واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: جاي نقد جامع از اقتصاد در رسانه ها خالي است
رييس جمهور با بيان اينكه تا سال 1404 به يك اقتصاد متعالي و پيشرفته دست پيدا مي كنيم، گفت: اطلاع رساني صحيح در مباحث اقتصادي مي تواند كمك به سزايي به كشور براي رسيدن به اهداف خود نمايد.
به گزارش خبرنگار سياسي برنا، محمود احمدي نژاد صبح امروز در همايش اقتصاد و رسانه كه در محل سالن همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد، با بيان اينكه اقتصاد و رسانه دو مقوله بسيار مهم و اساسي است كه در زندگي بشر نقش بسيار مهمي بر عهده دارد، گفت: در هيچ جاي دنيا جايي را پيدا نخواهيد كرد كه در آن در خصوص اقتصاد بحث نشود لذا امروز مهمترين بحث مديران، بحث هاي اقتصادي است.
وي با اشاره به اينكه رسانه در اين ميان اهميت خاص خود را دارد، چرا كه رسانه ها ابعادي دارند كه تمام وجود انسان را در بر گرفته است و نقش بسيار مهمي در روابط بين انسان ها ايفا مي كند، افزود: در كنار اين، رسانه اقتصاد مخصوص به خود را دارد و اين مسئله نيز مباحث جداگانه اي را به خود اختصاص مي دهد اما اين دو رابطه بسيار تنگاتنگي با يكديگر دارند و در راستاي يكديگر حركت مي كنند به طوري كه تمام زندگي انسان ها تحت تاثير اين دو قرار دارند.
احمدي نژاد گفت: فصل مشترك رسانه و اقتصاد، انسان و جامعه است كه هر دو در تعامل مستقيم با هم قرار دارند.
وي با اشاره به اهميت نقش اطلاع رساني در جامعه امروز گفت: يكي از ضروري ترين وظايف رسانه اطلاع رساني است و امروز با سرعتي كه در جهان در عرصه خبر شاهد هستيم يك اطلاع رساني درست مي تواند جهت گيري نيروي كار و سرمايه را در دنياي اقتصاد تغيير دهد.
احمدي نژاد گفت: يك اطلاع رساني درست مي تواند فضاي اقتصادي كشور را آرام كند در مقابل هم يك اطلاع رساني غلط مي تواند فضاي اقتصادي را نا آرام، مغشوش و يا ملتهب كند.
وي افزود: از اين رو اطلاع رساني كار بسيار هوشمندانه و دقيقي است لذا ضرورت دارد براي اطلاع رساني در بخش اقتصادي كاري تخصصي و با پشتوانه انجام شود البته هم اكنون كارهاي بسيار خوبي در بحث رسانه و اقتصاد انجام شده است و ما شاهد اطلاع رساني خوبي در سطح رسانه هاي كشور هستيم.
رييس جمهور اضافه كرد: اما لازم است تا براي بحث اطلاع رساني در اقتصاد ادبيات مناسب آن نيز از سوي اساتيد و دست اندركاران امر انجام شود چرا كه اطلاع رساني صحيح در مباحث اقتصادي مي تواند كمك به سزايي به كشور براي رسيدن به اهداف خود نمايد.
وي با اشاره به اين نكته كه كار دوم رسانه نقد است، گفت: نقد درست و نشان دادن صحيح توانمندي ها مي تواند به اصلاح ناهنجاري ها منجر شده و انگيزه و نشاط لازم را فراهم كند.
وي افزود: نقد منصفانه و صحيح وضع موجود كار هنرمندان است كه با احاطه به فرآيند سياسي و اقتصادي و همچنين فضاي موجود در كشور انجام مي شود. چرا كه در غير اينصورت مي تواند به بيراهه رود.
رييس جمهور ادامه داد: هم اكنون نقدهاي خوبي از اقتصاد كشور در مجموعه رسانه ها وجود دارد ولي جاي يك نقد جامع و صحيح همچنان خالي است و بعضاً شاهد هستيم كه برخي از نقدها در عرصه اقتصاد ندانسته وارد فضاي سياه نمايي مي شود.
وي گفت: حجم نقدهاي موجود قابل توجه است اما ما بايد به جايي برسيم كه نقد اقتصادي توسط صاحب نظران آن انجام شود.
احمدي نژاد افزود: نقد محدود به بخش خاصي از جامعه نيست چرا كه اقتصاد تمام جامعه را تحت تاثير قرار مي دهد و متعلق به هيچ فرد و گروهي نيست.
رييس جمهور ادامه داد: بخش سوم وظايف رسانه ها در كشور آموزش است چرا كه اگر مردم با كاركردهاي اساسي اقتصاد آشنا باشند حركت اقتصاد بالنده تر و مفيدتر خواهد بود چرا كه دانش اقتصاد نبايد منحصر به مراكز خاص باشد.
وي افزود: ما از اساتيد مي خواهيم تا در فضاي رسانه اي كشور زمينه فراگير شدن علوم اقتصادي را فراهم كنيم.
احمدي نژاد در ادامه با اشاره به اينكه برنامه هاي اصلي اقتصاد بر پايه نظريه هاي تشكيل دهنده آن قرار دارد گفت: اگر اقتصاد ما بر پايه نظريات و همچنين تئوري هاي اقتصاد غربي متمركز باشد، به طور حتم بخش مهمي از اقتصاد ما نيز به سمت اقتصاد كشورهاي غربي متمايل خواهد شد.
وي افزود: براي برپايي يك اقتصاد سالم بازنگري در نظريه هاي اقتصادي موجود نيز لازم است كه نه بر اساس بهره برداري از انسان و حداكثر سود متكي باشد بلكه در خدمت انسان و جامعه قرار داشته باشد.
رييس جمهور با بيان اينكه اگر اقتصاد شكوفا شود بايد در خدمت انسان قرار داشته باشد و مباني نظريه آن نيز بر اساس انسانيت و اخلاق باشد.، اظهار داشت: اگر در يك سيستم اقتصادي انسان يك موجود لذت جو و همچنين پر طمع باشد يا بر اساس روابط تنازع بقاء به آن نگاه شود در روشي مشابه اقتصاد هاي غربي در پيش گرفته خواهد شد.
احمدي نژاد گفت: نگاه در اقتصاد به انسان بايد به عنوان موجودي باشد كه به دنبال هدف هاي متعالي است و در مسير كمال و تعالي انساني قدم بر مي دارد.
وي افزود: امروز اقتصاد سرمايه داري به خاطر نقص هايي كه در مباني نظري آن وجود دارد، با شكست روبرو شده است كه علت آن تعريف سودگرايانه اي از انسان بود كه در مباني نظريه اين اقتصادها جاي داشت.
وي افزود: من معتقدم بحراني كه هم اكنون در اقتصاد جهاني وجود دارد به خاطر نقص ها و ضعف هايي است كه در مباني نظريه هاي اقتصادي غرب وجود دارد كه بعضي تعابير بسيار مناسبي همچون رخت بر بستن اخلاق اقتصاد يا اقتصاد اخلاقي به آن اشاره كردند.
رييس جمهور در پايان خاطرنشان كرد: امروز ما بر اساس چشم انداز كشور بايد تا سال 1404 به يك اقتصاد متعالي و پيشرفته دست پيدا كنيم و من از تمام دست اندركاران اقتصاد كشور مي خواهم تا مباني نظري اقتصادي جديدي را به دنيا معرفي كنند و دولت نيز به طور حتم در اين كار پشتيبان آنها خواهد بود.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]