واضح آرشیو وب فارسی:ايران: سخنگوي شوراي نگهبان درخصوص ادعاهاي مطرح شده تأكيد كرد تعقيب قضايي در انتظار مدعيان نفوذ جريان خاص در شوراي نگهبان
گروه سياسي سخنگوي شوراي نگهبان درباره برخي اظهارنظرها مبني بر اين كه برخي افراد جريانات خاص در هيأتهاي نظارت شوراي نگهبان حضور دارند، گفت: كساني كه اين گونه مطالب را منتشر كردهاند را تحت تعقيب قرار دادهايم.
به گزارش خبرنگار ، عباسعلي كدخدايي با بيان اين كه بايد اين سؤال را از كساني بپرسيد كه چنين نظري دارند، در پاسخ به افزود: ما هم كساني كه اين گونه مطالب را منتشر كردهاند، تحت تعقيب قرار داديم. در مرحله اول از آنها خواستيم مستنداتشان را ارائه كنند و در مرحله دوم اگر نتوانند مستنداتشان را ارائه كنند، بايد در مراجع قضايي پاسخگو باشند. وي درخصوص اين كه آيا اين گونه اظهارنظرها در بررسي صلاحيت افراد از سوي شوراي نگهبان مؤثر خواهد بود نيز گفت: اجازه بدهيد داوري زودهنگام نداشته باشيم. عباسعلي كدخدايي كه در نخستين نشست خبري خود با خبرنگاران پس از پايان ثبتنام نامزدهاي انتخاباتي مجلس نهم سخن ميگفت، در پاسخ به اين سؤال كه معيار شوراي نگهبان در بررسي صلاحيت داوطلبان، احراز صلاحيتها و يا عدم احراز صلاحيت آنان است، تصريح كرد: معيار ما قانون است؛ قانون در دو بند 29 و 30 ماده 28 قانون انتخابات شرايط و موانع حضور داوطلبان را مطرح كرده است كه براساس آن هم شرايط بايد احراز شود و هم موانع بايد مفقود باشد. وي همچنين افزود: بنابراين احراز شرايط مندرج در قانون، مبناي كار شوراي نگهبان است. كدخدايي در پاسخ به اين سؤال كه آخرين زمان كار شوراي نگهبان براي بررسي صلاحيتها تا چه تاريخي است، گفت: اول اسفندماه كار بررسي شوراي نگهبان درخصوص بررسي صلاحيتها به پايان ميرسد و قبل از آن چند مرحله رسيدگي انجام ميشود. هيأت مركزي نيز بررسيهايي دارد و همين طور يك مرحله هم طبق مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام، شكايت برخي افراد مورد بررسي قرار ميگيرد و نهايتاً شوراي نگهبان اول اسفندماه نتيجه نهايي را به وزارت كشور ارائه ميدهد.
فقط قانون براي شوراي نگهبان مهم است
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينكه برخي از سياسيون اعلام كردهاند جرياني خاص با هزينههاي ميلياردي قصد تصاحب كرسيهاي مجلس را دارند، نيز خاطرنشان كرد: قانون براي شوراي نگهبان مهم است و اين شورا مطابق با قانون عمل ميكند، اگر هر جريان يا گروه سياسي در هنگام انتخابات براساس قانون تبليغ كنند، نه فقط شوراي نگهبان، بلكه هيچ نهاد ديگري نميتواند جلوي آنها را بگيرد. كدخدايي همچنين درخصوص درگيري يكي از نمايندگان با رئيس سازمان هدفمندي يارانهها در خانه ملت و اينكه حكم توهين كردن در بررسي صلاحيتها از سوي شوراي نگهبان چيست؟ گفت: در قانون انتخابات بندي در مورد محكوميتهاي قضايي وجود دارد كه اگر رفتار توهينآميز افراد مشمول حكم بندهاي قضايي باشد، در بررسي صلاحيت آنها تأثير خواهد داشت. وي همچنين در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه آيا شوراي نگهبان به عنوان يك نهاد نظارت بر قانون اساسي و يك نهاد انقلابي نميخواهد معيار ساكتين و مردودين در برابر فتنه را به عنوان يك ملاك مهم در بررسي صلاحيتها قرار دهد، تصريح كرد: شوراي نگهبان به عنوان يك نهاد انقلابي و پاسدار انقلاب اسلامي تلاش ميكند براساس قانون رفتار كند.
همه گروهها براي شركت در انتخابات ثبتنام كردهاند
كدخدايي در ادامه در پاسخ به سؤالي كه نيامدن اصلاحطلبان باعث شده كه انتخابات رقابتي تنها بين اصولگرايان باشد، با بيان اينكه اين تحليل را نادرست ميدانم، افزود: آمار ثبتنامكنندگان نشان ميدهد هم از گروه اصلاحطلبان و هم از ساير گروهها براي شركت در انتخابات ثبتنام كردند و حجم بالاي ثبتنامها امكان رقابتي شدن انتخابات و مشاركت گسترده را فراهم خواهد كرد. سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به اين سؤال كه آيا ميزان ثبتنامكنندگان در انتخابات مجلس نهم كاهش يافته است، اظهار داشت: مرجع اعلام رسمي آمار، وزارت كشور است و اين وزارتخانه بايد آمار را به شوراي نگهبان اعلام كند، ولي در مقايسه احتمالي با مجلس هشتم كه 7600 نفر ثبتنام كردند، در اين دوره پنج هزار و 400 نفر ثبتنام كردند. اين در حالي است كه در دوره قبل يكي از شرايط ثبتنام دارا بودن مدرك كارشناسي ارشد نبود.
كدخدايي افزود: 2800 نفر با مدرك كارشناسي در مجلس هشتم ثبتنام كردند كه اگر اين آمار را با تعداد ثبتنامكنندگان در مجلس نهم جمع بزنيم، تعداد شركتكنندگان افزايش يافته است. سخنگوي شوراي نگهبان در ابتداي جلسه با قرائت گزارشي از مصوبات اين شورا اعلام كرد كه اعضاي شوراي نگهبان با بررسي 25 طرح و لايحه 9 طرح و لايحه را مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناختند.
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]