تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ذكر زبان حمد و ثناء، ذكر نفس سختكوشى و تحمل رنج، ذكر روح بيم و اميد، ذكر دل صدق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845985250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شخصيت‌پذيري ادبيات داستاني معاصر از قرآن كريم/16پرويز عباسي داكاني:نگاه شتابزده نويسندگان به قرآن شخصيت‌ساز نيست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: شخصيت‌پذيري ادبيات داستاني معاصر از قرآن كريم/16پرويز عباسي داكاني:نگاه شتابزده نويسندگان به قرآن شخصيت‌ساز نيست
گروه ادب: «پرويز عباسي داكاني» ضمن مناسب دانستن حركت ادبيات معاصر به سمت تعميق و ژرف‌نگري در مفاهيم قرآن، شكل نگرفتن مناسب شخصيت‌هاي ادبيات داستاني حول اين موضوع را به دليل نگاه شتابزده به آن دانست.
اين پژوهشگر و استاد دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، ظهور ايدئولوژي‌هاي مدرن را در ادبيات امروز جهان و حضور آن‌ها در ادبيات ايران را عامل جدايي ميان ادبيات معاصر و انديشه‌هاي قرآن دانست و گفت: متن مرجع ادب و حكمت پارسي در تمامي قرن‌هاي گذشته بر ادب فارسي بوده است، اما آشنايي نويسندگان ما با ادبيات مغرب‌زمين باعث شد، آنان در قرن معاصر به نوعي بازتأويل و تفسير از اين مقولات دست يابند كه در كنار آشنايي و نزديك شدن مختصات فكري آن‌ها با ايدئولوژي‌هاي مدرن كه نسبت مناسبي با دين ندارند، اين امر بيش از پيش خود را نشان دهد.

وي افزود: ظهور انقلاب اسلامي تغييري در دو ساحت ادبيات معاصر پديد آورد كه عبارتند از تغيير در صورت و باطن. در بحث ظاهر مي‌توان نشانه‌هاي مشابهي را در ادبيات معاصر و پيش از آن يافت كه در اصطلاح به آن تلميح هم مي‌گفتند، اما در بحث باطن بايد گفت كه نگاه ما به ادبيات، حاصل انديشه‌اي است كه در جان نويسنده مي‌رود و اين تغيير جان باعث تغيير جهاني مي‌شود كه او در پيرامون خويش مي‌سازد، پس هنگامي كه جان و شخصيت فرد نويسنده متأثر از قرآن شود، متن او نيز تحت همين تاثير قرار مي‌گيرد.

عباسي داكاني افزود: حركت ادبيات معاصر به سمت تعميق و ژرف‌نگري به مفاهيم قرآن بسيار قابل توجه است، اما به نظر مي‌رسد اندكي هم شعارزده و شتاب‌آلود بوده و هنوز نتوانسته است برآيند ادبيات ما را به يك شعور باطني نزديك كند. در ارتباط ارائه مفاهيم ديني به ويژه مفاهيم ديني به اين نكته توجه كنيم كه چشمان ما بايد قرآن را ببيند و نه اينكه ما به گذاشتن عينكي براي ديدن آن‌ها اكتفا كنيم و جداي از اين به نظر مي‌رسد، معنويت قرآني كه ادبيات معاصر تلاش بسياري را در انتقال آن به خرج داده است، نتوانسته به يك ايد‌ئولوژي و شيوه عمل تبديل شود و اين براي ايمان ديني يك خطر بالقوه به شمار مي‌رود.

وي اين نبود تغيير را منتسب به تغيير رويه ما از طبيعي‌نگري به مفاهيم به دستوري‌نگري دانست و گفت: روشنفكري ديني در ادبيات ما تاكنون كمتر به دين نگاهي ژرف و عميق داشته است و اديبان و شاعران ما نيز مجالي براي نزديك شدن به آبشخورهاي اصيل ايمان به دست نياورده‌اند و البته اين قسمتي از كل است، چرا كه علاوه بر اين نگاهي دقيق به ادبيات معاصر، نويسندگان آن را كم‌علاقه به مباني فلسفي، علمي و كلامي مورد نياز براي انتقال يك مفهوم معنوي نشان مي‌دهد.

عباسي داكاني تاكيد كرد: البته نبايد تمام اتهام را متوجه نويسنده كرد، چرا كه او هم براي رسيدن به هر يك از اين شاخص‌ها نياز به زمان دارد. مخاطب به معناي توده مردم در اين راه تنها مي‌تواند حمايت معنوي خود را از نويسنده ابراز كند، اما دستگاه‌هاي فرهنگي كشور هستند كه مي‌توانند اين فراغت را در كنار اين حمايت معنوي براي خلق اثر توسط نويسنده فراهم كنند، البته اين امر را نبايد دولتي كردن ادبيات ناميد بلكه در حقيقت اين عمل فراهم آوردن زمينه‌هاي باليدن يك نويسنده است كه بايد فراهم شود و اين امر اساسي‌ترين حمايتي است كه شخصيت ادبيات را شكل مي‌دهد.

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن