واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: شاخص بهداشتي استان آذربايجان غربي پايين تر از متوسط كشوري است نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
اروميه - خبرنگار آفرينش
با توجه به بررسي سوالات نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي(قاضي پور) از وزيربهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص وضعيت بهداشت و درمان استان وطرح موضوع استيضاح لنكراني توسط اكثر نمايندگان مجلس در آينده نزديك به راحتي مي توان فهميد كه شاخص بهداشتي استان آذربايجان غربي پايين تر از متوسط كشوري است.
با اين اوصاف جاي تعجب نيست كه اين نماينده با اشاره به وضعيت اسفبار بيمارستان هاي استان آذربايجان غربي بگويد: اگر وزير بهداشت وضعيت بيمارستان هاي ما را ببيند حتما استعفا مي دهد.
از آنجا كه دولت در چشم انداز بيست ساله وبرنامه چهارم توسعه اقتصادي و اجتماعي وفرهنگي فصلي را تحت عنوان ارتقا» سلامت و بهبود كيفيت زندگي به اين امر اختصاص داده كه مرتبط باغذا و تغذيه در كشور،تامين سبد مطلوب غذايي،كاهش بيماريهاي مختلف و ملزم شدن دولت به حفظ و ارتقا» سلامت در جامعه مي باشد متاسفانه بنا به دلايلي از جمله كمبود و نياز شديد استان به بيمارستان و حداقل درمانگاه هاي مجهز به تجهيزات پزشكي از جمله دستگاه ام.آر.آي و نبود دستگاه شتاب دهنده خطي(دستگاهي است كه با روش جديد و بدون درد بيماران سرطاني را مداوا مي كند)عدم اجراي مصوبات استان سفرهاي دولت و نيز مرگ و مير در اورژانس ها در اثر عدم درمان به موقع و غيره در كنار هم وضعيت بهداشت و درمان استان را به خوبي نشان مي دهد.
به عنوان مثال (خبرنامه اميركبير:خانم س-ع دانشجوي سال سوم مهندسي كشاورزي-صنايع غذايي بعلت كمبود امكانات درماني و بي كفايتي مسئولين يك درمانگاه و مسئولين دانشگاه اروميه در پي يك خون ريزي ساده جان باخت.
چندي پيش خبرگزاري مهر به نقل از معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني آذربايجان غربي با اظهار نظر خوشبينانه به افزوده شدن 100 تخت به ظرفيت تخت هاي ويژه بيمارستان هاي استان اشاره كردوافزود: در حال حاضر2347 تخت بيمارستاني در آذربايجان غربي فعال است(خبرگزاري مهر مورخه /2/10 1386)
در صورتي كه با توجه به جمعيت نزديك به 3 ميليون نفري آذربايجان غربي اين استان به حدود 600 تخت جديد بيمارستاني نياز دارد و افرادي كه بنا به دلايلي بيمار هستند و دروضعيتي قرار دارند كه نيازمند بستري در بيمارستان هستند بايد براي رزرو تختهاي بيمارستاني وقت قبلي بگيرند.زيرا كمبود تختهاي بيمارستاني به ويژه در مناطق محروم استان تداعي گر اين است كه بيماران نيز همچون مرفهين جامعه كه براي رفتن به سفر و گشت و گذار از قبل هتل رزرو مي كنند بايد براي درمان خود تخت بيمارستاني آن هم از نوع دولتي اش را رزرو كنند.
دكتر لنكراني در پاسخ به سوال نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي در خصوص كمبود دستگاه ام.آر آي در استان گفت: آمارهاي مختلفي در دنيا در توزيع اين دستگاه متناسب با بافت جمعيتي هر كشور وجود دارد.
وي همچنين گفت: طبق آمارهاي موجود در كشور انگلستان به ازاي هر يك ميليون نفر 5 دستگاه موجود مي باشد و اين در حالي است كه در كشور ما به ازاي هر يك ميليون نفر 4 دستگاه وجود دارد كه به نظر مي رسد ما در اين خصوص اسراف نيز كرده ايم!!
حال با توجه به جميعت نزديك به 3 ميليون نفري آذربايجان غربي و با وجود تنها 2 دستگاه ام.آر.آي در مركز استان و با بيانات آمارهاي جناب دكتر لنكراني نه تنها در اين امر استان آذربايجان غربي به شاخص متوسط كشوري نرسيده بلكه فاصله زيادي نيز با آن دارد.
اين در حالي است كه متاسفانه پس از گذشت 18 سال از ساخت تنها مركز درماني بيماران سرطاني توسط جمعي از خيرين و حمايت از آن كه توسط همين خيرين و واقفين انجام مي شود هنوز به عنوان يك بيمارستان شناخته نشده و نا تمام باقي مانده است. اين مركز در زميني به مساحت 14 هزار متر مربع و با 11 هزار متر مربع زير بنا در 5 طبقه ساخته مي شود كه هنوز با صرف مبلغي بالغ بر10 ميليارد ريال هنوز نا تمام مانده وبراي اتمام آن نياز به 40 ميليارد ريال اعتبارديگر مي باشد كه در صورت تامين آن از طرف افراد خير و نيكوكار تا دو سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
از سويي يكي از مهمترين وبزرگترين مشكلات مركز درماني اميد با وجود مراجعات فراوان مريض ها (75 درصد بيماران از داخل استان و 5درصداز كشورهاي عراق،نخجوان،آذربايجان و ارمنستان)به اين مركز مي توان به كمبود پزشكان متخصص و عدم وجود دستگاه شتاب دهنده خطي بيماران سرطاني اشاره كرد به طوري كه تنها 2 پزشك متخصص در اين مركز وجود دارد; در حاليكه آمارهاي بعضي كشورها نشان مي دهد براي هر بيمار يك تيم متخصص 25 نفره اختصاص يافته است.
عمده ترين سرطان هاي شايع در استان را مي توان به ترتيب اولويت مري،ريه،معده،پستان،پروستات مي باشد آمار دقيقي مبني بر تعداد افراد مبتلا به سرطان در استان وجود ندار د اما به طور ميانگين در سال در اين مركز براي 1105 الي 1100 نفر پرونده پزشكي جدي تشكيل مي شود.
حال با وجود تمام مطالب مطرح شده مي توان به راحتي فهميد كه بخش دولتي هنوز نتوانسته آن طور كه بايد از نظر مالي و يا ارائه تجهيزات لازم به مراكزي اين چنيني را در استان تجهيز كند. چرا كه اگر غير اين بود نه تنها مركز درماني اميد بلكه ساير بيمارستان ها ودرمانگاه هاي استان با كمبود پزشك وتجهيزات و كمترين ميزان شاخص بهداشتي روبرو نبود.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]