واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ضرغامي در پاسخ به مهر:شهرك غزالي ديگر ظرفيت ندارد
شهرك غزالي ديگر ظرفيت ندارد
رئيس سازمان صدا و سيما با اشاره به اينكه كمبود اعتبار مانع خريد زمينهاي دكور "مختارنامه" شد، گفت: مجموعه غزالي ديگر ظرفيت كارهاي بعدي را به لحاظ سرمايهگذاري ندارد. اميدواريم از اين به بعد سرمايه گذاريها و دكورها براي خودمان ثابت بماند.
عزتالله ضرغامي؛ رئيس سازمان صداوسيما در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنيبر اينكه برخي معتقدند شما بيشتر به توليدات نمايشي اهميت ميدهيد و بقيه ساختارهاي تلويزيون كمتر مورد توجه و تجليل قرار ميگيرند؟ توضيح داد: خودم توفيق نداشتم در سالهاي اخير به جز يكي دو مورد مثل مجموعه "مختارنامه" كه از اهميت بالايي برخوردار است، بيايم و از نزديك از همكارانم در يك پروژه نمايشي تشكر كنم.
وي ادامه داد: اين جاي سؤال از من دارد، چون ما كارهاي نمايشي بسيار خوبي انجام ميدهيم و برخي آنها به نظرم كارهاي بسيار تأثيرگذارند كه نمونه آن مجموعه "از ياد رفته" است. اين مجموعه يك الگوي بسيار خوبي از يك زن معتقد مسلمان پاينبد به خانواده به جامعه ارائه كرد. مجموعه "از ياد رفته" مخاطبان بالايي داشت، اما فرصت نكردم حتي از نزديك در يك جلسه خصوصي از عوامل آنها مستقيم تشكر كنم.
رئيس سازمان صدا و سيما اشاره كرد: ولي بسياري از ساختارهاي ديگر برنامهسازي است كه رسانهاي نميشود. به عنوان نمونه در برخي كارهاي مستند يا كارهاي دهه محرم در روزهاي تعطيل مستقيم سر كارشان رفتم و آنها را تشويق و تشكر كردم و از نزديك شاهد زحماتشان بودم؛ چون خيلي از آنها شرايطي دارند كه به هيچ وجه زحماتشان بروز و ظهور ندارد از جمله عوامل فني ما كه هنرمندانه در روزهاي تعطيل و شبانه روز كار ميكنند، اما اينها ضرورتي به رسانهاي شدن ندارد.
ضرغامي در پاسخ به ديگر سئوال خبرنگار مهر مبنيبر اينكه چرا دكورهاي "مختارنامه" را محلي براي جذب توريست نميكنيد؟ گفت: متأسفانه چون اين زمين براي ما نبود خيلي تلاش كرديم آن را با قيمت پايينتري خريداري كنيم و براي كارهاي مختلف مثلاً براي بازديد عمومي آن را در نظر بگيريم؛ اما به دليل كمبود اعتبار نتوانستيم آن زمين را بخريم.
وي ادامه داد: ان شاء الله بتوانيم يك جاي ثابت را براي هميشه انتخاب كنيم و بتوانيم با قيمت مناسبتتر در اختيار بگيريم، چون مجموعه غزالي ديگر ظرفيت كارهاي بعدي را به لحاظ سرمايه گذاري ندارد. در اين زمينه مطالعههايي شده و اميدواريم انتخاب خود را نهايي كنيم كه از اين به بعد سرمايه گذاريها و دكورها براي خودمان ثابت بماند.
رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به ديگر سئوالات خبرنگاران درباره توليد مجموعه "سلمان فارسي" گفت: يكي از كارهاي تاريخي معاونت سيما مجموعه تلويزيوني "سلمان" خواهد بود. انتخاب اين موضوع به دليل قابليتهاي بسيار خوبي كه دارد ميتواند يكي از ماندگارترين كارهاي تاريخي رسانه ملي باشد. خوشبختانه متن اين مجموعه تا حد زيادي نوشته شده و از سالهاي قبل آقاي ميرباقري بر روي متن كار كرده و آمادگي دارد. اميدواريم ان شاء الله با فراهم شدن مقدمات كار را آغاز كنيم.
ضرغامي ادامه داد: مجموعه "مختارنامه" در بسياري از كشورها نمايش داده شد، به ويژه وقتي از شبكههاي برون مرزي جمهوري ايران پخش شد مخاطبان فراواني پيدا كرد و تأثيرات زيادي بر مخاطبان مختلف در كشورهاي متعدد به لحاظ آشنايي با تاريخ اسلام گذاشت.
وي ادامه داد: فكر ميكنم همين پيامكهايي كه بينندگان اين برنامه از سراسر دنيا براي شبكه "آي فيلم" ارسال ميكنند و خيلي از آنها با مشخصات هم درج ميشود بهترين آيينه براي استقبال مردم منطقه و مسلمانان از اين سريال است. اميدواريم با شرايط بهتري كه فراهم ميكنيم بتوانيم در جاهايي كه مجموعه "مختارنامه" نمايش داده نشده، به زبانهاي مختلف آن را نمايش دهيم.
رئيس سازمان صداوسيما درباره اينكه كدام بخش از سريال مختارنامه بر روي شما تأثيرگذاشته است؟ گفت: سريال "مختارنامه" صحنههاي تأثيرگذار زيادي بر روي من داشت، اما يكي از ماندگارترين سكانسها كه روي خود من و خيلي از افراد ديگر تأثير داشت، سكانسهاي آخر بود.
ضرغامي اشاره كرد: وقتي مختار از قلعه خارج ميشود و فكر ميكند همراهي ميشود، اما تنها ميماند. آن نگاهي كه بيشتر حاكي از تأسف براي كساني بود كه با او نيامدند، نه نگاه از اينكه تنها شده است و عاقبتي كه براي آنها ترسيم كرد و در عرض مدت كوتاهي اين عاقبت محقق شد. اين ديدگاه ما براي مظلوميت مختار خيلي تأثيرگذار بود كه اين مردان بزرگ بعد از اين همه رشادت در يك برههاي از تاريخ چطور تنها ميمانند و از طرف ديگر درسهاي زيادي داشت. در اين مجموعه نشان داده شد مردمي كه همراهياش نكردند و فكر كردند نجات پيدا ميكنند چگونه با ذلت كشته شدند. اين درس بزرگي براي تاريخ است و از سكانسهاي ماندگاري است كه بر روي خيليها تأثير گذاشت.
وي درباره اينكه چرا صداوسيما در موقع انتخابات بيشتر فضا را هيجاني ميكند، در حالي كه بسياري از مردم ما به ويژه مردم شهرستانهاي كشور از كاركرد حقيقي مجلس بيخبر هستند و نميدانند انتخاب نمايندههايشان چگونه بايد باشد. آيا برنامههاي آموزشي در اين زمينه داريد؟ گفت: برنامههاي تبييني صداوسيما در مورد مجلس از مدتها قبل شروع شده و الان ادامه دارد. در اين برنامهها به نوعي نقش مجلس را براي مردم تشريح ميكنيم.
رئيس سازمان صدا و سيما اشاره كرد: همين برنامه "دو فوريتي" كه با يك اجراي متفاوت توسط مهران رجبي اجرا شد، نكات حاشيهاي را به نمايندگان محترم مجلس تذكر داد و گفتيم اصلاح شود. اين گونه برنامهها سعي دارد با نوآوري و ورود از زواياي مختلف اهميت مجلس و ويژگيهاي يك نماينده خوب را براي مردم تشريح كند.
ضرغامي ادامه داد: تقريباً نوع برنامههاي ما درباره مجلس همين است. سعي ميكنيم كه براي مردم جايگاه مجلس، اهميت نمايندگان، مشاركت مردم، سلامت انتخابات، قانونمندي در انتخابات را تبيين كنيم، اما طبيعي است كه در روزهاي آخر منتهي به روز انتخابات برنامهها از شور و هيجان بيشتري برخوردار است. براي اينكه مردم متوجه شوند روز رأي گيري چه روزي است و بتوانند رأي خود را بدهند. الان همه برنامههاي ما تبييني است.
