محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831054275
/گزارش/ هنرمنداني كه با آغاز سال نو ميلادي تولد خود را جشن گرفتند
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش/ هنرمنداني كه با آغاز سال نو ميلادي تولد خود را جشن گرفتند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
هفتهي آغازين سال ميلادي همزمان است با تولد ستارگان بزرگي از دنياي هنر و ادبيات كه نامشان تا ابد در تقويم جهان خواهد درخشيد. در اولين روز سال ميلادي دنياي سينما سالروز تولد مردي را جشن ميگيرد كه «خوب، بد، زشت» را بر پردهي سينما نشاند. آفرينندهي «ترانه عاشقانه جي. آلفرد پرافراك» و نويسندهي «ارباب حلقهها» از ديگر نامآوراني هستند كه در اين هفته از آنها ياد ميشود. بازيگران صاحبسبكي چون نيكلاس كيج، مل گيبسون، رابرت دووال، آنتوني مينگلا و روان اتكينسون هم متولد هفتهاي هستند كه در پيش رو داريم.
خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گزارشي را از زندگي اين چهرههاي سرشناس تهيه كرده است.
اگر بخواهيم از عرصهي قلم شروع كنيم، پررنگترين نامي كه جلب توجه ميكند، تي.اس اليوت است. وي در روز 26 سپتامبر 1888 از پدري تاجر و مادري مددكار اجتماعي، كه البته شعر هم ميسرود، متولد شد. از سال 1898 تا 1905 اليوت در آكادمي «اسميت» كه مدرسهي پيشدانشگاهي دانشگاه واشنگتن بود، به مطالعهي زبانهاي فرانسوي، آلماني، يوناني و لاتين پرداخت.
در سال 1909 مدرك كارشناسي ارشدش را از دانشگاه هاروارد گرفت و برخي شعرهايش نيز در بولتن اين دانشگاه معتبر به چاپ رسيدند. اليوت در فاصلهي سالهاي 1910 و 1911 در پاريس زندگي كرد و تحصيلات خود را در دانشگاه سوربن ادامه داد، تا اينكه در سال 1911 به دانشگاه هاروارد بازگشت، تا دورهي دكتري فلسفه را در آنجا بگذراند.
در سال 1927، اليوت تصميم مهمي در زندگياش گرفت؛ ابتدا در ژوئن اين سال به كليساي آنگليكان (انگلستان) گرويد و چند ماه بعد، در ماه نوامبر به تابعيت آمريكايياش پايان داد و به تبعيت انگليس درآمد.
ساختار شعر اليوت از مطالعهي گستردهي آثار «دانته» متأثر بود. اگرچه او در شعر جايگاه ويژهاي داشت؛ اما آثارش در اين زمينه چندان زياد نيستند. ابتدا شعرهايش را در نشريات ادبي منتشر و سپس آنها را در مجموعههايي گردآوري ميكرد و به چاپ ميرساند. اولين مجموعهي شعر او در سال 1917 منتشر شد. در شعرهاي اين شاعر اشاراتي به «هملت» ويليام شكسپير و ديگر آثار ادبي محسوساند.
بسياري از منتقدان، «چهار كوارتت» را شاهكار اليوت ميدانند؛ اثري كه به اعطاي نوبل ادبيات به او انجاميد. اين كتاب كه دانش فلسفي و عرفاني اليوت را نشان ميدهد، چهار شعر بلند دارد. به استثناي «چهار كوارتت»، اليوت بعد از «چهارشنبهي خاكستر» (1930) شعر قابل توجه ديگري نسرود.
او در دوران زندگي، جوايز متعددي دريافت كرد، كه به دريافت نشان لياقت از پادشاه جورج ششم در سال 1948، نشان افتخار دولت فرانسه در سال 1951، جايزهي گوته در سال 1955، مدال دانته در سال 1959، نشان شواليهي ادبيات و هنر فرانسه در سال 1960 و نشان آزادي رياستجمهوري در سال 1964 ميتوان اشاره كرد.
اليوت در مجموع هفت نمايشنامه، 17 اثر غيرداستاني و 10 كتاب شعر نوشت. او از كساني چون هومر، دانته، شكسپير و جوزف كونراد الهام گرفت و خود الهامبخش نويسندگان ديگري شد.
«تصوير يك بانو»، «انسانهاي پوشالي»، «چهار كوارتت»، «چهارشنبهي خاكستر» و «صخره» از مهمترين آثار تي.اس. اليوت هستند.
