واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش تحليلي فارس از انتظارات ايرانيان مقيم خارج از كشورپيشنهاد تأسيس هلدينگ ايراني-عربي از سوي سرمايهگذاران خارجي
خبرگزاري فارس: ايرانيان سرمايهگذارخارج از كشور انتظار دارند با رفع برخي موانع قادر به تزريق سرمايههاي خود به اقتصاد ايران باشند كه دراين ميان تأسيس يك شركت بزرگ هلدينگ ايراني - عربي را پيشنهاد دادهاند تا بتوانند در جريان اجراي اصل 44 حضورجدي و شادابي در سرزمين مادري خود داشته باشند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، هرچند آمار دقيق و بروزي از حجم سرمايه و سرمايهگذاري ايرانيان مقيم از خارج وجود ندارد اما همه دستاندركاران اقتصادي براين باورند در صورت حذف موانع سرمايهگذاري خارجي در كشور، سرمايهگذاران خارج از ايران با توجه به جذابيتهاي سرزمين مادري خود ميتوانند حرفهاي زيادي براي گفتن داشته باشند و در رشد و توسعه ايران نقش قابل توجهي ايفا كنند.
دراين ميان هرچند با اجراي اصل 44 و واگذاري بنگاههاي دولتي به بخش خصوصي بستر مناسبي براي اين مهم حاصل شد اما قوانين دست و پاگير سرمايهگذاري خارجي و برخي ديگر ازمشكلات مانع از حضور جدي و تمام عيار سرمايهگذاران ايراني مقيم خارج از كشور شده است.
اين در حالي است كه سقوط بازارهاي مالي كشورهاي همسايه و غربي از يك سو و ظرفيتهاي پيدا و پنهان اقتصاد ايران دركناراجراي اصل 44 از جانب ديگر سطح علاقه به حضور ايرانيان مقيم خارج از كشوررا افزايش داده كه در ايم ميان با بررسي انتظارات اين گروه و دلايل عدم امكان جذب سرمايهگذاري خارجي خصوصاً ايرانيان ميتوان به نتايج مطلوبي دست پيدا كرد.
برگزاري همايش بررسي بحران مالي غرب در كيش و دعوت سفرا ايران در كشورهاي امارات، قطر ، بحرين و عمان از سرمايه گذاران ، فرصت مناسبي براي تبادلنظرات بين ايرانيان مقيم كشورهاي همسايه و آمريكا و كانادا با مسئولان اقتصادي كشور شد اما در رابطه با انتظارات و موانع موجود معلوم نيست كه آيا گزارشي تهيه و مورد بررسي قرار گرفته ياخير؟
بر همين اساس گزارش در پيشرو به نقطه نظرات تعدادي از ايرانيان خارج از كشور پرداخته است. اين در حالي است كه بايد به نكته بارزاين گروه اشاره كرده كه آن علاقه شديد به سرزمين آبا و اجدادي و تمايل وافردر كمك به توسعه و پيشرفت ايران عزيز بود.
*نياز به بسترسازي در دو عامل
به گزارش فارس، عبدالنقي موسوي سرمايهگذاري ايران مقيم بحرين در بررسي دلايل عدم حضور ايرانيان خارج از كشور دلايل چندگانهاي را مطرح ميكند.
وي كه به نمايندگي از سرمايهگذاران بحريني سخن ميگفت چنين ميگويد: در حالي شركتهاي زيادي در بحرين آمادگي سرمايهگذاري در بخش مختلف اقتصاد ايران را دارند كه دو عامل منظم بودن ارتباط با مسئولان و بروز بودن سايتها و معرفي به موقع پروژههاي و اطلاع رساني فرصتها ميتواند زمينهساز حضور جدي سرمايهگذاران خارج از ايران باشد.
*پيشنهاد تاسيس شركت هلدينگ ايراني - عربي
وي ثبت 7 هزار اختراع در ايران در اعلام آمادگي سرمايهگذاران بحريني مؤثرمي داند و پيشنهاد ميدهد: ميتوان با تأسيس يك شركت هلدينگ ايراني - عربي با سرمايه ميليارد يورويي، زمينه مناسبي را در رشد توسعه اقتصاد ايران و حضور سرمايهگذاران خارجي فراهم كرد.
*سرمايه هاي ورودي تضمين شود
اين نقطه نظرات و پيشنهاد قابل اعتنا در حالي بيان شد كه سرمايهگذاران ايراني مقيم كشور قطر نيز راغب به سرمايهگذاران در بخشهاي مختلف ايران هستند. در اين باره مه زاد قائميان كه از جلمه سرمايهگذاران در منطقه سرعين در استان اردبيل است خاطرنشان ميكند: يكي از انتظارات ما اين است كه سرمايههاي وارد شده به ايران تضمين شود. چند وقت پيش يك ايراني مقيم قطر مايل به سرمايهگذاري در بوشهر بود اما سؤالي داشت كه مربوط به امضا ضمانت نامه معتبر بود تا آرامش داشته باشد.
قائميان در حالي مالكيت 51-49 درصدي در ثبت شركتها در ايران را مانع بزرگي ميداند كه اخيراً محمودعلي آبادي مديركل دفترسرمايهگذاري خارجي از لغو اين محدوديت به فارس خبر داده بود.
