تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد،‌ دعا ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828036370




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جام‌جم گزارش‌مي‌كند هر دردي بيمه دارد به جز دندان


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جام‌جم گزارش‌مي‌كند هر دردي بيمه دارد به جز دندان
جام جم آنلاين: ظاهرا براي شمايي كه به دليل خرابي دندان به دندانپزشك نياز داريد، ساده‌ترين مشكل همان درد دندان‌تان است، مشكلات اساسي ديگري هم اين وسط وجود دارند، مثل تعرفه بالايي كه بايد پرداخت كنيد و هيچ بيمه‌اي آن را نمي‌پذيرد، مثل متفاوت بودن اين تعرفه، مثل نبودن ضمانتي براي كيفيت موادي كه براي ترميم دندان‌تان از آن استفاده مي‌شود و... شايد به همين خاطر باشد كه بر اساس شاخصDMF كه معرف دندان‌هاي خراب، ‌پوسيده و پر شده است، هر دانش‌‌آموز در بدو ورود به دبستان، 2 دندان خراب دارد و به تبع آن، هر بزرگسال ايراني چند دندان خراب دارد.


البته اين مشكل آخري به نبود آموزش‌هاي صحيح براي حفظ بهداشت دهان و دندان برمي‌گردد اما گران بودن و متفاوت بودن نرخ تعرفه‌ها به حمايت بيمه‌ها مربوط مي‌شود.

ظاهرا خدمات دندانپزشكي در همه جاي دنيا جزو گران‌ترين خدمات محسوب مي‌شود كه معمولا حتي در كشور‌هاي توسعه‌يافته نيز به شكل گسترده تحت پوشش بيمه‌هاي پايه قرار ندارند و از سوي بيمه‌اي تكميلي مورد حمايت قرار مي‌گيرند.

دكتر رضا حسين‌پور، متخصص بيماري‌هاي دهان و كارشناس امور بيمه در خصوص ضعف پوشش بيمه‌اي در اين حوزه به «جام‌جم» مي‌گويد: شايد بد نباشد با يك مثال ساده وارد بحث شويم. اگر قرار باشد بيمه‌ها هزينه ترميم فقط يك‌دندان پوسيده هر نفر ايراني را تقبل كنند و براي ترميم هر دندان 70 هزار ريال بپردازند، حدود 500 ميليارد تومان منابع جديد نياز دارند كه اين مبلغ بيش از 20درصد كل اعتبارات سازمان‌هاي بيمه‌گر پايه را شامل خواهد شد.

او ادامه مي‌دهد: حالا تصور كنيد بيمه‌هاي پايه علاوه بر ترميم آن يك دندان هزينه‌هاي ترميم ساير دندان‌ها يا درمان ريشه، پروتز، جراحي و ساير خدمات دندانپزشكي را نيز بپردازند. براي پرداخت هزينه اين خدمات يا بايد منابع جديد در اختيار سازمان‌هاي بيمه‌گر پايه قرار گيرد (كه در عمل آن هم با اين حجم از منابع ناممكن است)‌ يا هزينه برخي خدمات از تعهد بيمه خارج شود كه اين هم غيرممكن است. حتي حذف چند‌قلم دارو از فهرست تعهدات بيمه پايه تبعات سنگيني را برايشان در پي خواهد داشت.

حسين‌پور در خصوص راه‌حل اين مشكل مي‌گويد: حتي در كشورهاي توسعه‌يافته نيز خدمات دندانپزشكي به شكل گسترده در زمره تعهدات بيمه‌هاي پايه قرار ندارند. بلكه بر‌حسب منابع و از طريق سطح‌بندي خدمات و انتخاب گروه‌هاي جمعيتي بخشي از مخارج از طريق منابع عمومي پرداخت مي‌شود و براي ساير گروه‌هاي جمعيتي و ساير خدمات بيمه‌هاي تكميلي پوشش لازم را تامين مي‌كنند. به‌عنوان مثال براي كودكان و مادران باردار يا سالمندان دولت متكفل هزينه‌هاي دندانپزشكي مي‌شود و براي ساير گروه‌هاي سني بيمه‌هاي تكميلي.

