واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آرينمنش درگفتوگوباايسنا: اصـولـگـرايـان چـارهاي جـز هـمـگـرايـي و حـمـايـت از كـانـديـداي واحـد نـدارنـد
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: مجلس
نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر مجلس وظيفه نظارت خود را كنار بگذارد، نيمي از وظايف خود را ناديده گرفته است.
جواد آرينمنش با حضور در دفتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، در خصوص برنامه اصولگرايان براي انتخابات رياست جمهوري دوره دهم و همچنين رابطه تعاملي دولت و مجلس خاطرنشان كرد: يكي از واژههايي كه بسيار استفاده ميكنيم اما به درستي تعريف نشده، واژه تعامل است كه به معناي رابطهاي دوطرفه و دوسويه و ارتباط متقابل است كه ميتواند بين دو فرد يا نهاد برقرار شود.
تعامل به مفهوم سلب اختيارات قانوني يك قوه به نفع قوه ديگر نيست
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس افزود: تعامل به مفهوم سلب اختيارات قانوني يك نهاد يا قوه به نفع قوه ديگر نيست كه با اين تعريف بسياري از مسائل روشن ميشود، چرا كه قانون اساسي وظايف قانونگذاري و نظارت را بر عهده مجلس و وظايف اجرايي را بر عهده قوه مجريه و دولت گذاشته است كه اگر مجلس بخواهد وظيفه نظارت خود را كنار بگذارد، در واقع نيمي از وظايف خود را ناديده گرفته است.
آرينمنش ادامه داد: مجلس قانون تصويب ميكند و در اختيار قوه مجريه قرار ميدهد كه اين قوه موظف به اجراست، اما زماني كه قانون اجرا نميشود، حق قانوني نماينده است كه با استفاده از ابزارهايي كه طبق قانون در اختيار دارد، از جمله تذكر، سوال، تحقيق و تفحص كه در راستاي وظايف نظارتي مجلس است عمل كند و دولت نيز بايد از اين اعمال نظارت استقبال كند.
گاهي استيضاحها هم به مفهوم تقويت دولت است
آرينمنش در ادامه گفتوگو با ايسنا گفت: ما مجلسيها معتقديم كه بايد به گونهاي عمل كنيم كه نيازمند مداخله مسولان عالي نظام نباشيم و حتي در بسياري از موارد بايد به گونهاي عمل كنيم كه نيازمند ارجاع طرحها و لوايح نيز به مجمع تشخيص مصلحت نظام و نهادهاي ديگري كه كار قانونگذاري را بر عهده دارند نشويم، اما در مواردي نيز اتفاق ميافتد. ولي اگر ما كار خود را درست انجام دهيم و دولت نيز وظيفه خود را به درستي انجام دهد نيازمند هزينه كردن از مسولان عالي نظام نخواهيم بود، ولي گاهي ممكن است هم مجلس و هم دولت خطايي داشته باشند كه نيازمند رهنمودهاي مقام معظم رهبري باشند.
نميتوانيم كانديداي خود را بدون در نظر داشتن شخصي كه رقيب مطرح ميكند، نهايي كنيم
نماينده اصولگراي مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي كه دبيرجبهه پيروان خط امام و رهبري خراسان رضوي نيز ميباشد، در خصوص انتخابات دوره دهم رياست جمهوري و وضعيت فعلي گروههاي اصولگرا خاطرنشان كرد: به طور كلي جريان اصولگرا از سه ضلعي كه در انتخابات مجلس هشتم با ساز و كار 6+5 مورد توجه قرار گرفت و در آن 6 نفر از سه ضلع اصولگرايان حضور داشتند، به همراه 5 نفر مرضيالاطراف، ليستهاي انتخابي بسته شد.
وي افزود: در حال حاضر از آن سه ضلع جريان اصولگرايي، حاميان دولت از مدتها قبل اين نظر را ارايه كرد كه در حال حاضر دكتر احمدينژاد، رييس جمهور است و نيازي نيست كه روي فرد ديگري فكر كنيم، بنابراين هر گونه ساز و كار جديدي را براي رسيدن به كانديداي واحد غيرضروري ميدانستند، اما اعتقاد دو ضلع ديگر جبهه اصولگرايي اين نبود. يعني ضمن اينكه آنها معتقد بودند كه بايد واقعيت حضور احمدينژاد را به عنوان يكي از اصليترين گزينهها مورد توجه قرار داد، اما مطالعه و بررسي روي ساير نامزدها نيز منتفي نيست و بايد سعي كنيم كه از ميان بيشترينها بهترين را گزينش كنيم، بنابراين به دنبال تدوين يك ساز و كار جديد براي انتخابات آتي بودند.
وي ادامه داد: در خصوص ساز و كار جديد، گاهي شوراي حكميت مطرح ميشد كه يك شوراي 5 يا 7 نفره از سليقههاي مختلف است كه نامزدها را مورد بررسي قرار دهند و در نهايت به جمعبندي برسند، گاهي نيز پيشنهاد اين بود كه دو جريان عمده روحاني اصولگرا يعني جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين حوزه علميه قم (جامعتين) را محور قرار دهند و ساير تشكلها در كنار آنها به بررسي داوطلبين برسند و درنهايت به يك نفر برسند كه البته هنوز اين ساز و كارها مورد توافق نيست.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس افزود: علت اينكه هنوز ساز و كارها قطعي نشده، اين است كه ما بايد به رقباي انتخاباتي نيز نگاهي داشته باشيم، به اين معني كه بايد تكليف جريان مقابل نيز مشخص شود كه به عنوان مثال حضور خاتمي به قطعيت ميرسد يا خير. چون ما نميتوانيم كانديداي خود را بدون در نظر داشتن چهره و شخصي كه رقيب مطرح ميكند نهايي كنيم.
اصولگرايان چارهاي جز همگرايي و حمايت از كانديداي واحد ندارند
آرينمنش گفت: به هر حال اينك خاتمي وارد عرصه انتخابات شده و براي پيروزي، اصولگرايان چارهاي جز همگرايي و حمايت از كانديداي واحد ندارند. عملا در حال حاضر دو كانديداي اصولگرايان به صورت جدي در صحنه حضور دارند كه احمدينژاد و قاليباف هستند و از ميان اين دو نفر شانس احمدينژاد به دليل رييسجمهور بودن و اشراف بر امور، به مراتب بيشتر از قاليباف است؛ اگرچه قاليباف مديري موفق است.
وي افزود: هرچند بخشي از بدنه اصولگرايي فعلا منتقد دولت هستند، بنابراين اگر خط قرمز را پيروزي اصلاحطلبان بدانيم چارهاي جز توافق برروي احمدينژاد به عنوان رايآورترين چهره حاضر در عرصه انتخابات از اردوگاه اصولگرايي وجود ندارد و اين به معناي ناديده گرفتن ضعفها و كاستيها نيست.
هنوز ذائقه و فضاي جامعه، فضاي اصولگرايي است
آرينمنش ادامه داد: بدون ترديد در حال حاضر مقبولترين چهره جريان اصلاحطلب نيز خاتمي است و نظرسنجيها نيز شرايط وي را بهتر از ساير گزينهها نشان ميدهد، اما در نهايت ما پيروزي اصولگرايان را پيشبيني ميكنيم، چرا كه هنوز ذائقه و فضاي جامعه، فضاي اصولگرايي است و انتخابات مجلس هشتم نيز نشان داد كه هنوز مردم نسبت به جريان اصولگرا اعتماد بيشتري دارند و صداقت بيشتري را در اين جريان مشاهده ميكنند، بنابراين ريس جمهور آينده را اصولگرا ميدانم.
آرينمنش تصريح كرد: با توجه به اينكه مردم خود را با ديدگاهها و نقطه نظرات مقام معظم رهبري تنظيم ميكنند و حمايتهاي ايشان از دولت نهم بيش از ساير دولتهاست، هنوز اعتماد تودههاي مردم نسبت به احمدينژاد و جود دارد و بعضي از شاخصها مانند استقبال مردم در سفرهاي استاني نشان ميدهد كه وي مقبوليت مردمي خود را همچنان دارد.
