واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: نشست خبري نقش اورژانس كشور در مديريت بحران/۱ مديريت بحران اورژانس به تنهايي جوابگوي شرايط بحراني نيست
اورژانس كل كشور براي كنترل و مديريت بحران حوادث و سوانح طبيعي به ويژه زلزله، همواره به دنبال مجهز كردن امكانات خود بوده؛ اما به گفته برخي از مسئولان و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، اين نهاد در زمان وقوع زلزله در پايتخت به تنهايي جوابگوي نيازهاي مردم نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري خانه ملت، دكتر رضا دهقانپور رئيس كل اورژانس تهران در نشست خبري با موضوع «نقش اورژانس در مديريت بحران» كه با حضور برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و دكتر معصومي رئيس كل اورژانس كشور در سالن كنفرانس خبرگزاري خانه ملت برگزار شد با اشاره به نقش اورژانس در كشور، گفت: پيش از اينكه به امكانات اورژانس در شرايط بحران پرداخته شود، بايد خدماتدهي امكانات اين ستاد را در شرايط عادي ارزيابي كرد.
وي با اشاره به افزايش توان ۳۰ درصدي امكانات، ادامه داد: اورژانس تهران در سالهاي اخير درباره برخي مسائل مانند انتقال مصدومان از محل حادثه به مراكز درماني و تخصيص فضايي در فرودگاه براي انتقال مصدوم از تهران به شهرهاي اطراف در شرايط بحران اقدامات رو به رشدي انجام داده است.
دكتر دهقانپور افزود: همچنين ساختمانهايي را در برخي از نقاط تهران براي ارائه امكانات اورژانس در شرايط بحران تعيين و مراحل ساخت آن را شروع كرديم، اما با وجود مشكلات فعلي در شهرداريها، ساخت و تكميل اين ساختمانها با مشكل روبرو بوده است.
نقش كليدي اورژانس استانهاي همجوار در كنترل مديريت بحران
رئيس كل اورژانس تهران آمبولانسهاي موتوري را از ديگر خدماتي بيان كرد كه به عنوان آمبولانس پيشتاز تا زمان رسيدن آمبولانس به بيماران خدماتي را ارائه ميدهند.
وي يادآور شد: پايگاههاي اورژانس در استانهاي همجوار استان تهران به عنوان عناصر مهمي هستند كه از نظر كنترل و مديريت بحران ميتوانند نقش مهمي را در شرايط بحران ايفا كنند.
دكتر دهقانپور به شرايطي كه در زمان زلزله ايجاد ميشود اشاره كرد و گفت: بايد پذيراي اين واقعيت بود كه توانمندي اورژانس در پاسخگو بودن به نيازها در شرايط بحراني به تنهايي پاسخگو نيست و با تمام فراخوانهايي كه در آن لحظه به بيمارستانهاي استان تهران و ساير استانهاي همجوار داده ميشود، نميتوان تمام مصدومان را پوشش داد.
اورژانس به دلالي بيمار توسط باندهاي مافيايي حمل بيمار پايان داد
همچنين سيامك مرهصدق عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با حضور در اين نشست، ضمن اشاره به اهميت نقش اورژانس در كاهش تلفات در بلاياي طبيعي، با تاكيد بر نظر دكتر دهقانپور گفت: نميتوان از نقش اورژانس در هنگام بروز بلاياي طبيعي چشمپوشي كرد ولي وظيفه اورژانس در شرايط عادي مثبت ارزيابي ميشود.
وي افزود: با بروز شرايط بحراني مانند زلزله اورژانس با امكانات فعلي نميتواند جوابگوي مردم باشد، افزونبر اين موضوع هميشه عدهاي در زمان وقوع رخدادهاي بزرگ، دنبال سوءاستفاده از شرايط بوده و ممكن است خود را به عنوان مأموران اورژانس تلقي معرفي كرده و به كسب منافع خود بپردازند.
