واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله جوادي آملي:رسالت عالمان دين حمايت از قرآن و سنت ائمه اطهار (ع) است
خبرگزاري فارس: آيتالله جوادي آملي تأكيد كرد: رسالت عالمان دين در حمايت از قرآن و سنت معصومان(ع) است، زيرا فتنه معاندان اسلام ستيز در نفوذ از كانال متشابهات است و اين تشابه هم در قرآن و هم در حديث وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، در پيام آيتالله جوادي آملي به چهاردهمين المپياد بين المللي قرآن و حديث جامعه المصطفي آمده است: آنچه از حديث معروف«سلسله الذهب» استنباط ميشود اموري است كه برخي از آنها عبارت است از:
1. محور قراردادن اصول اعتقادي به ويه معارف توحيدي
2. اشتمال سند روايت بر راويان موثق
3. انتهاي آن به كلام خداوند كه حجيت آن قطعي است. بنابراين در بحثهاي تفسيري عنايت به محكمات قرآن كريم از اهميت خاص برخوردار است چنانچه متشابه شناسي و معرفت كيفيت ارجاع آن به محكمات به طوري كه هم شناخت متشابه مصون از آسيب تشابه باشد و هم معرفت كيفيت ارجاع آن به محكم محفوظ از گزند آن باشد از مهام امور فرهنگي خواهد بود.
در بخش ديگري از اين پيام آمده است: رسالت عالمان دين در حمايت از قرآن و سنت معصومان(ع) است زيرا فتنه معاندان اسلام ستيز در نفوذ از كانال متشابهات است و اين تشابه هم در قرآن وجود دارد و هم در حديث، چنانچه محكمات نيز در هر دو موجود و كيفيت شد سديد تشابهات با محكمات در هر دو ثقل مطرح است.
در بخش ديگري از اين پيام آمده است: ايمان مستقر نيازمند به مبادي ثابت و مباني پايدار است، زيرا اعتقاد وابسته به دليل غير يقيني در معرض شبهه قرار دارد و چنين دليلي پاينده نيست و ايمان مرتبط با آن نيز دوام نخواهد داشت. عالمان ديني كه مرزبان عقايد امت اسلامياند بكوشند براهين عقلي نفوذناپذير را همراه با دليل نقلي متواتر يا خبر واحد محفوف به قرائن مفيد يقين تأمين كنند تا بر اثر گذر زمان از تطاول مغالطه مصون باشند.
در ادامه اين پيام تصريح شده است: اسلام كه عنصر اصلي آن قرآن حكيم و عترت اطهار(ع) هستند، برنامههاي خود را بر ضرورت تحصيل علم به معناي يقين در اصول اعتقادي و به معناي طمأنينه و وثوق در امور عملي قرار دارد و عناصر محوري دانشهاي مطلوب خويش را آيه محكمه، فريضه عادله و سنت قائمه اعلام كرد و مرز تصديق و اثبات هر مطلب و حد تكذيب و نفي بر مطالب خاص را علم (نه گمان) قرار داد چنانچه كليني از امام صادق(ع) نقل كرد كه آن حضرت فرمود خداوند بندگان مومن را با دو آيه تحديد نمود و آنان را به دو امر مخصوص كرده است. «الم يوخذ عليهم ميثاق الكتاب ان لا يقولوا علي الله الا الحق» و قال «بل كذبوا بما لم يحيطوا بعلمه و لما ياتهم تاويله» آنچه از اين گونه آيات و احاديث نوراني بر ميآيد ضرورت تحقيق و تبيين پژوهشگرانه نسبت به شجره طوباي دين الهي است تا از گزند مغالطه دگر انديشان و آسيب تدليس و تلبيس بدخواهان مصون بماند، آن گاه هماره سرسبز و ثمر بخش بوده و همانند درختان بهشت ميوه هاي آن زوال ناپذير خواهد بود زيرا بهار مستمر از تعقيب خزان محفوظ است.
در بخش پاياني اين پيام تأكيد شده است: المپيادهاي حوزوي گذشته از اهتمام به رهاورد عقل تجريدي، ره توشه عقل تجربي را نيز محترم ميشمارد و ويژگي آن در اين است كه ضمن تكريم اصل مقبول منطقي به نام «من فقد حسا فقد علما»، اصل معقول و منقول ديگري را به رسميت ميشناسد و آن عبارت است از «من فقد تقوي فقد علما» زيرا قرآن كريم چنين رهنمود دارد؛ اتقوالله و يعلمك الله و «ان تتقوالله يجعل لكم فرقانا». اميد است توفيق فراگيري علوم و حياني و نيل به مقام منيع عالم رباني، بهره همه علاقه مندان به قرآن و عترت شود.
چهاردهمين المپياد بينالمللي قرآن و حديث جامعه المصطفي العالميه شب گذشته با برپايي مراسمي در شبستان امام(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) و با تجليل از نفرات برتر به كار خود خاتمه داد.
انتهاي پيام/ب20
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]