***
به تقويم سينمايي اين هفته كه سر ميزنيم، صف طولاني نامهاي بزرگ است كه توجهمان را جلب ميكند. يكي از مهمترين اين شخصيتها سرجيو لئونه خالق شاهكار «خوب بد زشت» است. اين فيلمساز مطرح متولد سوم ژانويه 1929 رم بود. پدرش كارگردان ايتاليايي روبرتو روبرتي و مادرش بازيگر سينما بيس والرين بود.
كودكي و نوجواني لئونه همزمان با ظهور فاشيسم و جنگ جهاني دوم بود كه البته براي خانوادهي او كه اهل هنر و سينما بودند روزگار سختي بوده است. در دههي 50 ميلادي او كار خود در سينما را با دستيار كارگرداني و فيلمنامهنويسي شروع كرد و بعد از يك دهه در سال 1961 ميلادي پس از ساخت دو فيلم ناتمام توانست اولين فيلم خود (كلاسيوس از ژود) را بسازد. سه سال پس از ساخت اين فيلم، لئونه شروع به ساخت سهگانهي معروف خود در گونهي وسترن با هنرنمايي كلينت ايستوود كرد كه هر سه فيلم در زمان اكران خود پرفروشترين فيلم شدند. با ساخت سهگانهي لئونه، روح تازهاي به گونهي وسترن دميده شد و زيرگونهي تازهاي تحت عنوان وسترن اسپاگتي به وجود آمد.
او از سال 1968 تا سال1973 سه فيلم وسترن ديگر ساخت و بعد از آن تا سال 1984 كه آخرين فيلم خود روزي روزگاري در آمريكا را كارگرداني كرد فيلم ديگري نساخت.
لئونه بعد از ساخت فيلم «روزي روزگاري در آمريكا» مشغول تحقيق و پيشتوليد فيلمي دربارهي نبرد لنينگراد در جنگ جهاني دوم بود كه با مرگ او بر اثر سكتهي قلبي در سال 1989 در رم اين پروژه به انجام نرسيد.
از مهمترين آثار لئونه ميتوان به «روزي روزگاري در آمريكا»، «سرت را بدزد احمق»، «نام من هيچكس»، «روزي روزگاري در غرب»، «خوب، بد، زشت»، «به خاطر چند دلار بيشتر»، «يك مشت دلار»، «مجسه غولپيكر رودز» اشاره كرد.
***
سيد برت كه در اين هفته پرچم موسيقي را در تقويم هنري بالا برده است، در سراسر جهان به عنوان يكي ار بنيانگذاران گروه «پينك فلويد» شناخته ميشود. وي كه متولد 6 ژانويه 1946 است، پينك فلويد را در سال 1965 با همكاري «روگر واترز» گيتاريست، «نيك ميسون» طبل زن و «ريك رايت» نوازندهي كيبورد، بنيان نهاد.
اگرچه او بنيانگذار گروه پينك فلويد بود، فقط دو آلبوم در اواخر دههي 1960 با اين گروه منتشر كرد. بعدها پينك فلويد او را به خاطر رفتارهاي خودسرانه و غيرقابل پيشبينياش كنار گذاشت.
پينك فلويد بعدها تبديل به يكي از مشهورترين گروههاي موسيقي شد و در آن زمان 200 ميليون آلبوم در سطح جهاني فروش داشت.
آلبوم «قسمت تاريك ماه» آنها در سال 1973 به مدت 741 هفته در فهرست پرفروشترين آثار موسيقي آمريكا قرار داشت؛ هرچند چنين موفقيتي در زمان همكاري برت با گروه بدست نيامد، زيرا بيماري رواني او موجب گوشهگيري و گمنامي او شد.
سيد برت خواننده، آهنگساز، گيتاريست و هنرمند انگليسي به مدت 10 سال هنرمند فعال عرصهي موسيقي بود، اما پس از اين مدت به انزوا گرويد و 35 سال باقي عمرش را دور از آشنايان، رسانهها و دوستان گذراند و در هيچ جمعي حضور نيافت. وي در سال 2006 درگذشت.
***
اما تالكين نام نويسندهاي است كه با قلم خود بنمايهي شاهكارهايي سينمايي چون «ارباب حلقهها» و «هابيت» را به عرصهي ادب و هنر هديه كرده است.
جان رونالد روئل تالكين (1892-1973) نويسنده و زبانشناس انگليسي است كه در سوم ژانويه 1892 ديده به جهان گشود. وي از سال 1925 تا 1959، استاد زبانشناسي تاريخي در دانشگاه آكسفورد بود.
تالكين علاوه بر كتابهاي ياد شده كه معروفتر و شناختهشدهتر هستند، آثار داستاني ديگري به نامهاي «سيلماريليون»، «ماجراهاي تام بامباديل» و «ميرود راه پيوسته تا آن سو» و كتاب ديگري با نام «شهرت پس از مرگ» در مورد موضوعي كه آنها را رشتهي افسانه (Legendarium) ميناميد و در اصل يك اسطورهشناسي خيالي براي گذشتهي دور زمين است، نوشته است.
وي علاقهي وافري به ساختن زبانهاي علمي يا فراساخته داشت. او شايد تنها كسي باشد كه 15 زبان ساخته است. با اين وجود، توصيهي او به كساني كه علاقمند به زبان بينالمللي هستند، اين است كه: «از اسپرانتو پشتيباني كنيد».
تالكين در جايي گفتهاست كه انگيزه او از نگارش كتابهاي تخيلياش (مانند ارباب حلقهها) و به وجود آوردن «ميان زمين» اين بوده است كه زبانهاي فراساختهي او در آن صحبت شود.
***
«در طول سالهاي فعاليت حرفهايام در سينما با آدمهاي صاحبنام و مشهوري كار كردهام. هنگامي كه به عنوان هنرپيشه براي اينها كار ميكردم، مطلع بودم كه روزي، خودم كارگردان خواهم شد به همين خاطر، هميشه بههنگام فيلمبرداري سر صحنه سوالات گوناگوني پيرامون جنبههاي مختلف كار در سينما را مطرح ميكردم.»
مطلب بالا از گفتههاي مل گيبسون، بازيگر و كارگردان آمريكايي دربارهي فعاليتش در حوزهي سينماست.
بازيگر «شجاع دل» در 4 ژانويه 1956 در نيويورك ديده به جهان گشود. گيبسون، گرچه متولد آمريكاست اما در سنين نوجوانياش به همراه خانوادهي خود به استراليا مهاجرت كرد و براي نخستينبار در يك فيلم استراليايي موسوم به «شهر تابستان» 1977 ظاهر شد. گيبسون با بازي در فيلم «در مخاطره زيستن» (ساخته پيتر وير) چهرهاش بيش از پيش مورد توجه هاليوود قرار گرفت.
گيبسون كه توانايي خود را با بازي در نقشهاي متفاوت نشان داده بود، به آمريكا رفت و در 1987 به همراه دني گلاور در «اسلحه مرگبار» به كارگرداني ريچارد دانر ظاهر شد. بازي وي بسيار مورد توجه قرار گرفت و بدين ترتيب گيبسون در ردهي نخست ستارگان هاليوود جاي محكمي براي خود كسب كرد.
گيبسون با بازي در فيلم «هملت» 1992 نشان داد ه تواناييهاي بازيگري او تا چه حد متنوع و گسترده ميباشد.
گيبسون با چنين پسزمينهي موفقي در عالم بازيگري، سال 1993 به پشت دوربين رفت و همچون ديگر ستارگان آمريكايي جودي فاستر، رابرت دونيرو و كوين كاستنر، نخستين فيلم خود در مقام كارگردان را ساخت.
گيبسون دو سال به روي فيلمنامه «مرد بدون چهره» كار كرد و در نهايت آن را با سرمايهگذاري شركت «آيكون» كارگرداني كرد.
دومين فيلم گيبسون، «شجاع دل» نام دارد كه در 1995 به نمايش عمومي درآمد.
***
يكي ديگر از شخصيتهاي برجستهي متولد اين هفته رابرت دووال بازيگر 79 ساله آمريكايي است. وي متولد 5 ژانويه 1931 شهر سن ديگو از ايالت كاليفرنياست.
او فرزند يك افسر ارتش بود كه بعدها درياسالار شد. او دو سال قبل از فارغالتحصيل شدن در سال 1653 در ارتش خدمت ميكرد و در سال 1955 مشغول تحصيل در رشته بازيگري از يك مدرسه تئاتر در نيويورك شد كه در آنجا با «داستين هافمن» هماتاقي بود.
«كشتن مرغ مقلد» اولين فيلمي است كه رابرت دووال در آن نقشآفريني كرده است (در نقش رو رادلي) ولي او نام و شهرت خود را بيشتر مديون حضور در فيلم «پدرخوانده» در نقش تام هاگن است كه دو سال بعد نيز اين نقش را در فيلم «پدرخوانده: قسمت دوم» نيز تكرار كرد.
از فيلمهاي معروف او ميتوان به «دومين شيرها»، «ترور تانگو»، «پدرخوانده»، «پدرخوانده: قسمت دوم»، «اينك آخرالزمان» و «دوران مهرورزي» اشاره كرد.