مرهصدق ادامه داد: بايد براي تمام رخدادها افزونبر آمادهسازي براي كارهاي عملياتي، فرهنگ برخورد با شرايط هم در افراد جامعه ايجاد شود.
نماينده اقليت ديني كليميان مجلس تصريح كرد: در اين بين يكي از اقدامات مثبت اورژانس برخورد با باندهاي مافيايي حمل بيمار بود كه در نقل و انتقال مصدومان نقش بسزايي داشتند و در دولت نهم و دهم شاهد برخورد با اين باندها به شكل جدي بودهايم.
به گفته اين نماينده مجلس شوراي اسلامي هماكنون باندبازي و دلالي بيمار را كمتر شاهد بودهايم و اين مسأله ناشي از اقدامات مثبت اورژانس است.
ساختمان مركزي اورژانس از بافتهاي فرسوده تهران خارج خواهد شد
همچنين رئيس كل اورژانس تهران به ستاد مركزي اورژانس به اقدام ديگري از طرف اورژانس اشاره كرد و افزود: ستاد مركزي اورژانس در خيابان جمهوري واقع شده كه با قدمتي ۳۵ ساله و قديمي بودن ساختمان، در شرايط بحراني جوابگوي مصدومان نخواهد بود و اورژانس تهران بر اساس يك پيشنهاد و رفع مشكلات و تخلفات پيمانكاري، به انتقال اين مركز از خيابان جمهوري تهران به اتوبان ستاري اقدام خواهد كرد.
وي با اشاره به تعداد پايگاههاي مستقر در تهران، ادامه داد: در سه سال گذشته بيش از ۵۰ پايگاه به ساير پايگاههاي اورژانس اضافه شده ودركل ۱۳۶ پايگاه درحال فعاليت و خدماتدهي از طرف اورژانس است، اما هنوز ۲۵ پايگاه تا رسيدن به برنامه چهارم توسعه عقب هستيم و با توجه به آغاز برنامه پنجم توسعه بايد دولت بودجهاي مبني بر رسيدن به آمار مورد نظر قرار دهد.
خدمات اورژانس براي مردم به شفافسازي نياز دارد
دكتر دهقانپور دراينباره به افزايش اعتبارات آمبولانسها اشاره و تصريح كرد: اعتبارات آمبولانسها در چند سال اخير از ۱۳ ميليارد تومان به ۳۹ ميليارد تومان افزايش پيدا كرد كه منجر به گسترش مراكز خدماترساني شد.
رئيس كل اورژانس تهران ضمن بيان شناخت غلط مردم از وظايف و اختيارات اورژانس گفت: با اطلاعرساني در بخش وظايف اورژانس و نوع خدماتي كه اين بخش به مردم ارائه ميدهد، از طريق بخشهاي مختلف مانند بخش فرهنگي و رسانهاي از حوزه شناسايي خدمات به مردم و تصحيح زيرساختها به منظور خدماترساني به آنها، شناخت مردم از فعاليت اصلي اورژانس را به همراه خواهد داشت.
به گفته وي واحد كنترل كيفيت و بررسي و ارزيابي شكايات، با فعاليت شبانهروزي بيش از ۲۵ درصد از ماموريتهاي انجام شده از طرف اورژانس را با نظرسنجي از مردم، مورد ارزيابي قرار ميدهد كه در اين نظرسنجي، ۹۸ درصد مردم رضايت نسبي و مطلق داشتند.
دكتر دهقانپور افزودن بالگرد براي بخش امداد و درمان اورژانس را يكي از بهترين راههاي رشد و خدماترساني سريع براي اورژانس معرفي كرد و گفت: امداد هوايي سالهاست در تمام دنيا به ويژه كشورهاي پيشرفته مورد استفاده قرار ميگيرد و به مصدومان خدماترساني ميكند اما در كشور ما تخصيص قسمتي به اين كار، هنوز در نظر گرفته نشده است.
