واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي با ايرنا/ رييس جمهوري پاكستان: ماهيت برنامه هسته اي ايران صلح آميز است
اسلام آباد-آصف علي زرداري همچنين با اشاره به فعاليت هاي هسته اي ايران تاكيد كرد:جهان غرب بايد متوجه شود كه ماهيت برنامه اتمي اين كشور بطور كامل صلح آميز است.
رييس جمهوري پاكستان افزود: ايران با اهداف صلح آميز به توسعه و گسترش برنامه هسته اي خود مبادرت كرده و نيازي به تسليحات هسته اي ندارد.
زرداري با اشاره به ديدگاه كشورهايي كه معتقدند به هر طريقي بايد مانع از گسترش فعاليت هاي اتمي ايران شد، اظهار داشت:
من فكر مي كنم اين دسته از كشورها به جاي سخن از اعمال زور، با تعامل و گفت و گو با تهران اقدام كنند.
رييس جمهوري پاكستان گفت : ايران و پاكستان دو قدرت منطقه اي هستند و نيازي نيز به استفاده از تسليحات هسته اي ندارند ، تهران و اسلام آباد تنها براي مقاصد صلح آميز به ويژه در بخش انرژي از اين فناوري استفاده مي كنند .
*تاكيد بر گسترش همكاري هاي امنيتي دوجانبه
زرداري در ادامه به همكاري هاي امنيتي و مرزي دو كشور اشاره و اظهار داشت: مسايل و مشكلات امنيتي به ويژه در نقاط مرزي طي دهه هاي گذشته نشان داده دو كشور در اين زمينه دغدغه هاي مشتركي دارند كه تنها با تعامل و همكاري رفع خواهد شد.
رييس جمهوري پاكستان افزود: همكاري هاي مرزي دو كشور از جمله مهمترين دستاورد همگرايي امنيتي تهران و اسلام آباد است و اميدواريم با موافقتنامه اي كه به تازگي در اين زمينه امضا شده ،تقويت مرزهاي دو كشور را شاهد باشيم.
زرداري تصريح كرد: تهران و اسلام آباد مي توانند با همكاري و تبادل نظر به ثبات در مناطق مرزي و جلوگيري از تردد اشرار و قاچاقچيان مواد مخدر و بهبود وضعيت امنيتي اين مناطق كمك كنند.
*ضرورت همكاري هاي منطقه اي براي مبارزه با تروريسم
ريس جمهوري پاكستان با تاكيد بر اينكه ريشه هرج و مرج بايد در رويكردهاي تروريسم جستجو كرد گفت: رشد تروريسم به هرج و مرج و نا امني در منطقه منجر شده و دولت پاكستان بطور جدي قصد دارد بصورت همه جانبه و با همكاري كشورهاي منطقه با اين پديده نگران كننده مبارزه كند.
زرداري در پاسخ به اين سووال كه همكاري درون منطقه اي چگونه مي تواند به صلح و مبارزه واقعي با تروريسم منجر شود؟ گفت :
در حال حاضر منطقه با افراط گرايي و گسترش تروريسم مواجه است و تنها كشورهاي عضو منطقه با همكاري مستمر مي توانند بطور جدي با اين پديده مبارزه كنند.
وي با باين اينكه ايران ،پاكستان و افغانستان قرباني تروريسم هستند،افزود: همكاري هاي منطقه اي بين ايران و پاكستان به ويژه در جهت ثبات در افغانستان نقش مهمي در صلح و امنيت سازي ايفا مي كند چرا كه ثبات در اين كشور موجب برقراري صلح و ثبات در همه منطقه خواهد شد.
زرداري درباره آينده مبارزه پاكستان با تروريسم تاكيد كرد: ما
اطمينان داريم كه در مقابله با چالش هاي فرارو به ويژه مبارزه با تروريسم و افراط گرايي موفق خواهيم شد،پاكستان كشوري قوي است كه مي تواند مسايل و چالش هاي خود را مديريت كند.
وي تصريح كرد:محيط اطراف پاكستان از جمله درافغانستان و هند با مشكلات زيادي مواجه است اما اسلام آباد بدون توجه به اين مسايل تلاش دارد با درايت و عقلانيت بر اين مشكلات فايق آيد.
رييس جمهوري پاكستان با اشاره به كاركرد و دستاوردهاي دوره يكساله حاكميت حزب مردم در اين كشور گفت:حزب مردم وارث مشكلات زيادي است اما توانسته با همدلي ،چالش هاي پيش روي خود را مرتفع نمايد.
وي با تشريح بحرانهاي كنوني درپاكستان افزود:تلاش دولت به كاهش مشكلات و چالش ها سياسي،امنيتي و اقتصادي معطوف شده و همه رهبران حزب مردم در مركز و ايالت ها تلاش مي كنند تا مشكلات و مسايل اصلي مردم را بطور جدي حل كنند.
* آينده روابط ايران و پاكستان
زرداري در ادامه اين گفت و گو با اشاره به روابط گرم و صميمانه
ذولفقار بوتو ( بنيانگذار حزب مردم ) و بي نظير بوتو با ايران
تاكيد كرد: روابط خوب رهبران فقيد حزب مردم با ايران الگويي است كه همه ما به آن پايبند هستيم .
رييس جمهوري پاكستان گفت: اميدواريم در دوره جديد نيز حزب مردم بتواند با گسترش همكاري هاي همه جانبه با ايران، پايه هاي تعامل با اين كشور را بيش از گذشته تقويت كند.
زرداري در پايان اين گفت و گو با اشاره به نشست آتي اجلاس سران سازمان همكاري هاي اقتصادي "اكو" درتهران تاكيد كرد:
تعامل و فعاليت درچارچوب چنين سازمانهايي مي تواند به همگرايي بيشتر اعضا منجر شود و پاكستان نيزبه عنوان عضو قديمي و بنيانگذار اكو در كنار ايران و تركيه اميدوار است نتايج نشست به گسترش و تعميق مناسبات اقتصادي بين اين سه كشور منتهي شود.
آساق ××235
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]