او تاكنون چهار فيلم را نيز كارگرداني كرده است كه عبارتاند از: «ما جتست نيستيم» (1975)، «عشقم آنجلو» (1983)، «آپوستل» (1997) و «ترور تانگو» (2003).
جوايز و افتخارات سينمايي رابرت دووال عبارتند از: نامزدي اسكار سال 1999 بازيگر نقش مكمل مرد براي فيلم «يك كار اجتماعي»، نامزدي اسكار سال 1998 بازيگر نقش اول مرد براي فيلم «آپوستل»، برندهي اسكار سال 1984 بازيگر نقش اول مرد براي فيلم «پيشنهاد عفو»، نامزدي اسكار سال 1981 بازيگر نقش اول مرد براي «فيل سانتيني بزرگ»، نامزدي اسكار سال 1980 بازيگر نقش مكمل مرد براي فيلم «اينك آخرالزمان»، نامزدي اسكار سال 1973 بازيگر نقش مكمل مرد براي فيلم «پدرخوانده».
***
آنتوني مينگلا خالق «بيمار انگليسي» نيز در هفتهي آغازين سال ميلادي تولد خود را جشن ميگيرد. وي در 6 ژانويه 1954 در جزيره وايت انگلستان بهدنيا آمد. خانواده او ايرلندي ـ ايتاليايي بودند و در صنعت توليد بستني مشهور بودند. مينگلا در 21 سالگي اولين نمايشنامهي خود را روي صحنه برد و 10 سال بعد با اجراي نمايش «موسيقي نهنگ» نظرها را به خود جلب كرد.
در 1990 نخستين فيلم خود با نام «حقيقي، ديوانهوار، عميق» را ساخت كه برندهي جايزهي بافتا شد، اما سومين فيلماش «بيمار انگليسي» در 1997 با نامزدي در 12 جايزهي اسكار و برنده شدن در9 اسكار تمام نظرها را به خود جلب كرد.
آنتوني مينگلا كارگردان روز 18 مارس 2008 در سن 54 سالگي، تحت عمل جراحي قرار گرفت تا غدهاي را كه در گردنش بود، خارج كنند، اما بر اثر خونريزي از دنيا رفت.
***
نيكلاس كيج از ديگر بازيگران توانمندي است كه در سال 2012 به 48 سالگي ميرسد. وي با نام نيكولاس كيم كوپولا در آمريكا به دنيا آمده است. پدرش «آوگوست كوپولا»، پروفسور ادبيات و مادرش «جوي فوگلزانگ» آلماني طراح رقص و عمويش فرانسيس فورد كاپولا كارگردان سه گانهي «پدرخوانده» است.
كيج در اوايل دوران پيشرفت شغلي خود نام خانوادگي خود را تغيير داد تا بتواند شهرت خود را جدا از خانواده كسب كند. او دو بار نامزد دريافت جايزهي اسكار شده است.
از مطرحترين آثار نيكلاس كيج 48 ساله ميتوان به «بوسه به خون آشام»، «ترك كردن لاس وگاس» ،«تغيير چهره»، «توافق»، «رمزگويان باد»، «زاندالي»، «ساز كاپيتان كورل»، «سرقت در60 ثانيه»، «شهر فرشتهها»، «صخره»، «صخره قرمز غربي»، «گنجينه ملي»، «مرد خانواده»، «مرد چوبكبريتي»، «ارباب جنگ»، «موجبات خروج از مرگ»، «هشت ميليمتري»، «هواپيماي محكومين»، «بانكوك خطرناك»، «مرد حصيري»، «روح موتورسوار »، «بعد» و «پيشگويي» اشاره كرد.
***
زندگينامهي يكي از مشهورترين كمدينهاي جهان پايانبخش گزارش اين هفته خواهد بود:
روآن سباستين اتكينسون بازيگر و نويسندهي انگليسي كه در سراسر كشورهاي دنيا با نام «مستر بين» شناخته ميشود، ششم ژانويه 1955 متولد شد. وي كه براي ايفاي نقش «مستر بين» و «بلك اَدر» در تلويزيون انگليس مشهور شده، در دورهم انگليس زاده شد.
نام او به عنوان يكي از 50 نفر در ميان فهرست برترين كمدينهاي انگليس در مجلهي «آبزرور» به چشم ميخورد. او همچنين به عنوان يكي از 50 نقش برتر كمدي تاريخ در نظرسنجي ميان افراد كمدين در سال 2005 انتخاب شد. اتكينسون گفته است از آن جايي كه كه دوست ندارد «مستر بين» پير شود ديگر در نقش وي ظاهر نخواهد شد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]
-
گوناگون
پربازدیدترینها