رئيس كل اورژانس تهران افزود: در برخي از نقاط استان تهران و حواشي آن به ويژه اتوبان تهران-قم كه حوادث رانندگي و تصادفات در آمار بالايي رخ ميدهد، تخصيص مكان و بودجهاي براي فراهم كردن بالگردهاي هوايي بسيار ضروري خواهد بود.
امداد هوايي به كاهش مصدومان كمك نميكند
اما سيامك مرهصدق در اينباره نظري مخالف با نظر رئيس كل اورژانس تهران بيان كرد و به گفته اين نماينده اقليت در مجلس شوراي اسلامي هليبردها نه تنها باعث كاهش مصدومان نميشود، بلكه بيماراني كه از طريق اين وسيله جابجا ميشوند دچار تلفات و صدمات بيشتري مانند غالب شدن فشار هوا خواهند شد.
همچنين وي درباره عملكرد اورژانس در شرايط بحراني گفت: در هيچ جاي دنيا كشوري كه امكان پيشبيني راه مقابله با يك بحران افزونبر شرايط عادي را وجود نداشته و فقط توانايي تعيين ضريبي مشخص از بحران را خواهد داشت.
مرهصدق به مشكل اصلي كه هنگام وقوع بحران مردم با آن روبرو خواهند شد، اشاره كرد و ادامه داد: هر چقدر براي مقابله با بحران، بودجه فراهم كرده و زمينه را محيا كنيم تا كمترين تلفات را داشته باشيم، باز هم نميتوان به درصدي از اطمينان رسيد؛ زيرا بسياري از بيمارستانها كه قرار بر انتقال مصدومان به آنجا است، نيز به علت بافت فرسوده و قديمي،تخريب ميشوند.
نماينده اقليت ديني كليميان مجلس يادآور شد: همچنين درباره حمل و نقل بيماران، اورژانس تهران توانايي حضور در تمام نقاط شهر را نداشته و بايد شرايطي را براي آموزش افراد قرار داد تا با اطلاع از اينكه با قرار گرفتن در چنين شرايطي چه كارهايي بايد انجام دهند، ميزان تلفات جادهاي و شهري را پايين بياوريم.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: هماكنون شايعترين علت مرگ و مير در محل تصادفات جادهاي، انسداد را هوايي است و فرد با گذراندن يك دوره سه ماه به راحتي مي تواند با اين مسأله برخورد كند.
وي گفت: بايد مشكل انتقال بيمار و مصدوم از محل حادثه به بيمارستان برطرف شده و فرهنگسازيهايي مبني بر جلوگيري مردم از اين اقدام انجام شود و مردم اين وظيفه را به مأموران اورژانس بسپارند.
مرهصدق با اشاره به اقداماتي كه همراهان مصدوم در حين حادثه موظف به اجراي آن هستند، ادامه داد: حفظ آرامش و كمترين ميزان فعاليت در چند دقيقه اول و كنترل ضربان قلب از فاكتورهايي است كه در هنگام حادثه بايد رعايت شوند.
بهبود شرايط عادي بايد جايگزين بررسي شرايط بحران شود
نماينده اقليت ديني كليميان در مجلس شوراي اسلامي خانوادهها را محروم از آموزش ابتدايي براي كمكهاي اوليه اعلام كرد.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس به شرايط پشتيباني در كنترل و مديريت بحران اشاره كرد و گفت: بدترين شرايط در زمان وقوع يك حادثه، بهم ريختگي اوضاع و افتادن امور به دست چند سازمان نامشخص خواهد بود كه با گفتگو از مديريت بحران، به دنبال ارائه راهحلي براي اين مسأله هستيم.
وي تصريح كرد: بهتر است به جاي صحبت از اقدامات در شرايط بحران و محيا كردن وسايل و بودجه براي آن به بهبود و مناسبسازي مسير در شرايط عادي بپردازيم؛ زيرا حتي اگر بودجه يكسال كشور را هم به اين موضوع اختصاص دهيم بازهم درنهايت با مشكلات فراواني مواجه خواهيم شد./
پايان پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2533]