واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از وزير شكايت مي كنيم
سرمايه: رئيس انجمن دفاع از حقوق معلولان ايران اعلام كرد: «در صورت واريز نشدن مبلغ ذخيره شده در طرح آتيه سازان به حساب دانش آموزان استثنايي از وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي شكايت مي كند.» تاخير سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور در واريز حساب آتيه سازان دانش آموزان استثنايي پس از سه سال واكنش شديد رئيس انجمن دفاع از حقوق معلولان ايران را در پي داشته است.
علي همت محمودنژاد در ديدار با رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي با انتقاد از واريز نشدن پولي كه در طول سه سال در حساب اين سازمان ذخيره شده و به حساب دانش آموزان واريز نشده، اعلام كرده است: «اگر وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور، بيمه آتيه سازان را به حساب معلولان واريز نكنند از آنها به هيات دولت شكايت مي كنيم.»
پيش از اين در دي ماه سال جاري هم ديوان محاسبات كشور از سازمان آموزش و پرورش استثنايي خواست مبلغ موجود در حساب طرح آتيه دانش آموزان را به حساب خزانه داري واريز كند.
طرح پرداخت مستمري ماهانه به دانش آموزان استثنايي كشور (آتيه) از سال 81 در اين سازمان مطرح شد و قرار بر اين بود كه هر ماه مبلغي حدود شش هزار تومان به حساب هر دانش آموز در بانك كشاورزي واريز شود اما به گفته والدين دانش آموزان در طول اين سال ها هرگز مبلغي به حساب آنان واريز نشده است.
رئيس انجمن دفاع از حقوق معلولان ايران ديروز در گفت وگو با ايسنا پايين بودن و يكسان نبودن سرانه دانش آموزان معلول سراسر كشور، ملي نبودن و تفريغ نكردن بودجه هاي آموزش و پرورش استثنايي را از جمله موارد عنوان شده در ديدار خود با رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي عنوان كرده است .
به گفته او در حالي كه اين كوتاهي ها ضربات جبران ناپذيري به پيكره آموزشي معلولان وارد كرده، سازمان آموزش و پرورش استثنايي پس از سه سال وعده و تبليغات گسترده، حتي بيمه آتيه سازان معلولان را به حساب شان واريز نكرده است.
او در گفت وگو با رئيس اين سازمان اعتراض شديد خود را نسبت به وضعيت دانش آموزان معلول كشور اعلام كرده است: «آموزش و پرورش استثنايي مدعي است سه تا چهار سال است كه ماهانه 10 هزار تومان به صورت مادام العمر و تا زمان فارغ التحصيل شدن دانش آموزان به حساب شان واريز مي كند، اين در حالي است كه از سه سال پيش تاكنون ريالي به حساب اين دانش آموزان واريز نشده و نمي دانيم اعتبارات مربوطه در چه محلي صرف شده است.»
محمود نژاد در بيان دلايل لزوم واريزشدن اين مبلغ ماهانه مي گويد: «به دليل آنكه اين دانش آموزان به شغل نمي رسند، با واريز اين پول پس از 12 تا 13 سال كه فارغ التحصيل مي شوند، داراي چند ميليون پس انداز هستند كه با دريافت سود آن مي توانند امورات زندگي خود را بگذرانند.»
از سوي ديگر ديروز پس از بحث هاي مطرح شده درباره تاخير سازمان در واريز حساب آتيه سازان، جوادي معاون استثنايي آموزش و پرورش شهر تهران اعلام كرده است: «بر اساس صحبت هاي صورت گرفته با امور مالي سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور، مقرر شده اين پول پس از ابلاغ اعتبارات مربوطه به صورت يكجا به حساب دانش آموزان واريز شود.»
او پرداخت اين پول را منوط به اعتباري مي داند كه دستورالعمل آن هنوز ابلاغ نشده است اما نويد داده اند، اين امر تا پايان امسال عملياتي شود: «همچنين تا پايان سال جاري هزينه اياب و ذهاب دانش آموزان استثنايي نيز پرداخت مي شود. براساس آنچه گفته اند، تمامي بدهي ها در اين زمينه صفر مي شود.»
تاخير در پرداخت بودجه اياب و ذهاب دانش آموزان استثنايي و بحث احتمال حذف بودجه اياب و ذهاب مدارس استثنايي در مهرماه سال 87 باعث نگراني خانواده هاي اين كودكان شده بود.
اما طرح آتيه سازان در دوره رياست مجيد قدمي در سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور آغاز شده است.
سوسن كشاورز رئيس جديد اين سازمان كه چند ماهي بيشتر از مسووليتش نمي گذرد، در دي ماه و پس از انتشار خبرهاي مربوط به حساب ميلياردي آتيه سازان به فارس گفت: «مشكلي كه درخصوص طرح آتيه يعني طرح واريز مستمري ماهانه به حساب دانش آموزان استثنايي وجود دارد به ساليان گذشته برمي گردد. در سال هاي پيش مبلغي براي دانش آموزان استثنايي در بانك كشاورزي سرمايه گذاري شده است كه اكنون اصل و سود اين مبلغ بسيار زياد است. اين مبلغ بايد در همان سال كه سرمايه گذاري شده بود به حساب دانش آموزان واريز مي شد اما واريز نشد و در حساب بانك ماند، به همين دليل از طرف ديوان محاسبات اعلام شد بايد اين مبلغ به حساب خزانه داري واريز شود. ديوان محاسبات عنوان مي كند اين حساب دولتي بوده كه خرج نشده است و بايد به حساب خزانه داري واريز شود اما دلايل توجيهي آورديم كه در حال پيگيري هستيم تا اين اتفاق نيفتد.»
به گفته رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور با توجه به اينكه مبلغ اين حساب ميلياردي است خيلي از تنگناهاي زندگي دانش آموزان استثنايي را حل مي كند.
عميدي پدر يكي از دانش آموزان معلول درباره اين طرح مي گويد: «مسوولان مدرسه سه سال پيش به ما اعلام كردند حسابي را در بانك كشاورزي براي دخترم افتتاح كنيم اما در همه اين سال ها ريالي به اين حساب واريز نشد و مسوولان مدرسه هم درباره آن اظهار بي اطلاع مي كردند. در ابتدا مسوولان ما را اميدوار كردند كه با افتتاح اين حساب مادام العمر مشكلات مان تا حدي برطرف مي شود ولي هرگز پولي به اين حساب واريز نشد. من با حقوق بازنشستگي و با وجود يك دختر معلول با مسائل زيادي روبه رو هستم. دخترم همواره بيمار است و بابت هر بار ويزيت بايد 20 هزار تومان بپردازم. هزينه نگهداري صبح تا ظهر او در يك مركز را هم كه ماهانه 100 هزار تومان است، مي پردازم. نمي دانم چگونه مسوولان توانسته اند در همه اين سال ها اين پول را تلنبار كنند و گره اي از مشكلات متعدد ما را باز نكنند.»
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]