واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري قزوين:تروما مهمترين عامل مرگ و مير در كشور است
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين گفت: تروما يكي از مهمترين عوامل مرگ و مير در كشور است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، اعظم قرباني پيش از ظهر امروز در سمينار يك روزه پرستاري اورژانس و تروماها كه در سالن اجتماعات شهيد بابايي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين برگزار شد، اظهار شد: تروماها صدمات ناشي از ضربه در حوادث است كه منجر به آسيبهاي جسمي و رواني در فرد حادثه ديده ميشود.
وي افزود: اگرچه بيماريهاي قلبي ـ عروقي، نخستين عامل مرگ و مير است، اما بيشترين عمر از دست رفته در كشور ما در اثر تروماهاست، چراكه بيماريهاي قلبي ـ عروقي بيشتر در افراد مسن روي ميدهد ولي تروماها به طور معمول در سنين جواني اتفاق ميافتد.
دبير سمينار يك روزه پرستاري اورژانس و تروماها خاطرنشان كرد: تروماها علت اصلي مرگ و مير ، ناتواني و بستري در تمام گروههاي سني يك تا 40 سال است كه شايد بتوان گفت، تروما بزرگترين اثر اجتماعي و اقتصادي را روي تمام مراحل بيماري ميگذارد، به همين خاطر امروزه روي قربانيان ناشي از تروما بيشتر از ساير بيماريها دقت ميشود.
قرباني اضافه كرد: در كنار اين مسئله بايد معلوليت ناشي از تصادفات، از كار افتادگيها و نقص عضو را كه كل سلامت جامعه و خانواده را تحت تأثير خود قرار ميدهد را مدنظر داشته باشيم.
عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين ادامه داد: شناخت تروما و آسيب سيستمهاي مختلف و راه حل پيشگيري از آن ميتواند در مسائل كلي جامعه چه از نظر اقتصادي و سلامت عمومي و پايدار نقش مهمي داشته باشد، در اين ميان تيم پزشكي به ويژه پرستاران وظيفه مهمي در بررسي و درمان و پيشگيري از آسيبهاي ثانويه بر عهده دارند كه البته سرعت عمل، علم و دانش به روز و دسترسي به تجهيزات مناسب بيمارستاني ميتواند در اقدام به موقع و درمان و پرستاري موثر و پيشگيري از آسيبهاي ثانويه نقش موثر داشته باشد.
وي تصريح كرد: در كشورهاي پيشرفته براي حل اين مسئله سيستمهايي به نام سيستم تروما ايجاد شده است، يعني اين سيستم از محل حادثه تا انتهاي مراحل بازتواني بيمار به جامعه برنامه دارد، اما با كمال تأسف در ايران با وجود آمار بالاي بيماران ترومايي به ويژه بيماران ترومايي مربوط به حوادث ترافيكي كه حدود 50 درصد را شامل ميشود، هنوز مراكز تروماسنتر راهاندازي نشده است.
وي اضافه كرد: تكنسينهاي پايه فوريتهاي پزشكي، براي مراقبت صحيح از چنين بيماراني، بايد بدانيد در يك تروما، بدن با نيرو يا انرژي برخورد مي كند كه اين نيرو ميتواند منجر به آسيب موقت، آسيب دائمي يا حتي مرگ شود.
قرباني بيان كرد: قسمتهاي خاصي از بدن چون مغز و طناب نخاعي به تروما حساستر است و خوشبختانه اين ارگانها توسط جمجمه و ستون مهرهها و چند لايه بافت نرم محافظت ميشوند.
وي عنوان داشت: حتي ضربههاي جزئي به چشم ميتواند منجر به آسيبهاي عمده شود، استخوانها و چند ارگان ديگر بدن مقاومتر است و ضربههاي خفيفتر را بدون اينكه آسيبي ببينند تحمل ميكنند.
عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين يادآور شد: مقدار نيرويي كه به بدن وارد شده است، مدت زماني كه بدن در معرض اين نيرو بوده است و مناطقي از بدن كه در معرض اين نيرو بودهاند در مكانيسم تروما تأثير بسزايي دارد.
وي اظهار داشت: در تروماي بلانت، نيروي وارده در منطقه وسيعي از بدن پخش ميشود و پوست به طور معمولسالم ميماند و زخمي نميشود ولي ارگانها و بافتهاي زيرين، در محل نيروي وارد شده ممكن است دچار آسيب شده باشند.
قرباني گفت: در تروماي نافذ، نيرو به منطقه كوچكي از بدن وارد ميشود و ميتواند پوست را سوراخ كرده و يك زخم باز با خطر عفونت بالا ايجاد كند البته شدت آسيب بسته به خصوصيات عامل ايجاد كننده، مقدار انرژي وارد شده و قسمتي از بدن كه در معرض قرار گرفته است دارد.
انتهاي پيام/ح10
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 358]