واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لاريجاني:نميتوان با تخيل شرايط را فردي عوض كرد/ رهرو دولت نبوي به عقل توجه كند
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: با ابلاغ مقام معظم رهبري براي اجراي اصل 44 صنايع كمكم به سمت مردم سوق پيدا كرده اند و اگر اين روند درست هدايت شود، شرايط تغيير مي كند؛ اما نمي توان با تخيل شرايط را به طور فردي عوض كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، علي لاريجاني كه سه شنبه شب در دانشگاه امام صادق تهران و در جمع دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه سخن مي گفت با اشاره به نزديك شدن ايام ولادت پيامبر اكرم وامام صادق (ع) بيان داشت: مي بايست شناخت خوبي از دولت نبوي داشته باشيم تا بتوانيم در مسير آن حركت كنيم.
نماينده مردم قم درخانه ملت با بيان اينكه سه عنصركليدي در شخصيت پيامبر اسلام وجود دارد، خاطرنشان كرد: نخستين عنصر، بشري بودن پيامبر و دومين عنصر جايگاه پيامبر به عنوان واسط و رسول و سومين عنصر، حكيم بودن پيامبر اكرم(ص) است و حكيم بودن پيامبر وجهي بود كه باعث شد پيامبر اكرم بتواند تدبير مدن كند و حكومت تشكيل شود.
رئيس قوه مقننه درادامه سخنان خود با اشاره به اينكه زندگي اجتماعي بدون توجه به عقل امكانپذير نيست، خاطرنشان كرد: دولتي كه مي گويد دنباله روي دولت نبوي است، نمي توان به اوحق داد؛ مگر اينكه به عقل توجه ويژه اي داشته باشد و بسياري از دولت ها در گذشته به دليل عدم توجه به عقل سقوط كردند و يا به انحراف كشيده شدند.
لاريجاني هدفمند بودن حركت را يكي از خصوصيات حكومت پيامبر اكرم دانست و اظهار داشت: با توجه به اينكه جمهوري اسلامي ايران مي خواهد راه دولت نبوي را طي كند، بايد خصوصيات حكومت پيامبر را داشته باشد. به عنوان مثال اگر دولتي احساس ايستايي كند، از دولت نبوي فاصله گرفته است.
وي با بيان اينكه موضوع فلسطين به منافع جمهوري اسلامي ايران مربوط است، خاطرنشان كرد: منافع ملي كشور ممكن است خارج از جغرافياي سياسي تعريف شود و توجه داشته باشيد اگر ايران در فلسطين، لبنان و عراق حركت هدفمند خود را دنبال نمي كرد ومثل برخي كه گمان مي كردند منافع ملي درچهارديواري كشورتعريف مي شود، عمل مي كرد، شرايط امروز را هم نداشتيم.
عضو شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به حمله امريكا به عراق تصريح كرد: آمريكا نقشه اي را درز داده بود كه قصد دارد جغرافياي كشورهاي اسلامي را تغيير دهد؛ اما امروز ديگر از اين حرفها نمي زنند و علت آن اين است كه يكجانبه گرايي آمريكا به خاطر ايران با شكست مواجه شده است.
رئيس مجلس خطاب به دانشجويان دانشگاه امام صادق بيان داشت: ايران تنها كشوري بود كه در مقابل يكجانبه گرايي آمريكا ايستاد و دست از هدفمندي خود برنداشت و به نظر من استراتژي ايران بسيار دقيق و حساب شده بود و اينكه امروز آمريكايي ها اعتراف به اشتباه مي كنند، به دليل اين است كه ايران در هدف خود استقامت كرد.
وي در ادامه از اقدامات برخي كشورهاي عربي در رابطه با غزه انتقاد كرد و گفت: اين كشورها امروز از موضع خود در قبال غزه خجالت مي كشند و مطالبي بيان مي كنند از قبيل اينكه ايران به دنبال امپراطوري گذشته خود است و اينها انحرافاتي است كه ما درمنطقه با آن مواجهيم كه به جاي وحدت اين كشورها دررابطه با غزه مي بينيم راهشان را كج كردهاند ومباحث ديگري مطرح مي كنند.
وي عنصر ديگرحكومت پيامبر را استقامت درراه عنوان كرد و بيان داشت: استقامت درراه باعث گسترش اسلام شد؛ اما متاسفانه بسياري ازكشورها جهاد را فراموش كرده اند؛ در حالي كه اين كشورها نمي توانند استقلال واقعي داشته باشند؛ چرا كه تنها چيزي كه سرنوشت كشورها را تغيير مي دهد، استقامت در راه است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: ايران راه استقامت در راه را طي كرد و مي بايست بر روي مسائل استراتژي كشور استقامت كرد. شايد هزينه داشته باشد، اما فوايد آن آنقدر زياد است كه بايد استقامت كرد و استقامت ايران باعث شده كه الگويي براي ديگران باشد.
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به بحث هسته اي و استقامت ايران در اين موضوع اظهار داشت: چالش هاي زيادي را در رابطه با موضوع هسته اي براي ما ايجاد كردند و مرتب حرفهايي مي زدند تا دل مسئولان ما را خالي كنند؛ اما ايران ايستادگي كرد و از اين استقامت بهره برد و اين خصوصيتي است كه جايگاه ايران را نسبت به گذشته متفاوت كرده است.
رئيس مجلس سومين خصوصيت حكومت پيامبر را حكمت و رويكرد علمي داشتن دانست و گفت: انقلاب اسلامي با حركت در مسير حكومت نبوي، گسترش دانشگاهها، فناوري هاي نوين و ترويج علم اندوزي را دنبال كرد واگر جمهوري اسلامي ايران روي فناوري هاي نوين تمركز دارد، به دليل اين است كه آينده كشور در فناوري هاي نوين رقم مي خورد.
لاريجاني درعين حال يادآور شد: دربرخي موضوعات از جمله اقتصاد، كاستي هايي داريم و اگر زماني كشور بر مبناي اقتصادي دولتي قرار داشت شرايط آن دوره اقتضا مي كرد و البته دستاوردهايي هم بدنبال داشت؛ اما امروز شرايط تغيير كرده؛ هرچند همچنان 70 - 80 درصد صنايع دولتي است؛ اما با ابلاغ مقام معظم رهبري براي اجراي اصل 44 صنايع كم كم به سمت مردم سوق پيدا كرده اند و اگر اين روند درست هدايت شود شرايط تغيير مي كند؛ اما نمي توان با تخيل شرايط را به طور فردي عوض كرد.
وي در پايان با تقدير و تشكر ازآيت الله مهدوي كني رئيس دانشگاه امام صادق در راه اندازي اين دانشگاه بر ضرورت اسلامي شدن دانشگاهها تاكيد كرد و گفت: بدون اساتيد مومن و برداشت امروزي از علم و معنويت نمي توان به دانشگاه اسلامي دست يافت؛ اما در هر صورت نبايد در اين زمينه افراط و تفريط صورت بگيرد.
گفتني است دراين مراسم كه به مناسبت بيست وهفتمين سالگرد تاسيس دانشگاه امام صادق برگزار شد، آيت الله مهدوي كني رئيس اين دانشگاه نيز حضور داشت و يكي از مداحان به مناسبت فرا رسيدن ايام ولادت پيامبر(ص) در جمع دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه به مولودي خواني پرداخت.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]