تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828044398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تركيه به اسرائيل حمله مي‌كند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: تركيه به اسرائيل حمله مي‌كند؟
ترجمه: سيد علي موسوي خلخالي


ديپلماسي ايراني: در حالي كه برخي كارشناسان اسرائيلي از تيره‌تر شدن اوضاع آنكارا و تلاويو ابراز نگراني مي‌كنند و تحليل‌هاي خود را تا آنجا پيش‌ برده‌اند كه مي‌گويند تركيه و اسرائيل با مرز جنگ با يكديگر مي‌رسند، بسياري از تحليلگران صهيونيست نيز ارائه اين گونه ديدگاه‌ها را غيرواقعي دانسته و بيشتر سياه‌نمايي در روابط دو طرف مي‌دانند. اگر چه شواهد بسياري وجود دارد كه نشان مي‌دهد روابط دو طرف به سمت تيرگي شديد متمايل شده است، از اخراج ديپلمات‌هاي اسرائيل از تركيه گرفته تا مناقشه اخيري كه ميان آنكارا و تلاويو بر سر منابع انرژي گازي درياي مديترانه به وجود آمده است. به اين اتفاقات بايد قطع همكاري‌هاي نظامي اسرائيل با تركيه، اخراج كارشناسان نظامي و امنيتي اين رژيم از اين كشور و همچنين لغو قراردادهاي تسليحاتي‌اي كه در گذشته ميان دو طرف امضا شده بود به صورت يك طرفه از سوي دولت نتانياهو را نيز افزود. اما آيا واقعا سياستي كه در فضاي حاكم در روابط آنكارا – تلاويو جريان دارد و كارشناسان مهم اسرائيلي آن را خصمانه و توام با بوي باروت توصيف مي‌كنند، دو طرف را به سمت يك جنگ مسلحانه سوق خواهد داد؟

افرايم هاليفي، رئيس اسبق موساد در پاسخ به اين سوال به روزنامه هاآرتص مي‌گويد: «رويارويي خشونت‌آميز ميان دو طرف بعيد است. اين فقط آنكارا نيست كه لحن خود را عليه اسرائيل تند كرده بلكه تلاويو نيز همين رويكرد را اتخاذ كرده است.»

در همين رابطه ايهود باراك، وزير دفاع اسرائيل پيش‌بيني كرد كه از حجم تنش‌ها ميان دو طرف كاسته شود چرا كه تركيه دشمن اسرائيل محسوب نمي‌شود.

يتسحاق اهرونوويچ، وزير امنيت داخلي اسرائيل نيز در اين باره مي‌گويد: «حفظ كرامت اسرائيل مهم است ولي مصالح ميان دو طرف از آن مهم‌تر است.»

اين در حالي است كه بسياري از كارشناسان و دست‌اندركاران سياست در اسرائيل از جمله ديپلمات‌هاي عالي‌رتبه وزارت امور خارجه اين رژيم گناه تيرگي روابط ميان دو طرف را به گردن آويگدور ليبرمن، وزير امور خارجه افراطي كابينه بنيامين نتانياهو مي‌اندازند و مي‌گويند: «او همه چيز را به باد داد، جايگاه خودش را نيز به مخاطره انداخت، بزرگ‌ترين دليل هم انزواي بين‌المللي اسرائيل به سبب سياست‌هاي او در قبال تركيه است.»

اما اهروونويچ مي‌گويد كه مشكل ما با تركيه از زمان حمله نظاميان اسرائيلي به ناوگان كمك‌رسان اين كشور به غزه آغاز شد. وي مي‌گويد: «اين كه تركيه تصميم گرفته است كه در آينده براي ارسال كشتي‌هاي كمك‌رسان به غزه ناوهاي نظامي خود را نيز با آنها بفرستد بسيار خطرناك است و مي‌تواند عواقب بسيار سختي در پي داشته باشد اما با اين حال معتقدم ورود به چالشي بزرگ با ترك‌ها و استفاده از شمشيرهاي كلامي ميان ما و آنها كار صحيحي نيست.»

شلومو تسيزينا، خبرنگار سياسي روزنامه يسرائيل هيوم، نزديك به نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل درباره دلايل تيرگي روابط آنكارا با تلاويو مي‌گويد: «دلايل اين درگيري به خصوصيات ذاتي رجب طيب اردغان، نخست‌وزير تركيه باز مي‌گردد. او لقبي دانشگاهي از دانشگاه اقتصاد مرمره گرفته، رئيس سابق شوراي شهر استانبول بوده و همواره مي‌خواسته است كه تركيه روزهاي امپراتوري‌ منطقه‌اي‌اش را بازيابد. او اسلام‌گرايي است كه مي‌گويد تركيه براي عضويت در اتحاديه اروپا شكست خورده است و بايد جايگاه خود را در محيط منطقه‌اي‌اش تقويت كند تا به جايگاه عالي‌اش در جهان باز گردد.»

اين در حالي است كه برخي از كارشناسان اسرائيلي نيز مي‌گويند، با همه اين احوال و با وجود اين كه مي‌توانند اظهارات كساني كه وقوع جنگ ميان آنكارا با تلاويو را سياه‌نمايي مي‌دانند، درك كنند، اما احتمال اين كه اردوغان به اسرائيل حمله كند بسيار بالا است. آنها مي‌گويند كه اسلام‌گرايان افراطي كار را به سمتي پيش مي‌برند كه اردوغان را ناگزير به جنگ با اسرائيل مي‌كنند. دكتر رئوفين باركو، استاد دانشگاه تلاويو يكي از همين افراد است. وي مي‌گويد: «اردوغان به اسرائيل با حمايت جريان‌هاي تندروي اسلامي حمله خواهد كرد و غرب و ايالات متحده نيز در برابر اين اقدام او چشم‌هاي‌شان را خواهند بست.»

وي همچنين مي‌گويد: «او دوست دارد كه به يك سلطان جديد عثماني كه مويد بهار ملت‌هاي عربي است، تبديل شود. از سويي به دليل هشدارها و نگراني‌هايي كه امريكا از تهديدهاي ايران احساس مي‌كند، واشنگتن به تركيه اجازه داده كه نقش منطقه‌اي برجسته‌اي داشته باشد و آشيانه‌اي براي تاسيسات نظامي و تسليحاتي آن باشد. تركيه در حال حاضر به گنجي براي پيمان آتلانتيك شمالي، امنيت اروپا و كل منطقه تبديل شده است.»

يوئيل ماركوس، كارشناس مشهور اسرائيلي نيز در اين باره مي‌گويد: «رفتارهاي نتانياهو در برابر تركيه باعث شده تا اين كشور به تهديدي براي امنيت اسرائيل تبديل شود چرا كه تركيه پيش از اين سياست‌هايي اتخاذ مي‌كرد كه رضايت ما را هم در بر داشت ولي با تهديدهايي كه نتانياهو عليه آنكارا كرده است، تركيه احساس كرده كه اسرائيل ضعيف و متزلزل شده است و نمي‌تواند پاسخي به حملات خارجي بدهد و سريعا از هم فرو مي‌پاشد. از سويي مي‌بيند كه امريكا، دوست نزديك اسرائيل تلاويو را منزوي كرده و ديگر براي آن محبوب نيست.»

نداف آيال، تحليلگر صهيونيست مسائل استراتژيك نيز مي‌گويد: «ترك‌ها هر تهديدي كه مي‌خواستند را عملي كردند. آنها به سمت قطع كامل روابط با اسرائيل حركت كرده‌اند و حتي علنا صحبت از امكان رويارويي تمام عيار با اسرائيل بر سر چاه‌هاي گازي كه شركت‌هاي اسرائيلي بر آنها دست گذاشته‌اند، مي‌زنند. حتي مشكلي ندارند كه تهديدهاي خود را از طريق قبرس كه عضو اتحاديه اروپا است پيگيري كنند.»

اما زئيف ژابونتسكي، مورخ مشهور جنبش صهيونيستي مي‌گويد: «ماهيت سياست‌هاي تركيه عليه اسرائيل با هدف تعميق روابط با مصر صورت مي‌گيرد. تركيه اين سياست را تا آن‌جا پيش خواهد گرفت كه به مصري‌ها پيشنهاد پس گرفتن صلح با اسرائيل را خواهد داد و هم‌زمان به كشوري متخاصم با اسرائيل تبديل خواهد شد و خسارت‌هاي سنگيني را متوجه تلاويو خواهد كرد تا آن‌جا كه كمك‌هاي اقتصادي و نظامي ايالات متحده نيز توان جبران آن را نخواهد داشت. اقتصاد تركيه در حال حاضر از چنان تواني برخوردار است كه مي‌تواند چنين مشكلي را براي اسرائيل به وجود آورد. در عين حال تركيه همچنين مي‌تواند فورا همه نيازهاي سياسي و امنيتي خود را برطرف كند.»

منبع: القدس العربي

جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[مشاهده در: www.irdiplomacy.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن