراسيون ميتواند با آنها برخورد كند، چرا بازيكني كه 150 دقيقه بازي نكرده و خارجي است به تيم ما ميآيد..
قراردادها بايد شفاف باشد
در بخش قراردادهاي بازيكنان بايد شفاف عمل كنيم. كسي كه از منابع مالي استفاده ميكند، نبايد بهاين مسائل اعتقاد داشته باشد. يك بخشهايي از فوتبال جهان را ميبينيم؛ اما بخشهاي ديگرش را مورد توجه قرار نميدهيم. كجاي دنيا بازيكني عليه تيم كشورش صحبت ميكند. با اين بازيكن برخورد شديد ميشود، اما دراينجا چنين تعريفهايي نداريم.
در توسعه علمي ورزش و توسعه
زير ساختها ورزشگاه 50هزار نفري براي استان فارس در حال ساخت داريم كه فاز اول آن تا يكي دو ماه ديگر تمام ميشود. در مجمع بعدي فدراسيون بايد افزايش سطح فوتبال را بررسي كنيم كه سطح فني تيمها بالاتر رفته است يا نه. بهتر است باشگاهها بعد از هر مسابقه آناليز خود را به فدراسيون بدهند كهاين موضوع بررسي شود.
در فوتبال اروپا يك بازيكن 12كيلومتر ميدود؛ اما درايران فقط 6كيلومتر ميدوند. در فوتبال اروپا بازيكنان به يكديگر پاس ميدهند؛ اما در فوتبال ما بازيكنان فقط زماني كه گير ميافتند پاس ميدهند واين فرهنگ غلطي در فوتبال است.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]