واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گرفتن نمره كم مهم نيست بلكه چگونه جبران كردن آن مهم است
تهران - پژوهشگر خانواده و نوجوان از والدين دانش آموزان خواست از سرزنش فرزندان دانش آموز خود خودداري كنند زيرا گرفتن نمره كم مهم نيست بلكه چگونه جبران كردن نمره هاي پايين مهم است.
"حسين عليزاده" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: نوع برخورد والدين با نمره تحصيلي و كارنامه فرزندانشان بر افزايش اعتماد به نفس و ايجاد انگيزه در آنان تاثيرگذار است.
وي با بيان اينكه برخورد خانواده ها با نمره تحصيلي و امتحانات فرزندان براساس آگاهي و نوع شناخت آنها متفاوت است، افزود: برخي از خانواده ها درخصوص نمره و توان تحصيلي فرزندان خود عجول بوده و زود قضاوت مي كنند.
وي اظهار داشت: بهتر است در ايام امتحانات، عباراتي چون "فرزندم، تلاشت را ادامه بده، انشااله نمره مناسب خواهي گرفت"، "فرزندم، نمره كم گرفتن مهم نيست بلكه چگونه جبران كردن مهم است" و "فرزندم، خود را با خودت مقايسه كن نه با ديگري، آنوقت احساس آرامش خواهي كرد و توانت را به كار خواهي بست" براي دانش آموزان بيان شود.
اين پژوهشگر خانواده و نوجوان، خانواده ها را در برخورد با نمره تحصيلي فرزندان به سه گروه هيجان مدار، كناره مدار و مساله مدار تقسيم كرد و يادآور شد خانواده هاي هيجان مدار با ديدن نمره كم دانش آموز، هيجاني و عصباني مي شوند و به هوش دانش آموز و معلم وي توهين مي كنند.
عليزاده با اعلام اينكه خانواده هاي هيجان مدار، همديگر را متهم و خود را تبرئه مي كنند، خاطر نشان كرد در اين خانواده ها رابطه عاطفي ميان دانش آموز و والدين كاهش پيدا مي كند، مخفي كاري ها آغاز مي شود، پرخاشگري دانش آموز افزايش مي يابد و در نيتجه اعتماد به نفس و خودباوري آنها آسيب مي بيند.
وي خانواده هاي كناره مدار را خانواده هاي بي خيال و منفعل توصيف كرد و گفت: اين خانواده ها بر فرزندان خود اشراف و كنترل ندارند، ضمن اينكه آگاهي و دانايي خانواده بسيار كم است و زندگي تحصيلي فرزندان نظم و كنترل ندارد.
اين پژوهشگر خانواده و نوجوان افزود: والدين اين خانواده ها با مدرسه و چگونگي تحصيلات فرزند خود شناخت و ارتباط ندارند و افت تحصيلي محسوس در دانش آموز مشاهده مي شود.
عليزاده فرار از خانه و مدرسه، مصرف سيگار، اعتياد و ترك تحصيل را از جمله آسيب هاي خانواده هاي كناره مدار عنوان كرد و يادآور شد اين گروه آسيب پذيرترين گروه اجتماعي هستند و بيشترين افت تحصيلي را دارند.
وي در مورد خانواده هاي مساله مدار خاطر نشان كرد اين خانواده ها، آگاه ترين و متعادل ترين خانواده ها هستند و اگر فرزندشان نمره كم گرفت دنبال علت و حل مساله مي گردند.
اين پژوهشگر خانواده و نوجوان اضافه كرد: اين خانواده ها، گاهي كم گرفتن نمره از سوي دانش آموز را طبيعي مي دانند و به دنبال راهكارهاي مناسب هستند.
به گفته عليزاده، خانواده هاي مساله مدار به جاي توهين به فرزند، با او همكاري و همراهي كرده و تلاش محوري را به جاي نمره محوري تقويت مي كنند.
وي با بيان اينكه در اين خانواده ها، آرامش رواني مناسبي بر فرزندان حاكم است، تصريح كرد خانواده هاي مساله مدار، براي تقويت خلاقيت و اعتماد به نفس در فرزندان خود تلاش مي كنند.
اجتمام ** 1788 **1569**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30741474
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 330]