وي درباره طرح نظارت مجلس از صدا و سيما گفت: دوستان بخش حقوقي پارلماني ما از مدتها قبل در اين طرح حضور داشتند و شايد بيش از يك سال است كه در جلسات متعدد با نمايندگان مجلس و كميسيون فرهنگي و كارگروه رسانه اين طرح همكاري ميكنند. من از زحمات اعضاي كميسيون تشكر ميكنم. فكر ميكنم مراحل انتهايي خود را طي ميكند و نظرات اصلاحي متعدد بر اين پيشنويس اوليه كه بر مجلس ارائه شد، داريم كه بخش زيادي از آن هم خوشبختانه مورد توجه قرار گرفت.
رئيس سازمان صدا و سيما ادامه داد: بايد صبر كنيم متن نهايي بيرون بيايد و اگر نكتهاي داشتيم در صحن مجلس اشاره ميكنيم. اگر كاملا مورد تأييد صدا و سيما بود ما ضمن تشكر از كميسيون پشتيباني، همراهي ميكنيم كه ان شاء الله تصويب شود.
ضرغامي درباره اختلاف نظر دو ماده با وزارت ارتباطات توضيح داد: استدلال داريم كه فركانسها و ماهوارههاي تصويري و سيگنالهايي كه صدا و سيما ارسال ميكند بايد مستقل با مديريت رسانه ملي صورت گيرد و برخي از مواد قانوني هم به اين مسئله صراحت دارد. البته ما متعرض مسئوليتهاي قانوني وزارت ارتباطات نيستيم. فكر ميكنيم كميسيون محترم به همه اين موارد توجه كرده و جايگاه هر يك را در حوزه خود روشن كرده است.
وي در پاسخ به اين سئوال كه با توجه به راهاندازي چند شبكه آيا بودجه افزايش يافته يا نه؟ توضيح داد: متأسفانه بودجه ما متناسب با مسئوليتها و مأموريتهاي جديدي كه بر عهده سازمان گذاشته ميشود، رشد نكرده است. با توجه به رشد طبيعي قيمتها بودجه ما مرتباً رو به كاهش است. ممكن است به صورت مطلق يك رقم 70 ميليارد به يك رقم 1200 ميلياردي اضافه شود و ظاهرا يك افزايش 5 يا 10 را نشان دهد، اما با توجه به مسئوليتها و مأموريتهاي جديدي كه به سازمان داده ميشود بودجه ما مرتباً رو به كاهش است.
ضرغامي در پاسخ به اين سئوال كه با توجه به اينكه شبكههاي افتتاح شده ديجيتالي هستند، آيا نميشود پخش اين شبكههاي جديد به صورت آنالوگ باشد تا امكان دسترسي همه مردم وجود داشته باشد؟ گفت: بيشتر از اين 8 تا ظرفيت در كشور نيست و ضرورتي به گسترش آن هم نيست؛ اگر بخواهيم اين ظرفيت 8 را بيشتر كنيم بايد سرمايه بسيار وسيعي كنيم كه الان ضرورت ندارد.
وي ادامه داد: بايد فرستندهها و سرمايه گذاريهاي جديد داشته باشيم. اگر قرار است اين كار را كنيم همان ديجيتال را ميگذاريم، چرا بخواهيم آنالوگ بگذاريم. اين مسئله به اعتبارات برميگردد. به دليل اينكه كيفيت ديجيتال خيلي بالاتر از آنالوگ است و انشاءالله در برنامههاي توسعه خود؛ ظرفيت ديجيتال را به گونهاي توسعه ميدهيم كه همه مردم در همه جا بتوانند استفاده كنند.
رئيس سازمان صداوسيما درباره اينكه تا چه زماني اين برنامه را انجام خواهيد داد؟ گفت: تا آخر سال برنامه ما اين بوده كه همه كشور و مراكز استانها و شهرهاي بزرگ تحت پوشش ديجيتبال قرار گيرند. البته نه صد درصد، چون همين آنالوگ هم صد درصد نيست؛ چرا كه نقاط كور زيادي در كشور داريم كه در مورد ديجتبال هم وقتي سيستم فرستندهها مستقر شد همين مشكل را داريم. اميدواريم با تأمين بودجه آرام آرام همه كشور را تحت پوشش ديجيتال قرار دهيم.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 373]