واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /مخالف بودجه/ نماينده كاشمر و بردسكن: بودجه ٨٨ بالاي ٤٠ درصد تورم دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
نماينده كاشمر و بردسكن در مجلس گفت: بودجه همينگونه كه هست، بالاي 40 درصد تورم دارد و موافقان بدانند اگر آثار مثبت داشته باشد، دعاي خير و در غير اين صورت دعاي غير خير آن هم به سراغ آنها خواهد آمد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمدرضا خباز در مخالفت با كليات لايحه بودجه 1388، گفت: اين مخالفت به منزله ناديده گرفتن زحمات در دولت و در كميسيون تلفيق نيست و منكر نكات مثبت نيز نيستم، چرا كه نكات مثبت وظيفه همه ماست، بايد نكات منفي را برطرف كنيم و اگر بودجهاي را با نكات مثبت تنظيم كنيم، وظيفه ما است، ولي اگر در آن نكات منفي باشد كه به دغدغهي مردم بيفزايد آنجا، جاي تامل و سختگيري است.
سخنگوي كميسيون اقتصادي مجلس، گفت: بودجه سال 1388 داراي كسري فاحشي است، يعني حدود 44 هزار ميليارد تومان كسري بودجه و عدم تحقق دارد و از سوي ديگر گفته شده در اين بودجه، ميزان اتكاي بودجه به نفت كاهش پيدا كرده است، در صورتي كه هيچ تفاوتي بين درآمدهاي حاصل از فروش فرآوردههاي نفتي، سود سهم دولت در شركت نفت، فروش داخلي نفت، ماليات معوقه عملكرد نفت، منابع مربوط به معاوضه نفت با بنزين وجود ندارد و اينها همه جزو وابستگيها به درآمد نفتي است.
نماينده مردم كاشمر، بردسكن و خليلآباد در خانه ملت، گفت: اولين بدعتي كه ما در بودجه سال 88 براي اولين بار ميبينيم اين است كه در خود بودجه 88، متمم را هم آوردند و اين بدان معناست كه ما هم به بودجه و هم به متمم راي ميدهيم؛ يعني اينكه اگر در حد 5/37 دلار هر بشكه نفت به فروش برسد، يك بودجه داريم و اگر افزايش پيدا كند 6100 ميليارد تومان از اعتبارات را بايد در متمم پيشبيني كنيم.
خباز اعلام كرد: نكته تعجبآور آن است كه در ابتداي لايحه بودجه، دوستان بيان ميفرمودند كه اين درآمدها واقعي نيست؛ پس اگر واقعي نيست، چرا كميسيون تلفيق 24 درصد بر درآمدهاي غير واقعي افزوده است و مصارف عمومي دولت را بالغ بر 22 درصد رشد داده است.
خباز گفت: به نظر بنده تعجبآورتر اينكه چرا ارتباط مستقيمي را بين لايحه هدفمند كردن يارانهها كه هنوز مجلس به آن راي نداده و كميسيون تخصصي هنوز گزارشي به مجلس نداده با بودجه كشور برقرار كردند، بلكه بايد اجازه ميدادند اگر مجلس به هدفمند كردن يارانهها راي ميداد، دوستان منابع آن را ميديدند، البته همه كساني كه در اين مجلس در خدمت مردم هستند، با هدفمند كردن يارانهها موافقند، البته به شرط آنكه هدفمند كردن يارانهها دردي از دل مردم بردارد نه آنكه دردي به دردهاي مردم بيافزايد.
سخنگوي كميسيون اقتصادي مجلس، با تشكر از اقدامات و زحمات كميسيون تلفيق، تصريح كرد: سوال من آن است كه مبناي 20 هزار ميليارد تومان افزايش درآمدها چيست؛ نامه رييس جمهور اين بود كه يا به همه هدفمند كردن يارانهها راي بدهيد و يا سرنوشت بودجه را از هدفمند كردن يارانهها جدا كنيد؛ انتظار اين بود كه نمايندگان مردم به عنوان حاميان مردم، هدفمند كردن يارانهها را با بودجه اصلي كشور مخلوط نميكردند؛ مبناي اين 20 هزار ميليارد تومان چقدر است.
وي خطاب به نمايندگان، گفت: شما ميدانيد افزايش 20 هزار ميليارد تومان سال آينده بنزين را 300 درصد افزايش خواهد داد؟ آيا ميدانيد كه قيمت برق را 400 درصد افزايش ميدهد و آيا ميدانيد كه قيمت گاز را 600 درصد افزايش ميدهد و آيا ميدانيد كه قيمت گازوئيل را حدود هزار درصد افزايش ميدهد و اين در حالي است كه اين حداقلهاست.
خباز خطاب به نمايندگان، گفت: مستحضريد در رهنمودهايي كه مقام معظم رهبري در رابطه با طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانهها به هيات دولت دادند، به سه نكته اساسي اشاره كردند، اول عدم شتابزدگي به طوري كه ما نبايد شتابزده عمل كنيم. دومين رهنمود كاهش آثار تورمي و فشارهاي اقتصادي بود، وقتي همه ما ميگوييم اجراي آن فشار اقتصادي و مالي دارد، چه معنايي دارد كه اين لايحه را با مطالعات كم تصويب كنيم و از سوي ديگر مقام معظم رهبري بر اجماع كارشناسي و وفاق ملي تاكيد كردند و اين بدان معنا است كه همه ما بايد پشت اين قضيه بايستيم.
سخنگوي كميسيون اقتصادي مجلس گفت: دولت اعلام كرده اجراي اين لايحه 14 درصد تورم دارد، اما بر چه مبنايي و بر كدام مدل اقتصادي اعلام ميشود تورم تنها 14 درصد است.
وي با اشاره به مجلس چهارم در سال 73 كه لايحه بودجه در آن سال به وسيله رييس سازمان برنامه و بودجه وقت براي تعديل اقتصادي مطرح شد، گفت: در آن زمان من به عنوان مخالف اظهارنظر كردم و رييس سازمان برنامه و بودجه وقت گفت اين روند 5/12 درصد تورم دارد و من با صداي بلند اعلام كردم تورم چهار برابر 5/12 درصد است، ولي اي كاش پيشبيني من درست از آب در نميآمد، ولي همهي شما ميدانيد تلخترين سال اقتصادي ما سال 1374 بود، چون تعديل اقتصادي را بدون مطالعه آوردند و اعتراف بانك مركزي حاكي از آن بود كه در آن سال نزديك به 49 درصد تورم داشتيم و نمايندگان بايد پاسخگوي مردم باشند، چگونه ممكن است ما چيزي را تصويب كنيم و سپس از آن دفاع نكنيم، هر كس كه امروز موافق تصويب لايحه بودجه 88 هست، بايد فردا هم جواب تورم را بدهد، جواب فشاري كه بر گرده مردم وارد ميشود را پاسخ دهد.
نماينده مردم كاشمر، بردسكن و خليلآباد در خانهي ملت، اعلام كرد: همهي ما سپاسگذار كساني هستيم كه قصد اجرايي كردن هدفمند كردن يارانهها در كشور را دارند، اما ما نميخواهيم ابرو را درست كنيم و چشم را كور.
خباز گفت: اتفاقي كه در سال 1374 افتاد، باعث شد همه نمايندگاني كه راي مثبت به بودجه دادند، همه گلهمند و پشيمان بودند و به دولت وقت اعتراض ميكردند، اما دولت اعلام ميكرد مجلس خود اين را تصويب كرده است و آنها راست ميگفتند چرا كه وظيفه دولت ارايه لايحه است، اما وظيفهي مجلس كارشناسي لوايح دولت است.
سخنگوي كميسيون اقتصادي مجلس، گفت: ما نبايد تحت تاثير خوش آمدن و بد آمدن ديگران قرار بگيريم، بلكه وظيفه الهي بر عهده ما است و ما نماينده مردم هستيم بايد به گونهاي عمل كنيم كه در مقابل ذات اقدس الهي پاسخگو باشيم و در مقابل مردم سرافكنده و شرمگين نباشيم.
خباز تقاضا كرد: به لايحه بودجه سال 88 منهاي هدفمند كردن يارانهها راي دهيم و ميزان ما براي بودجه 88، قانون برنامه پنج ساله چهارم است و لايحه هدفمند كردن را به طريق خودش تصويب كنيم و دولت هر متممي كه خواست بعد از آن بياورد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]