واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خانه ادبي شهريار چشم انتظار ميهمانان فرهيخته است
تبريز- خانه ادبي و شخصي استادشهريار در تبريز چشم انتظار ميهمانان فرهيخته وشعر دوست از اقصي نقاط كشوراست.
موزه ادبي استاد شهريار، يادگار بجاي مانده از ستاره پر فروغ آسمان شعر و ادب ايران در مركز شهر تبريز و در محله مقصوديه اين شهرقرار دارد.
خانه شهريار آنچنان كه بايد، در خور استاد فقيد نيست، ولي از اين نظر كه روح بلند استاد و پشت كردن وي به ماديات را نشان مي دهد، با ارزش و ديدني است.
اين موزه روزگاري محل زندگي و پرورش تراوشات ذهني ستاره آسمان ادب ايران زمين، استاد شهريار بوده كه امروز در گوشه اي از تبريز مظلوم واقع شده است.
موزه ادبي شهريار يا خانه استاد زير نظر روابط عمومي و امور بين الملل شهرداري تبريز اداره مي شود.
مساحت اين خانه 241 متر مربع و با زيربنايي 250 متر مربع ايجاد شده و طبقه زيرزمين آن فاقد كاربري است.
بيش از 500 مورد از آثار و وسايل شخصي شامل كتاب، دستخط، هداياي داخلي و خارجي و لوازم زندگي استاد در زمان حيات وي در اين گنجينه به نمايش گذاشته شده است.
استاد شهريار درسال 1285 شمسي دربازارچه ميرزا نصرالله تبريز (چايكنار) چشم به جهان گشود.
نام پدرش حاج ميرآقا خشكنابي است كه از سادات خشكناب (قريه نزديك قره چمن) و از وكلاي دادگستري تبريز و مردي فاضل و خوش محاوره و از خوشنويسان دوره خود و باايمان و كريم الطبع بوده و در سال 1313 در قم مدفون گرديده است.
شهريار، تاآخر رشته طب تحصيل كرده و در چند مريضخانه هم مدارج اكسترني و انترني را گذرانده است.
وي در سال آخر به علل عشقي و ناراحتي خيال و پيشامدهاي ديگر از ادامه تحصيل محروم شده وباوجود مجاهدتهايي كه بعدا توسط دوستانش به منظور تعقيب و تكميل اين يك سال تحصيل شد، معهذا شهريار رغبتي نشان نداد و ناچار شد وارد خدمت دولتي شود.
چند سالي در اداره ثبت اسناد نيشابور خدمت كرده و در سال 1315 به بانك كشاورزي تهران داخل شد.
درسال 1329 تا1330 اثر جاودانه خود حيدربابايه سلام را خلق و براي هميشه به يادگار گذاشت.
منظومه حيدر بابا تنها در جماهير شوروي سابق به 90 درصد زبانهاي زنده دنيا ترجمه و منتشر شده است.
در تير ماه 1331 مادرش دارفاني را وداع مي كند، در مرداد ماه 1332 به تبريز آمده و با يكي از منسوبين خود به نام عزيزه عبدخالقي ازدواج مي كند كه حاصل اين ازدواج سه فرزند به نامهاي شهرزاد ، مريم و هادي هستند.
در حدود سالهاي 1346 شروع به نوشتن قرآن، به خط زيباي نسخ نمود كه يك ثلث آنرا به اتمام رساند.
ديوان اشعار فارسي استاد نيز چندين بار چاپ و بلافاصله ناياب شد.
درمدت اقامت در تبريز موفق به خلق اثر ارزنده سهنديه در رمانتيك تركي مي شود.
سال 1352 مجددا به تهران سفر مي كند، ولي در سال 1353 به خاطر فوت همسر داغ ديگري بر دلش نشسته و در سال 1356 به تبريز باز مي گردد.
درسال 1357 استاد با حركت توفنده انقلاب اسلامي همصدا شده و با اعتقادي راسخ و قلبي مالامال از عشق به امام خميني (ره) دهه آخر عمر خود را سپري مي كند.
استاد شهريار به لحاظ مهارت در سرودن اشعار كم نظير درمدح اميرالمومنين و ائمه اطهار عليه السلام به شاعر اهل بيت (ع) شهرت يافت.
استاد شهريار پس از يك دوره بيماري در 27 شهريور 1367 ساعت 45/6 بامداد در بيمارستان مهر تهران دارفاني را وداع گفت و در29 شهريور 1367 در مقبره الشعراي تبريز با تشييع بيش از 40 هزار نفر به خاك سپرده شد.
7232/518/501/587
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]