400 رديف خدمت دندانپزشكي

در واقع با اين تفاسير اميد زيادي به حمايت بيمه براي درمان دندان‌ها كه هزينه بالايي دارند، نمي‌توان داشت. با اين حال، حسين‌پور به اميد‌هايي در اين خصوص اشاره مي‌كند: پس از تلاش يكساله كميته‌اي متشكل از نمايندگان سازمان نظام پزشكي، سازمان‌هاي بيمه‌گر، وزارت رفاه و امور اجتماعي و وزارت بهداشت، 400 رديف خدمت در دندانپزشكي تعيين شد كه پس از تصويب، به صورت بسته خدماتي مدون مي‌شود.

او مي‌گويد: در تدوين بسته خدماتي شرايط خاص مانند خطرپذيري، بهاي مواد، اصطكاك تجهيزات، سختي كار، ميزان سرمايه‌گذاري و استانداردها در نظر گرفته مي‌شود.

در واقع بر اين اساس، ‌كميته تعرفه‌گذاري انتظار دارد پس از اتمام تعرفه‌گذاري خدمات دندانپزشكي، سازمان‌هاي بيمه‌گر نيز نگرش خود را نسبت به اين خدمات تغيير دهند و به جاي درآمد بيشتر به سلامت مردم توجه كنند.

حسين‌پور به اجرايي شدن اين تعرفه تا سال آينده اميدوار است و تاكيد مي‌كند: با اجرايي شدن اين تعرفه‌ها از يك سو، با توجه به عوامل فني تعرفه دقيق و واقعي تعيين مي‌شوند و از سوي ديگر، از پراكندگي مبلغ تعرفه‌ها كاسته مي‌شود.

او معتقد است: امكان وجود چند تعرفه براي يك خدمت در بسياري از كشورها وجود ندارد اما متاسفانه در كشور ما به دليل غيرواقعي بودن تعرفه تعيين شده دولتي و نبود نظارت در اجراي تعرفه بخش خصوصي، تعرفه‌ها متفاوت است.

آموزش بهتر از درمان

دبير شوراي آموزش دندانپزشكي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به هزينه‌هاي سرسام‌آور درمان بيماري‌هاي دهان و دندان، مي‌گويد: در حال حاضر، تنها راهكار مقابله با بيماري‌هاي دهان و دندان ارتقاي سطح آگاهي و آموزش آحاد مردم است.

اكبر فاضل عصر با بيان اين‌كه DMF شاخص شناسايي تعداد دندان‌هاي پوسيده، كشيده و پرشده افراد است، تصريح كرد: در حال حاضر DMF در ايران كمتر از 2 است كه برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده در اين زمينه در جهت كاهش آن به حداقل است.

وي وضعيت بيماري دهان و دندان در ايران را مطلوب ارزيابي نمي‌كند و اظهار مي‌كند: نبود اطلاع عموم بيماران از قيمت‌هاي بالاي تجهيزات دندانپزشكي و عدم پرداخت هزينه‌هاي بيماري‌هاي دهان و دندان از سوي سازمان‌هاي بيمه‌گر از جمله ملاك‌هاي راه‌اندازي مراكز تخصصي دندانپزشكي در مناطق محروم است.

به گفته وي، بر اساس برنامه‌هاي چشم‌انداز 20ساله در زمينه دندانپزشكي در جهت ارتقاي ‌سلامت دهان و دندان آحاد جامعه و ارتقاي آموزش در منطقه، قدم‌هاي اساسي برداشته خواهد شد.

كارشناس امور بيمه نيز در اين خصوص يادآور مي‌شود: شوراي عالي بيمه در سال 1387 طرح ارائه خدمات دندانپزشكي به كودكان 6 تا 12 سال را تصويب و به وزارت آموزش و پرورش، سازمان‌هاي بيمه‌گر، وزارت بهداشت و ساير دستگاه‌هاي مرتبط ابلاغ كرد. با اين همه و با گذشت چند ماه از ابلاغ، عمليات اجرايي طرح با كندي و دشواري مواجه است.

حسين‌پور ادامه مي‌دهد: در بسياري از كشورهاي توسعه يافته و متمول نيز ارائه خدمات دندانپزشكي ابتدا از همين گروه سني آغاز مي‌شود. ارائه خدمات دندانپزشكي به كودكان علاوه بر كم‌هزينه بودن، به دليل آمادگي اين گروه براي آموزش بهداشت و پيشگيري از بيماري‌هاي دهان، بسيار اثربخش بوده و در آينده‌اي نه چندان دور، سلامت دهان كل جامعه را تضمين مي‌كند.

مستوره برادران نصيري

دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن