واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: براي توسعه بخش دريايي بيش از 800 ميليارد تومان اعتبار نياز است
معاون فني و مهندسي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: براي انجام فعاليتهاي توسعهاي اين سازمان در سال آينده به حدود 800 ميليارد تومان اعتبار نياز است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، "عطاالله صدر" روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: حدود 500 ميليارد تومان از اين ميزان توسط منابع داخلي سازمان بنادر و دريانوردي و مابقي از طريق فروش اوراق مشاركت، تسهيلات بانكي و فاينانس خارجي تامين خواهد شد.
وي افزود: بيش از درآمدهايي كه سازمان استحصال ميكند به منابع نياز است تا ضمن اينكه در آهنگ توسعهاي در بنادر كشور خللي ايجاد نشود، اهداف پيش بيني شده در برنامه چهارم توسعه در بخش دريا و بنادر نيز محقق شود.
صدر با بيان اينكه هم اكنون بيش از دو هزار ميليارد تومان پروژه در بخش دريا و بنادر در دست اجرا است، گفت: چنانچه سالانه حدود 500 ميليارد تومان هزينه شود، اين طرح و برنامهها به بيش از چهار سال زمان نياز دارد كه به نتيجه و بهرهبرداري برسند.
وي افزود: در حالي كه براساس برنامهريزيهاي انجام شده در سازمان بنادر و دريانوردي، طرحها و پروژهها بايد در مدت دو تا سه سال به نتيجه برسد در آن صورت بايد سالانه بيش از 600 ميليارد تومان در اين راستا هزينه شود.
** از اهداف برنامه چهارم توسعه جلوتر هستيم
معاون سازمان بنادر و دريانوردي در ادامه نشست خود با بيان اينكه در برنامه چهارم براي زير بخش حمل و نقل دريايي اهداف مشخص شده است، گفت: براساس آمار و عملكرد موجود، در بسياري از بخش ها از اهداف پيش بيني شده در برنامه چهارم جلوتر هستيم.
صدر افزود: براساس برنامه چهارم بايد ظرفيت اسمي بنادر تجاري از 110 به 148 ميليون تن در سال افزايش پيدا كند.
وي ادامه داد: در سال گذشته ظرفيت اسمي بنادر به رقم 110 ميليون تن در سال و امسال
نيز با 15 درصد رشد به 126 ميليون تن در سال رسيده است. اين در حالي است كه يك سال از برنامه چهارم باقي مانده و به طور قطع در سال آينده ظرفيت اسمي بنادر از ميزان پيش بيني شده در برنامه جلوتر خواهد رفت.
صدر سپس در خصوص ظرفيت تخليه و بارگيري كانتينر نيز گفت: در اين بخش بايد تا پايان برنامه چهارم ظرفيت تخليه و بارگيري كانتينري بنادر از 7/1 ميليون TEU (واحد شمارش كانتينر) به 3/6 ميليون TEU برسد كه اكنون بيش از سه ميليون TEU ظرفيت ايجاد شده كه اميدواريم با به پايان رسيدن مرحله دوم بندر شهيدرجايي در سال آينده، به ظرفيت پيش بيني شده دست يابيم.
وي در خصوص بحث حمل و نقل مسافري نيز اظهار داشت: در اين بخش نيز بايد ظرفيت جابه جايي مسافر از 5/4 ميليون نفر در سال به پنج ميليون و 800 هزار نفر در سال افزايش يابد كه خوشبختانه در سال جاري رقم جابهجايي مسافر به بيش از پنج ميليون نفر در سال رسيد و پيش بيني ميشود ميزان جابهجايي مسافر در سال آينده از هدف تعيين شده در برنامه چهارم فراتر رود.
** 95 درصد واردات و صادرات كشور از طريق بنادر
معاون سازمان بنادر و دريانوردي سپس گفت: ايران با دارا بودن بيش از سه هزار كيلومتر مرز ساحلي، حدود 95 درصد واردات و صادرات كشور از مرزهاي آبي صورت ميگيرد.
صدر افزود: با توجه به نقش بنادر در توسعه حمل و نقل و تجارت، بايد زمينه مناسب را براي روند روبه رشد توسعه بنادر كشور مهيا كرد.
وي با بيان اينكه به همين منظور دو طرح توسعهاي مهم در بندر شهيدرجايي به اجرا درآمده است، اضافه كرد: فاز نخست طرح توسعه اين بندر در سال گذشته با ظرفيت تخليه و بارگيري سه ميليون TEU در سال و با سرمايهگذاري بيش از 250 ميليون دلار توسط سازمان بنادر و دريانوردي به بهرهبرداري رسيد.
صدر سپس يادآور شد: فاز دوم طرح توسعه بندر شهيد رجايي هم اكنون در دست ساخت و اجراست. براساس برآورد كلي، بايد حدود 310 ميليون يورو از طريق فاينانس براي اجراي اين طرح تامين مالي ميشد اما به سبب محدوديت هاي ايجاد شده به واسطه تحريمهاي غيرعادلانه غرب عليه ايران، تامين منابع طرح مذكور با مشكل مواجه شد.
وي اظهار داشت: براي حل اين مشكل نيمي از رقم مورد نياز يعني 155 ميليون يورو از طريق حساب ذخيره ارزي تامين و گشايش اعتبار شد و مابقي نيز قرار شد از منابع داخلي سازمان بنادر و دريانوردي تامين شود.
صدر تصريح كرد: با پايان گرفتن فاز دوم طرح توسعه بندر شهيد رجايي، ظرفيت تخليه و بارگيري اين بندر به شش ميليون TEU افزايش خواهد يافت.
** 17 درصد پيشرفت فيزيكي طرح توسعه بندر شهيد بهشتي چابهار
معاون سازمان بنادر و دريانوردي در خصوص توسعه بندر شهيد بهشتي چابهار، گفت: اين طرح توسعه تاكنون حدود 17 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
وي سپس افزود: براساس طرح توسعه بندر شهيد بهشتي چابهار به ارزش 342 ميليون دلار ، ظرفيت اين بندر به حدود شش ميليون تن در سال خواهد رسيد.
صدر ادامه داد: اين پروژه به صورت EPCF به اجرا در مي آيد كه براين اساس حدود 85 درصد مبلغ قرارداد از طريق فاينانس و مابقي نيز از طريق منابع داخلي تامين خواهد شد.
به گفته وي، هنوز منابع فاينانس طرح توسعه بندر شهيد بهشتي چابهار مشخص نشده است.
** طرح توسعه بندر انزلي
معاون سازمان بنادر و دريانوردي در ادامه به طرح توسعه بندر انزلي اشاره كرد و گفت: بخش اعظم طرح توسعه اين بندر به احداث موج شكن اختصاص دارد كه حدود 555 ميليارد ريال برآورد احداث اين بخش مي شود.
وي افزود: عمليات احداث بخش موج شكن بندر انزلي در سال جاري آغاز شده است.
صدر اضافه كرد: براساس طرح توسعه بندر انزلي ظرفيت اسمي اين بندر از هفت ميليون تن در سال به 17 ميليون تن در سال خواهد رسيد ضمن اينكه 14 پست اسكله به بندر انزلي اضافه خواهد شد كه تعداد اين پست ها پس از اتمام طرح توسعه اي به 24 پست اسكله خواهد رسيد.
اقتصام ** 1574 ** 1558
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]