تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854964871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همراه با دومين بسيج آموزش همگاني تغذيه سالم_1 چاقي و سلامتي؛ دو خط موازي


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: همراه با دومين بسيج آموزش همگاني تغذيه سالم_1 چاقي و سلامتي؛ دو خط موازي
دانشمندان در سال‌هاي اخير بر تهديد سلامتي انسان‌هاي چاق و خطر اضافه وزن در بروز بيماري‌هاي بسيار تاكيد بسياري داشتند ولي با اين وجود همچنان نيمي از جمعيت كشور با اضافه وزن روبه‌رو هستند.


گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ دومين بسيج آموزش همگاني تغذيه سالم از امروز شنبه 10 دي به مدت يك هفته آغاز و هر روز اين هفته به يك عنوان نامگذاري شده كه نخستين روز اين هفته تاثير اضافه وزن و چاقي بر سلامت انسان است.

شيوع چاقي و اضافه وزن در دنيا و به تبع آن در كشور ما باعث شده تا دانشمندان در سال هاي اخير تاكيد بسياري بر تهديد سلامتي انسان هاي چاق و خطر چاقي و اضافه وزن در بروز بيماري هايي نظير ديابت، بيماري هاي قلبي، انواع سرطان ها، سنگ هاي صفراوي، بيماري هاي تنفسي و غيره داشته اند ولي با اين وجود همچنان نيمي از جمعيت كشور ما با اضافه وزن روبه رو هستند.

بر اساس آمار اعلام شده از سوي وزارت بهداشت، 40 درصد مردان و 52 درصد زنان 15 تا 65 سال كشور با عارضه چاقي و اضافه وزن روبرو هستند كه اين مسئله سبب شده تا 59 درصد زنان و 36درصد مردان 45 تا 65 سال، داراي فشار خون بالا و 40 درصد زنان و 33 درصد مردان 45 تا 65 ساله نيز داراي قند خون بالا باشند.

پرفشاري خون، ديابت، اختلال در چربي هاي خون، بيماري عروق كرونر، بيماري هاي قلب، بيماري هاي عصبي، بيماري هاي ريوي، عوارض گوارشي و ادراري، بيماري هاي تناسلي، سكته مغزي، توقف تنفس در خواب، سايش مفاصل (استئوآرتريت)، بيماري كبد چرب، بروز سنگ هاي صفراوي و انواع سرطان ها از عوارض چاقي عنوان شده اند كه بروز آن هم به سن و جنس و قشر خاصي مربوط نمي شود و همه افراد چاق در خطر ابتلا به اين عوارض هستند.

اختلالات خواب، خروپف، تنگي نفس و خفگي هنگام خواب، درد در ناحيه كمر يا مفاصل، تعريق بيش از حد، احساس گرماي هميشگي، خارش و عفونت در قسمت چين هاي پوستي، احساس قطع تنفس حتي با كمترين كوشش و تحرك، خواب كم و يا خستگي و افسردگي از علائم چاقي هستند.

به طور كلي زندگي فرد چاق از كيفيت پايين تري برخوردار است زيرا نمي تواند فعاليت ها و امورات روزانه زندگي خود را آن طور كه دوست دارد اجرا كند و حتي در زمان شركت در فعاليت هاي خانوادگي نيز دچار مشكل مي شود.

فرد چاق از مجامع عمومي دوري كرده و حتي با تبعيض مواجه مي شود و موارد ديگري نظير افسردگي، ناتواني، بيماري هاي جسمي، مشكلات جنسي، خجالت كشيدن و انزوا و دوري از اجتماع كيفيت زندگي وي را تحت تاثير قرار مي دهند.

چه كساني بيشتر در معرض خطر چاقي هستند؟

مشكل چاقي تبديل به يك معضل بزرگ جهاني شده كه همه سازمان‌هاي بهداشتي فعال در سطح جهان و كشورها براي حل آن بسيج شده اند ولي برخي افراد حتي از بقيه نيز بيشتر در معرض خطرات ناشي از چاقي هستند.

زنان يكي از افرادي هستند كه عوارض اضافه وزن بر آنها تاثيرات بسياري دارد و سرطان پستان و سرطان رحم از جمله عوارض شايعي است كه اضافه وزن براي زنان به همراه مي آورد.

محققان هشدار دادند اضافه وزن مي‌تواند از طول عمر زنان بكاهد و چاقي زنان به خصوص در سنين ميانسالي فرصت سلامتي و يك زندگي سالم را در طول سال‌هاي طلايي عمر يك زن مي‌گيرد و زنان چاق 80 درصد سلامتي خود را به خطر مي‌اندازند.

چاقي براي زنان در دوران بارداري نيز مي تواند سلامتي مادر و كودك را در معرض خطرات جدي قرار دهد.

چاقي در اين دوران نه تنها جنين را در معرض برخي بيماري هاي خطرناك قرار مي دهد، بلكه مي تواند روي قدرت باروري مادر هم تاثير گذار باشد.

سالمندان نيز از جمله كساني هستند كه چاقي خطر بيشتري براي آنان دارد و عوارض قلبي و عروقي و ديابت و سكته ها براي آنان بيشتر است.

سالمندي دوران رسيدن به مرحله كاهش انرژي هاي جسماني و شروع بعضي از بيماري هايي مثل پوكي استخوان، آرتروز، فشاخون، ديابت و غيره است كه چاقي در اين سنين اين مشكلات را بيشتر مي كند.

نوزادان و كودكان قشر ديگري هستند كه از چاقي عذاب بيشتري مي بينند؛ زيرا كودكان چاق به بيماري هاي مزمني در بزرگسالي دچار مي شوند.

چاقي و اضافه وزن در كودكان آنها را در معرض خطر آسيب ديدگي تيروئيد قرار مي دهد و عامل بيماري هاي قلبي، عروقي، گوارش، سرطان ها، پرفشاري خون، ديابت و غيره در بزرگسالي مي شود.

كم كاري تيروئيد،‌ كوتاهي قد، ديابت و بلوغ زودرس يا ديررس ديگر بيماري هاي شايع در كودكان چاق است.

پزشكان براي جلوگيري از چاقي چه توصيه اي كرده اند؟

كارشناسان وزارت بهداشت در دومين بسيج آموزش تعذيه سالم راه هايي را براي جلوگيري از افزايش وزن عنوان كرده اند.

اين كارشناسان توصيه دارند كه با تغذيه صحيح، كنترل وزن و فعاليت بدني سلامت خود را حفظ كنيد، مصرف انواع فست فودها را كاهش و مصرف انواع سبزي و ميوه ها را افزايش دهيد.

كارشناسان متخصص تغذيه توصيه كرده اند كه روزانه بيش از دو ساعت از كامپيوتر و يا تلويزيون استفاده نكنيد، مصرف انواع لبنيات كم چرب را افزايش دهيد، مصرف انواع نوشابه هاي گازدار، آب ميوه هاي صنعتي و تنقلات كم ارزش را كاهش دهيد، روزانه 30 دقيقه فعاليت بدني يا راهپيمايي داشته باشيد و از مصرف روغن جامد خودداري و مصرف ديگر روغن ها را كاهش دهيد.

شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن