واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دگرگوني هاي نوين در تلفيق فناوري و زيست شناسي بيماران اميدوارتر شوند
آزمايش بزاق دهان براي تشخيص سرطان، غدد لنفاوي مصنوعي و ويلچر خودكار، پيشرفت هاي جديدي در عرصه پزشكي هستند كه نشان دهنده حذف فاصله زيست شناسي و فناوري است. به گزارش مهر اين دستاوردهاي نوين تاثير خيره كننده يي بر توسعه سلامتي خواهند داشت و به نوعي مقدمات دستيابي دانشمندان به ايده زندگي طولاني تر براي بشر را فراهم مي كند.
باكتري هاي مقابله كننده با فساد
باكتري هايي كه در دهان زندگي مي كنند قند محيط را به اسيدلاكتيك تبديل مي كنند كه البته اين اسيد موجب فرسايش ميناي دندان ها و در نتيجه تخريب اين اعضاي مهم بدن را به همراه خواهند داشت. در اين راستا به تازگي محققان شركت تحقيقاتي در فلوريدا زنجيره باكتريايي جديدي مهندسي كرده اند كه SMaRT نام داشته و به رغم ايجاد فعل و انفعالاتي روي قند موجود در محيط دهان، اسيدلاكتيك توليد نمي كنند. با اين حال اين زنجيره جديد آنتي بادي هايي را منتشر مي كنند كه موجب از بين رفتن فساد طبيعي دندان ها مي شود. دندانپزشكان براي استفاده از اين فناوري نوين تنها بايد SMaRT را روي دندان ها بكشند تا سلامت دندان ها تضمين شود.
غدد لنفاوي مصنوعي
در كنار اين موفقيت مهم، غدد لنفاوي مصنوعي نيز از جمله دستاوردهاي مهم زيست فناوري در سال هاي اخير بوده است. چندي پيش دانشمندان انستيتو RIKEN ژاپن نسخه مصنوعي از غدد لنفاوي را ارائه كردند كه مي تواند در آينده درمان هاي پزشكي را با تحولي بنيادين همراه سازد. اهميت غدد لنفاوي در اين است كه سلول هاي ايمني كننده بدن براي مقابله با عفونت هاي مختلف را توليد مي كنند. به عقيده محققان استفاده از غدد لنفاوي مصنوعي مي تواند در آينده يي نه چندان دور موجب تقويت سيستم ايمني بدن شود.
حسگر تشخيص آسم
حسگرهاي تشخيص دهنده آسم يكي ديگر از اين تحولات مهم بوده است. در حال حاضر آسم حدود يك چهارم موارد اورژانسي امريكا را به خود اختصاص داده است اما با استفاده از حسگري كه به تازگي در دانشگاه پيتسبورگ امريكا ارائه شده است، شمار مراجعات اورژانسي به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد يافت. در اين دستگاه كوچك كه به راحتي در دست قرار مي گيرد، نانولوله هاي كربني پوشيده از نوعي پليمر خاص وجود دارد كه با تجزيه و تحليل هواي بازدم بيمار، ميزان اكسيدنيتريك آن را اندازه گيري مي كند. اين گاز معمولاً در آستانه بروز حملات آسم در بدن توليد مي شود.
آزمايش تشخيص پيشرفت سرطان
نمونه برداري ها را بايد به فراموشي سپرد. به تازگي فناوري نويني در دانشگاه كاليفرنيا در لس آنجلس ارائه شده است كه با استفاده از آن پزشكان مي توانند نشانه هاي سرطان را تنها با بررسي قطره يي از بزاق فرد مورد نظر شناسايي كنند. به گفته ابداع كنندگان اين فناوري، پروتئين هايي كه با سلول هاي سرطاني در ارتباط هستند با رنگ خاصي روي اين حسگر مشخص مي شوند. اين رنگ در قالب نور فلئورسنتي كه با استفاده از نوعي ميكروسكوپ مخصوص قابل رويت است، ديده مي شود.
لنزهاي تماسي هوشمند
گلوكوم يا همان كوري تدريجي (آب سياه) دومين عامل كوري در دنيا محسوب مي شود. اين بيماري زماني ايجاد مي شود كه فشار زيادي در درون چشم ايجاد شده و لطمات زيادي به سلول هاي شبكيه وارد مي شود. لنزهاي تماسي كه به تازگي در دانشگاه كاليفرنيا ارائه شده، دربرگيرنده سيم هاي هادي هستند و به صورت پيوسته فشار و جريان مايعات درون چشمي را در افراد مستعد بيماري كنترل مي كند. اين لنزها در ادامه اطلاعات به دست آمده را به دستگاهي منتقل مي كنند كه در لباس بيمار قرار دارد و از آنجا نيز اين داده ها به صورت بيسيم به رايانه منتقل مي شود. پزشكان با استفاده از اين داده ها مي توانند درك بهتري از شرايط بيمار داشته باشند.
ويلچر خودكار
محققان ام آي تي ويلچر خودكاري ساخته اند كه تنها با دريافت فرمان صوتي از بيمار، وي را به هر جايي كه بخواهد منتقل مي كند. اين مدل ابتدايي كه هم اكنون مراحل آزمايشي خود را سپري مي كند اما ممكن است روزي به دوربين، سامانه ليزري تشخيص دهنده مسافت و همچنين سامانه هشدار برخورد با موانع اطراف مجهز شود.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]