قائميان در رابطه با زمينههاي جذب سرمايهگذاري در ايران اعتقاد دارد ميتوان جاي به انتقال بيماران قطري به كشورهاي اروپايي و آمريكايي زمينهايي فراهم كرد تا اين گروه براي معالجه به ايران بيايند كه در اين صورت منابع قابل توجهي از ارز وارد ايران خواهد شد.
وي توسعه و گسترش زيرساختها را اقدامي مهم ميداند و خاطره ايي نيز تعريف ميكند و ميگويد: بعد از اتمام پروژهاي در سرعين اردبيل، امير قطررا دعوت كردم تا به اين منطقه مسافرت كند اما به دليل يخزدگي فرودگاه اردبيل و نبود امكانات مربوطه، هواپيما قادر به فرود نشد و به همين دليل مجبوربه برگشت شديم كه خاطره خوشايندي نبود.
قائميان در خاتمه تشويق سرمايهگذاران ايراني خارج از كشور و اصلاح قوانين را لازمه حضور فراگير اين گروه در مناسبات اقتصادي ميداند.
* سفرا به ايرانيان خارج از كشورنزديكترشوند
اما سيروس محجوب كه مقيم آمريكا است و در امارات سرمايهگذاري كرده ميگويد: در حالي هزار و 280 نفر در شركتهاي من فعاليت ميكنند كه از سفرا ميخواهم به ايرانيان خارج از كشور نزديكتر شوند تا اين گروه احساس غربت نكنند و قادر به شناسايي فرصتها و سرمايهگذاري در ايران باشند.
وي ميافزايد: از سوي ديگر به بازار آن لايني نياز داريم تا بتوان بازار بزرگ داخلي و خارجي ايجاد كنيم.
* بسترسازي براي حضور ايرانيان دراجراي اصل 44
معتمدي رئيس شوراي بازرگاني ايرانيان مقيم امارات نيز اجراي اصل 44 واگذاري شركتهاي بزرگ دولتي را مدنظر قرار ميدهد و ميگويد: واقعيت اين است كه شركتهاي سودده و پربازدهي در ايران وجود دارند كه تعدادي از آنها واگذار شدهاند اما ايرانيان مقيم امارات نتوانستهاند در جريان اين واگذاريها حضور داشته باشند. در حالي كه مي توان زمينه ايي فراهم كرد كه اين گروه در جريان واگذاري ها حضور جدي داشته باشند.
وي تصريح كرد: سؤال اساسي از مسئولان خصوصيسازي كشور اين است كه آيا در صورت ورود سرمايههاي ايرانيان مقيم امارات آيا رئيس سازمان خصوصيسازي ميتواند تضمين بدهد كه بعد از مدتي بتوان اين سرمايهها را خارج كرد.
* ابعاد جذب سرمايههاي خارجي به ايران پررنگ شود
چراغي يكي ديگر از سرمايهگذاران ايراني امارات كه در بخش مسكن اين كشور از فعالان اصلي به شمار ميرود اعتقاد دارد ابعاد جذب سرمايههاي خارجي به ايران كمرنگ است.
وي ميگويد: عليرغم وجود مشكلات عديده در قوانين كشور امارات، حمايتها و امنيت زيادي از خارجيان سرمايهگذار مي شود و اين موضوع كه چرا سرمايهها از ايران خارج شدهاند بايد شناسايي و بررسي شود.
چراغي با بيان اينكه به جاي زير سؤال بردن سرمايهگذاران ايراني بايد عوامل شناسايي شود اظهار ميدارد: آيا ايران با اين همه وسعت و حكومت نميتواند به مانند امارات 40 ساله قادر به حفظ سرمايهها باشد؟
به گفته وي با توجه به نزديكي دو كشور ايران و امارات، برخورداري از فرهنگ اسلامي، تركيب جمعيتي مناسب و زمينه مطلوب سرمايهگذاري مشترك ميتوان اقدامات عديدهايي در جهت رشد و توسعه اقتصاد ايران انجام داد.
چراغي ميگويد : ما ايرانيان مقيم امارات ثروت داريم اما حامي نداريم.
*نتيجهگيري
همانطور كه در اظهارات اين گروه از ايرانيان سرمايهگذار خارج از كشورآمده براي جذب و تشويق اين گروه مؤثربايد از امور زيربنايي و ارتباطي گرفته تا اصلاح قوانين و افزايش تعامل و غيره اقداماتي از سوي مسئولان كشور انجام شود تا با توجه به سقوط بازارهاي مالي و سرگرداني سرمايهها در كشورهاي منطقه بتوان از اين فرصت براي رشد اقتصادي ايران و پياده كردن اهداف ميان و بلندمدت استفاده كرد.
دراين ميان زمينهسازي براي حضور اين گروه در اجراي اصل 44 و واگذاري شركتهاي دولتي ميتواند به عنوان هدف كوتاه مدتي در نظر گرفته شود تا از اين طريق اولاً بخش خصوصي تقويت و بورس ايران بزرگتر و متنوعتر شود و ثانياً محلي براي اعتمادسازي بيشتر باشد.
اين برنامهها و ديگر اقدامات لازم ميتواند و بايد مدنظر مسئولان قرار گيرد تا در آيندهاي نه چندان دور شاهد اين باشيم كه ايران عزيز حداقل در منطقه آسيا و خاورميانه از قدرتهاي اصلي اقتصادي باشد.
گزارش از علي رضاييزاده
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]