واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: نمايشگاه هفتمين دوسالانه نگارگري برپا مي شود
گروه فرهنگ: نشست خبري هفتمين دوسالانه نگارگري يك روز قبل از افتتاح نمايشگاه آن در كتابخانه موزه هنرهاي معاصر برگزار شد.
به گزراش مردم سالاري، در نشست خبري كه صبح ديروز در موزه هنرهاي معاصر برگزار شد; مرتضي حيدري دبير هفتمين دوسالانه نگارگري با اشاره به آثار راه يافته به اين نمايشگاه گفت: طي فراخواني 522 شركت كننده با 1670 اثر در 4 بخش نگارگري، تذهيب، گل و مرغ و تشعير آثار خود را به دبيرخانه ارسال كردند كه از اين ميان 366 هنرمند خانم و 156 هنرمند آقا حضور داشتند.
او ادامه داد: 184 هنرمند از شهرستان ها و 333 هنرمند از تهران آثار خود را براي ما ارسال كردند كه در اين ميان استاد جزي زاده پيشكسوت ترين هنرمند شركت كننده و سينا هجرتي جوان ترين هنرمند شركت كننده هستند.
حيدري در ادامه با ارايه آمار نهايي آثار راه يافته به نمايشگاه عنوان كرد: 293 هنرمند با 431 اثر انتخاب شدند كه با تجديد نظر و بازبيني نهايي 254 هنرمند با 362 اثر براي نمايشگاه معرفي شدند.
از اين ميان 96 اثر در بخش تذهيب، 90 اثر در بخش گل و مرغ، 19 اثر در بخش تشعير و 129 اثر در بخش نگارگري انتخاب شده اند.
او در پايان با اشاره به كيفيت مطلوب آثار ارسالي در هر 4 بخش اظهار اميدواري كرد تا در آينده نزديك موزه اختصاصي براي هنر نگارگري در نظر گرفته شود.
در ادامه اين نشست محمدعلي رجبي عضو هيات داوران و شوراي سياست گذاري اين دوسالانه ي با تاكيد
بر اهميت هنر نگارگري گفت: نگارگري هنر ملي و تصويري ماست كه قدمت تاريخي دارد و از ايام قديم همراه با ملت ما حركت كرده است.
اين هنر مبين روح، جان و فرهنگ ماست و جزيي از هنر معاصر ايران محسوب مي شود كه بدون وام گيري از جاي ديگر و با پشتوانه فرهنگي چند هزارساله حركت خود را ادامه داده است.
او در ادامه به آثار انتخاب شده در اين نمايشگاه اشاره كرد و افزود: اين نمايشگاه حاصل زحمات بزرگان نگارگري است كه شاگردان بسياري را تا به امروز تربيت كرده اند.
رجبي در پايان اين دوسالانه را برآيندي از فعاليت هاي هنرمند نگارگر در دوسال اخير دانست و گفت: اين دوسالانه همچون ديگر دوسالانه هاي هنرهاي تجسمي باعث ايجاد شور و شوق در جامعه نگارگري و به خصوص جوانان ما مي شود و آثار اين هنرمندان را طي دوسال اخير مورد ارزيابي قرار مي دهد. به همين دليل در تركيب هيئت داوران از افرادي استفاده كرديم تا با نگاه نقادانه خود دلايل انتخاب آثار را براي هنرجويان توضيح بدهند و داوري اين كارها همچون يك كلاس آموزشي براي شركت كنندگان تلقي گردد.
در بخش ديگري از اين نشست جليل جوكار دبير همايش درباره برنامه هاي اين حوزه توضيح داد: 34 مقاله از پژوهشگران فعال در حوزه نگارگري به دست ما رسيد كه اين مقالات توسط هيات داوران و هيات علمي دوسالانه ارزيابي مي شود و در ميان آن ها مقالاتي كه به لحاظ پژوهش و تدوين مناسب باشند و اصولا روش تحقيق، مقاله نويسي را رعايت كرده باشند و در عين حال موضوعاتي خلاقه، نو و به روز ارايه كرده باشند مورد انتخاب ما قرار مي گيرند.
جوكار تصريح كرد: قدرت استدلال و استخراج مطالب و ميزان اشراف علمي پژوهشگر بر مطالب و استفاده از مستندات بكر و دست اول با نتيجه گيري صحيح مورد ارزيابي ما قرار خواهد گرفت و از ميان مقالات 4 اثر برگزيده را براي ارايه در روزهاي همايش انتخاب مي كنيم.
به گفته او روزهاي 30 و 31 فروردين ماه سال آتي و يكم ارديبهشت ماه اختصاص به اين همايش دارد و در آن هنرمنداني همچون محمدباقر آقاميري، مرتضي حيدري، عباس جمال پور، محمدعلي رجبي، حسن بلخاري، محمد خزايي و ديگر هنرمندان شركت خواهند كرد.
دبير بخش همايش هفتمين دوسالانه نگارگري متذكر شد: نگارگري ما نياز به هنرمنداني صاحب دانش و پژوهش دارد و بخش همايش نيز به دنبال اين است تا هنرمندان پژوهشگر در اين حوره را شناسايي كنند. زيرا كه به اعتقاد ما در هنر نگارگري انديشه بر تكنيك مقدم است و نگارگر بايد با اتكا به يك انديشه كار خود را آغاز كند.
او همچنين از وسعت موضوعي مقالات ارسالي خبر داد و گفت: اين خبر نويدبخشي است، زيرا با چنين مقالاتي مي توان اصول نگارگري را مكتوب كرد.
در بخش ديگري از اين نشست حيدري با اشاره به برپايي كارگاه آموزشي هم زمان با اين دوسالانه گفت: پيش از برگزاري همايش كارگاه هنري در گالري شماره پنج موزه هنرهاي معاصر با حضور هنرمندان پيشكسوت و جوان نگارگر برگزار مي شود كه اميدواريم كاستي هاي موجود را از اين طريق رفع كنند.
همچنين به گفته دبير دوسالانه كتاب نفيس آثار اين دوسالانه به زودي منتشر خواهد شد و در طول اين نمايشگاه بيش از 20 اثر از پيشكسوتان نگارگري به نمايش درمي آيد.
حيدري در بخش پاياني اين نشست در پاسخ به خبرنگار ايسنا درباره زمان برگزاري اين دوسالانه و نامناسب بودن آن به دليل تعطيلات اسفند و فروردين ماه گفت: به دليل برگزاري جشنواره تجسمي فجر كمي عقب افتاديم و نمي توانستيم زمان اسفند و فروردين را هم از دست بدهيم، اما اميدواريم از پنجم فروردين ماه كه موزه مجددا بازگشايي مي شود با استقبال مردم و مخاطبان مواجه شويم. از سوي ديگر اين نمايشگاه تا دهم ارديبهشت ماه ادامه دارد و مي توان اميدوار بود كه فرصت يك ماهه كاملي در اختيار ما براي جبران تعطيلات قبل باشد.
به گزارش ايسنا، كار داوري آثار را محمدباقر آقاميري، مجيد مهرگان، عباس جمال پور، محمدعلي رجبي و حسن بلخاري برعهده دارند و عباس جمال پور رييس نمايشگاه است.
محمدعلي رجبي، حسن بلخاري، محمد خزايي و مرتضي حيدري اعضاي هيات علمي اين دوسالانه هستند.
گفتني است: هفتمين دوسالانه نگارگري فردا بيستم اسفندماه ساعت 16 در موزه هنرهاي معاصر كار خود را آغاز مي كند.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]