واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: در دانشگاه شهيد چمران اهواز مناظره مدافع و منتقد عملكرد اقتصادي دولت نهم برگزار شد
مناظره اقتصادي دكتر خليليان از تيم اقتصادي دولت نهم و دكتر سيد مرتضي افقه، استاد اقتصاد اصلاح طلب دانشگاه شهيد چمران اهواز، 13 اسفندماه به همت بسيج دانشجويي دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از اهواز، دكتر افقه در اين مناظره اقتصادي كه به منظور بررسي وضعيت اقتصادي در دولت هاي سازندگي، اصلاحات و اصولگرا برگزار شد، با اشاره به عملكرد اقتصادي دولت سازندگي بعد از 8 سال جنگ گفت: دولت سازندگي با آن حجم ويراني وارد اقتصاد شد و با چرخش 180 درجه اي، كشور فضايي اقتصادي به خود گرفت و گسترش خصوصي سازي از دولت هاشمي شروع شد كه در آن زمان عده اي از اقتصاد دانان در سال 67 با نوشتن نامه به هاشمي، اوضاع اقتصادي را خراب و درآمد حاصل از فروش نفت را به 20 سال پيش يعني معادل درآمد سال 47 اعلام داشتند كه هاشمي در جواب به آنها اعلام كرد اگر اقتصاد خوب مي شود برويم به سوي مكانيزم بازار آزاد و به اين ترتيب متقاعد شد كه آزادسازي انجام شود.
وي افزود: حجم فراوان سرمايه گذاري در دولت سازندگي سبب بلند پروازي هايي چون طرح توسعه نيشكر در استان خوزستان بدون شناخت اوضاع سياسي و اجتماعي كشور شد.
افقه در ادامه به توسعه يافتگي كشورهاي جهان اشاره و تصريح كرد: ايران در زمره كشورهاي متوسط توسعه يافته است و البته توسعه يافتگي به آدم ها بستگي دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز با تاكيد بر اينكه توسعه اقتصادي نيازمند بستري آرام است، گفت: دولت رفسنجاني دوره تنش زدايي را شروع كرد هر چند كه شرايط ملتهب بود و حركت تنش زدايي شتاب لازم را نگرفت، اما با روي كارآمدن خاتمي افزايش سياست تنش زدايي دو تاثير مثبت براي اقتصاد ايران به همراه داشت.
وي رشد درآمدهاي نفتي در خاورميانه و اوج شتاب آن در دولت احمدي نژاد كه بي تاثير از دولت خاتمي نبود و زمينه فراهم شدن ورود سرمايه هاي خارجي به بدنه اقتصاد و ساختار كشور را از اين دو نوع عنوان كرد.
افقه همچنين به انتقاد از برنامه هاي اقتصادي احمدي نژاد پرداخت و گفت: اعمال سياست هايي چون بركناري مديران لايق و با كفايت، استانداران، وزيران مانند مهندس نعمت زاده، معجزه ساز طرح عسلويه، كاهش نرخ سود بانكي و تزريق بيش از حد نقدينگي به اقتصاد از طريق پرداخت وام، خروج سرمايه هاي مردمي از بانك ها و سفرهاي استاني رياست جمهوري و هيئت همراه به استان ها و يا ركورد در بخش مسكن، فقط منجر به بيكاري تعداد زيادي از افراد شاغل در اين بخش شده و اين عوامل فضاي مطبوعاتي كشور را هم تحت تاثير خود قرار داده است.
مديركل سياسي امنيتي استانداري خوزستان در دولت اصلاحات با حمله به سياست خارجي دولت نهم ياداور شد: دولت خاتمي در سياست خارجي تنش زدايي كرد اما احمدي نژاد از اين پتانسيل استفاده نكرده و شرايط بيرون را با هجمه به اسرائيل و آمريكا تنش زا ساخت و محيط اقتصادي را ناامن كرد تا اينكه شاهد فرار سرمايه ها به حوزه خليج فارس شديم.
دكتر صادق خليليان در ادامه ضمن انتقاد به صحبت هاي افقه، با ارائه آمار و نمودارهايي مستند و مستدل از بانك مركزي و مركز آمار ايران، به مقايسه رشد اقتصادي دولت نهم و دولت هاي قبلي پرداخت، اظهار داشت: رقم سرانه حقيقي هر فرد در دولت هشتم 52/5 و متناسب با متوسط رشد 3 درصد است و در صورتي كه در دولت نهم اين مقدار از 07/6 به 68/6 رسيد كه 9/4 به طور متوسط افزايش رشد را شاهد بوديم.
وي نرخ رشد توليد ناخالص داخلي را تا سال 87 بدون در نظر گرفتن درآمدهاي نفتي 1/7 و با احتساب اين درآمد 1/6 اعلام كرد و افزود: در سه سال اول برنامه دولت احمدي نژاد ميزان تحقق رشد توليد ناخالص داخلي 82 درصد افزايش را نشان مي دهد.
خليليان همچنين در بخش صادرات غيرنفتي به فروش ماشين هاي سمند و پژو به چند كشور خارجي اشاره كرد و گفت: در سال 86، حدود 88 ميليون دلار يعني دو برابر سال 83 دلار ارز آوري و سود به كشور داشتيم.
استاد دانشگاه تربيت مدرس افزايش صادرات در محصولات غيرنفتي، ايجاد كارخانه در چند كشور خارجي، كاهش رشد بيكاري، راه اندازي ده ها طرح اقتصادي زود بازده، 51 سفر استاني رياست جمهوري و كاهش فاصله ميان دولت مردان و مردم و ارزيابي مشكلات استان ها از نزديك را از دست آوردهاي سياست هاي اقتصادي دولت نهم برشمرد.
وي در بخش ديگر سخنان خود اشاره به شعار توسعه سياسي بيان داشت: اينكه مي گويند امنيت نيست و فرار سرمايه هست، مورد قبول نيست؛ چرا كه نزديك دو دهه است كه 200 ميليارد دلار به بيرون از كشور خارج شده و برخي افراد متناسب با شرايط حال اين گونه مسائل را بيان مي كنند.
خليليان موضع گيري و اعلام نارضايتي از گسترش خصوصي سازي در دولت نهم برخي را به دليل ترس از دست دادن پست و مقام خود در مديريت كلان اعلام كرد.
استاد دانشگاه تربيت مدرس در زمينه توسعه سياسي كشور نيز افزود: حداكثر ميانگين انتخابات را در دولت اصلاحت و سازندگي داشتيم و حتي شوراهاي شهر و روستاها كه زمان خاتمي پا به منصه وجود گذاشتند و حاصل مجلس ششم بودند اما ميزان مشاركت مردم 57 درصد بود ولي در دولت نهم 61 درصد./انتهاي پيام/
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]