وي افزود: البته در اين ماههاي پاياني عمر دولت، شرايط بسيار حساستر است و تحولات اقتصادي كه اتفاق ميافتد ميتواند در تصميمگيريهاي مردم نيز موثر باشد و اگر دولت بتواند عملكرد خود را در پايان عمر 4 ساله با يك وضعيت مطلوب به جمعبندي برساند، شانس پيروزي احمدينژاد بالاست.
جريان اصلاحطلب ميخواهد از ذهنيت مثبت جامعه نسبت به ميرحسين موسوي استفاده سياسي كند
آرينمنش در ادامه گفتوگو با ايسنا در خصوص مطرح كردن نام مهندس ميرحسين موسوي به عنوان كانديداي رياست جمهوري آينده تصريح كرد: از آن جايي كه در ذهن جامعه نسبت به وي يك ذهنيت مثبتي وجود دارد كه وي توانست با توجه به شرايط سخت و دشوار كشور در زمان جنگ تحميلي از عهده اداره كشور به خوبي برآيد، جريان اصلاحطلب ميخواهد از اين ذهنيت استفاده سياسي كند.
نماينده مشهد افزود: من معتقدم ميرحسين موسوي نهايتا به صورت عملي وارد صحنه انتخابات نخواهد شد، ايشان جزو منتقدين دولت آقاي احمدينژاد است و قصد دارد از فرصت انتخابات جهت طرح ديدگاهها و نقطهنظرات خود كه تصور ميكند به عنوان يك صداي جديد ميتواند براي آينده كشور مفيد و راهگشا باشد استفاده كند و گرنه عملا قصد حضور در انتخابات را ندارد.
دولت يك شركت سهامي نيست كه بگوئيم همه افراد و سلايق از آن سهمي برداشت كنند
نماينده مردم مشهد در مجلس در خصوص طرح دولت وحدت ملي تصريح كرد: اين طرح نشدني است، چرا كه از ابتداي انقلاب اسلامي دو جريان عمده سياسي در كشور وجود داشته است كه جايگزين احزاب بزرگ شدهاند، چرا كه متاسفانه در كشور موفق به داشتن حزبي فراگير و بزرگ نشديم كه برنامه بدهد و در قبال آن پاسخگو باشد و اين خلاء وجود دارد؛ اما جايگزين احزاب بزرگ جريانهاي سياسي و دو جناح عمده سياسي كه در سالهاي اخير در عرصههاي مختلف به رقابت با يكديگر پرداختهاند، هستند و هرگاه جناحي سر كار آمده است نيروهاي خود را جايگزين نيروهاي جناح رقيب كرده، بنابراين دولت وحدت ملي به آن معنايي كه در كشورهاي ديگر وجود دارد، در كشور ما نميتواند به وجود آيد.
وي در ادامه گفت: شايد در حرف و روي كاغذ ممكن و زيبا باشد كه بگوئيم دور هم بنشينيم و با يكديگر تفاهم كنيم، اما بالاخره بين اين دو جريان اختلاف مبنايي وجود دارد و معتقدم دولت يك شركت سهامي نيست كه بگوييم همه افراد و سلايق از آن سهمي برداشت كنند.
دولتي كه از سلايق مختلف سياسي تشكيل شود، رييس جمهور نميتواند برنامههايش را پياده كند
نماينده مشهد بابيان اينكه در دولتي كه از سلايق مختلف سياسي تشكيل شود، رييس جمهور نميتواند برنامههاي خود را در جامعه پياده كند، گفت: چگونه ميشود كه رييس جمهور برنامه خود را با افرادي كه به آنها اعتقادي ندارد پيش ببرد. بنابراين چنين چيزي عملي نيست، چرا كه در حال حاضر كه رييس جمهور با يك سليقه مشخص و با تيم مشخصي كه خود انتخاب كرده، در ميانه راه دچار مشكل ميشود و مجبور به ترميم كابينه ميشود، چطور ميتواند با حضور افرادي با سلايق مختلف كار كشور را پيش ببرد؟
گفتوگو از خبرنگار ايسنا: عبدالله احمدي
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]