تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خدا داناست به هر رازى كه مردم در دل نهان داشته اند، و به نجواى آهسته رازگويان و به هر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854874799




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كودكان، ميهمان ناخوانده نمي‌خواهند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كودكان، ميهمان ناخوانده نمي‌خواهند
رسانه‌ها- كامران محمدي:
تلويزيون اگرچه در طول حياتش توانسته است به جايگاه مستحكم و بسيار تاثيرگذاري دست يابد

اما درست همزمان با رشد اعجاب‌آور مخاطب، هر روز به چالش بزرگ‌تري براي انسان دنياي مدرن امروز بدل شده است. اين رسانه قدرتمند و پرطرفدار، هر روز زمان بيشتري را از فرد مي‌گيرد و چنان خود را بر همه خانواده‌ها تحميل كرده است كه فاصله بيشتري را ميان اعضاي خانواده ايجاد مي‌كند و سبب مي‌شود كلمات در ميان گفت‌وگوهاي عموما تكرارشونده و صحنه‌هاي كليشه‌اي، تحليل روند و در سكوت خانه، تنها يك عضو ناخوانده، متكلم وحده شود؛

عضوي كه فرد قدرت مقابله با آن را از دست داده است و تقريبا همه زماني را كه مي‌تواند به رابطه ميان اعضا صرف شود، مصرف مي‌كند. تلويزيون در تمامي ساعات حضور افراد در خانه، كه البته هر روز هم كمتر مي‌شود، حرف مي‌زند و عجيب آنكه هيچ كس قدرت فشار دادن دكمه‌اي را كه به‌سادگي ساكتش مي‌كند، ندارد.

در اين بين و در ميان همه اعضاي خانواده، به‌طور طبيعي، در طول تمام سال‌هاي گذشته و در تمام كشورهاي ريز و درشت، نگراني‌ها بيشتر معطوف به كودكان شده است و تمام تحقيقات نشان مي‌دهند تماشاي تلويزيون براي كودكان زيانبار و حتي در برخي موارد خطرناك است.

چاقي ناشي از كم‌تحركي، مشكلات بينايي، اختلالات شناختي، بدآموزي‌هاي رفتاري و اخلاقي، اختلالات تنفسي باز هم ناشي از كم‌تحركي، دوري از والدين و همسالان، افسردگي و گوشه‌گيري، دوري از بازي‌هاي شاد و خلاقانه، دوري از مطالعه، بيگانگي با مداد و كاغذ و كتاب كه عوارض ديگري چون بدخطي، ناتواني در خواندن و نوشتن و... را به بار مي‌آورد، تنها بخشي از همه بلايي است كه متكلم وحده خانه‌هاي‌مان، آرام آرام و با لبخند سر كودكان مي‌آورند.

با اين وصف، چرخه اقتصادي فرايند توليد برنامه، آگهي‌هاي بازرگاني و... سبب شده است كه برخلاف همه يافته‌هاي جامعه‌شناختي و روان‌شناختي، هرروز تلاش دست‌اندركاران تجارت رسانه‌اي بيش از پيش به سمت جذب مشتري بيشتر هدف‌گيري شود.

مشتري بيشتر، استثنا ندارد؛ كودكان و نوجوانان همان‌قدر مي‌توانند سودرسان باشند كه بزرگسالان. اين البته ماهيت تجارت است؛ اما البته براي دنيايي كه تجارت حرف اول را مي‌زند و نه البته براي رسانه ملي كه قرار است بيش از هر چيز «دانشگاه» باشد و نه يك بنگاه تجاري.

با اين‌همه آيا راه‌اندازي شبكه‌اي مخصوص كودكان، امري طبيعي، علمي و منطقي است؟ اين طرح يعني اختصاص شبكه 2 سيماي جمهوري اسلامي ايران به كودكان، البته بحث تازه‌اي نيست و مدت زيادي است كه مسئولان مربوط برايش برنامه‌ريزي مي‌كنند.

اما به‌نظر مي‌رسد حالا با تعطيلي برنامه عموپورنگ كه پخش منظمش با اين استدلال قطع شد و انتقال برخي برنامه‌هاي كودكانه از شبكه‌هاي ديگر به شبكه 2، نظير برنامه خاله شادونه كه از شبكه يك به 2 اسباب‌كشي كرد، ماجرا جدي‌تر شده است.

اين اقدام البته گذشته از تمام موارد روانشناختي‌اي كه مي‌توان درباره‌اش انديشيد (و حتما كارشناسان رسانه ملي هم به آن فكر كرده‌اند)، نكات ديگري را نيز در پي دارد. از جمله اينكه شبكه‌هاي تخصصي معمولا كابلي‌اند و از قابليت ميهمان ناخوانده تلويزيون استفاده نمي‌كنند؛

به‌گونه‌اي كه اگر خانواده‌اي علاقه‌اي به استفاده از آن نداشت، بتواند از خيرش بگذرد. علاوه بر اين، در كشوري كه هنوز هم عملا فقط2 شبكه فراگير، ملي و كشوري دارد، آيا به صلاح است يكي را به كودكان اختصاص دهيم؟ و سوم، آيا قرار است برنامه‌هاي اين شبكه، همان‌هايي باشد كه تا حالا در شبكه‌هاي مختلف پخش بود؟ يعني واقعا قصد داريم كودكان را مخاطبان پروپاقرص تلويزيون كنيم؟ تا جايي كه ديگر حتي كتاب‌هاي درسي‌شان را هم به ضرب و زور و خواهش و تمناي مادرانشان ورق بزنند؟ آيا بهتر نيست بودجه فراواني را كه قصد داريم به اين شكل صرف كم‌تحركي، گوشه‌گيري، پرخاشگري، كم‌بينايي، چاقي و... كودكان‌مان كنيم، به آموزش و پرورش مي‌داديم تا صرف راه‌اندازي شبكه‌اي از كتاب‌هاي جذاب در مدارس ابتدايي و راهنمايي كند؟

كاش وزارت ارشاد هم به فكر شبكه‌اي از كتاب‌هاي ويژه كودكان بود كه ميهمانان ناخوانده خانه‌هايمان باشد.

يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن