واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: واژ ه اي به نام پايگاه داده ها
همزمان با گسترش نياز كاربران براي ذخيره سازي و بازيابي اطلاعات برنامه نويسان متعددي اقدام به ايجاد برنامه هايي با اهداف و كاربردهاي متفاوت كردند.
رضا جوالچي : همزمان با پيدايش تكنولوژي ذخيره سازي اطلاعات و فايل ها، پايگاه داده ها نيز متولد شد و همزمان با رشد تكنولوژي ذخيره و بازيابي اطلاعات و سيستم فايلينگ، پايگاه داده ها نيز به صورت موازي و با آن رشد كرد. پايگاه داده ها از زمان تولد تاكنون پنج نسل را سپري كرده است. همزمان با گسترش نياز كاربران براي ذخيره سازي و بازيابي اطلاعات برنامه نويسان متعددي اقدام به ايجاد برنامه هايي با اهداف و كاربردهاي متفاوت كردند.صرف نظر از برنامه هايي كه از نظر كاربرد كاملاً متفاوت بودند برنامه هايي نيز وجود داشتند كه ماهيت و كاربرد يكساني داشتند ولي توسط برنامه نويسان متعدد ايجاد شده بودند. بهترين مثال براي اين مطلب دفترچه تلفن است. چندين و چند نسخه متفاوت دفترچه تلفن موجود بود كه همه آنها امكانات كاملاً مشابهي داشتند ولي الگوريتم ها و روش هاي برنامه نويسي آنها كاملاً متفاوت بود. تمام اين برنامه ها در واقع نوعي بانك اطلاعاتي هستند كه براي اهداف خاص ايجاد شده اند لذا منابع داده در هر برنامه به جز در همان برنامه در جاي ديگري كاربرد نداشت و حتي برنامه هايي كه مشابه بودند نيز نمي توانستند با هم تبادل اطلاعات داشته باشند در ضمن در تمام اين برنامه ها به جز فايل و برنامه نوشته شده توسط برنامه نويس هيچ چيز ديگري وجود نداشت كه بتواند امنيت داده ها را تضمين و به طور كلي داده ها را كنترل و مديريت كند.
با گسترش روزافزون اطلاعات و نياز روزافزون كاربران براي ذخيره و بازيابي اطلاعات و دسترسي سريع به اطلاعات و لزوم تامين امنيت اطلاعات، لازم بود برنامه هاي تخصصي و ويژه اي براي اين منظور ايجاد شوند بنابراين چندين شركت تصميم به طراحي و توليد چنين برنامه هايي گرفتند كه از شركت هاي IBM و Microsoft و چند شركت ديگر به عنوان پيشگامان اين امر مي توان نام برد. برنامه هاي مذكور پايگاه داده ها نام گرفتند. شركت هاي مذكور بايد برنامه هايي را ايجاد مي كردند كه قابليت استفاده براي مصارف گوناگون را داشته باشند، در ضمن اين برنامه ها بايد داراي قسمتي باشند كه به عنوان واسط بين برنامه كاربردي و فايل ها (منابع داده) قرار بگيرد و عمليات مربوط به ايجاد، حذف، تغيير و... را در منابع داده كنترل و مديريت كند. اين برنامه واسط را DBMS ناميدند. به اختصار مي توان وظايف اين واسط را در موارد زير خلاصه كرد:
- مصون كردن برنامه اي كاربردي در قبال تغييرات در سخت افزار ذخيره سازي - ايجاد فايل با ساختارهاي گوناگون
- فراهم كردن امكاناتي براي دستيابي مستقيم و ترتيبي به ركوردها و فيلدها - جداكردن ساختار فيزيكي و منطقي فايل ها از يكديگر
- تامين ايمني و حفاظت داده ها
- جلوگيري از تكرار ذخيره سازي داده ها
فراهم كردن امكاناتي براي پردازش بلادرنگ بسته به نوع سيستم عامل
- تامين صحت داده هاي ذخيره شده
- فراهم كردن امكاناتي براي استفاده چند كاربر به صورت همزمان از منبع داده و كنترل آن
- كنترل و مديريت مسائل مربوط به همزماني و سطح دسترسي كاربران به منبع داده ها.
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]