واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دانشنامه «زن در كلام انديشمندان» را در «حوزهنت» بخوانيد
گروه فضاي مجازي: دانشنامه «زن در كلام انديشمندان» با گزيدهاي از مقالات و مجلات مرتبط با اين موضوع روي پايگاه اطلاعرساني «حوزهنت» قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، مقالات و مجلات ارائه شده اين دانشنامه شامل؛ جايگاه زن در فلسفه افلاطون در دو بخش، «ابوالحسن مدائني» و آثار وي درباره زنان، نظر «محييالدين عربي» درباره زن، زن در انديشه متفكران سياسي در دو بخش، مسايل زنان در محضر آيتالله «يوسف صانعي»، مسايل زن و خانواده در محضر آيتالله «اميني»، شخصيت زن در نگاه «علامه جعفري»، زن درافق زمان، آيتالله «فضلالله» و پرسشهايي درباره كتاب «تأملات اسلامية حول المرأة»، شخصيت اسلامي انساني زن، مسايل زنان در محورهاي فقه، حقوق، اخلاق در گفتگويي اختصاصي با آيتالله «سيدمحمدحسين فضلالله»، جنسيت يك مشكل نيست، يك فرصت طلايي است و غيره است.
در بخشهايي «جايگاه زن در فلسفه افلاطون» آمده است: «شارحان آثار افلاطون، وقتي از جايگاه زن از نظر وي سخن ميگويند، دو شكل متفاوت را نشان ميدهند. نخستين و شايعترين نوع، به اعتقاد موافقان اين نظريه، آن است كه وي اولين كسي است كه به آزادي و برابري زن با مرد فرا خواند و ضرورت راهگشايي را براي اينكه مانند مردان، شايسته فرماندهي سپاه و رياست حكومت باشد، سر داد.»
«دومين ديدگاه، به اعتقاد معتقدان اين نظر، برعكس ديدگاه نخست است. اينان معتقد هستند، افلاطون بهترين مبلغ مردسالاري و جامعهاي مردانه است كه رهبري مطلقه آن به دست مردان است و فراخواني وي در جمهوريت، به آزادي زنان، جز پوششي براي پنهان كردن كراهت و ناخوشايندي وي از زنان نيست.»
در قسمت «شخصيت زن در نگاه علامه جعفري» ميخوانيم: «تا آنجا كه مطالعات لازم درباره زن اجازه ميدهد، ما با دو مسئله بسيار با اهميت رو به رو هستيم. يكي اينكه تحولي را كه شناسايي و ارزيابي شخصيت زن در امتداد تاريخ به خود ديده است در صنف مرد نميبينيم. مگر همان تحولي را كه درباره شناخت و ارزيابي شخصيت انسان به طور كلي انجام گرفته است.»
«اما درباره مسئله اول، تحولات حاكم درباره موجوديت زن، يك جريان تاريخي بوده كه ناشي از خصوصيتهاي عارضي مانند برتري قدرت و اختصاصات جغرافيايي و روابط و مسايل اقتصادي و چگونگي ارزيابي سيستم خانوادگي و پديدههاي اخلاقي و عقيدتي به طور عموم بوده است. جدا ساختن شخصيت انساني زن از مرد، و سپس آن را به عنوان يك حقيقت ديگر در مقابل مرد بر نهادن، به هيچ اصل اساسي تكيه نميكند.»
در ادامه آمده است: «منظور از تساوي بين زن و مرد، تساوي در شخصيت انساني آن دو صنف است. اگر ما بخواهيم در شخصيت انساني مرد گفتوگو كنيم، همان مطالب كه درباره شخصيت انساني زن مطرح كرديمف را بيان ميكنيم. اين اصل تساوي را عظمتها و سقوطهايي كه در هر دو صنف ديده ميشود، اثبات ميكند. به توضيح اينكه شخصيت واقعي انساني، با بيرون آمدن از شكم مادر و غلطيدن در نوسانات و امواج ماده، شروع نميشود؛ بلكه شخصيت واقعي انساني، از موقعي منعقد ميشود كه هدف عالي حيات براي او مطرح شود و آنگاه عمل به بايستگيها و شايستگيهاي لازم، در وصول به آن هدف عالي، نيروي حركت به او ببخشد.»
دانشنامه «زن در كلام انديشمندان» را اينجا ببينيد!
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]