واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك تحليلگر: ايران كليد امنيت خاورميانه براي آمريكا است
پرتوريا - يك تحليلگر امنيت بين الملل، ايجاد تفاهم ميان ايران و آمريكا را بهترين راه حل بحران هاي مهم منطقه خاورميانه توصيف كرد و گفت: امروز ايران براي آمريكا كليد حل بحران هاي خودساخته خاورميانه است.
"ديويد زون منو" روز چهارشنبه در گفت وگوي اختصاصي با ايرنا گفت: مقامات ايران و آمريكا بايد فراتر از ماشين تبليغات مسموم غربي ها عليه ايران بيانديشند تا بتوانند با اعتماد سازي ميان مقامات دو كشور، صلحي پايدار را براي منطقه خاورميانه كه مواهب آن شامل حال همه جهان نيز خواهد شد، به ارمغان آورند.
وي با تاكيد مجدد بر صلح ميان دولت مردان دو كشور، همزيستي صلح آميز ميان ملت هاي دو كشور را اصلي از پيش اثبات شده خواند و افزود: از يك سو ايرانيان صاحب مناصب و جايگاه اجتماعي عالي در آمريكا براحتي براي منافع بشري تلاش مي كنند و از سوي ديگر آمريكايي ها نيز با انتقاد و حتي اعتراض به سياست دولتمردان خود براي برقراري صلح و امنيت در سطح جهان تلاش مي كنند.
اين استاد مطالعات امنيتي دانشگاه پرتوريا تصريح كرد: هژموني غرب به سركردگي آمريكا با آن همه رجزخواني ها در باره ايران امروز چاره اي جز آن ندارد كه از بازيگر موثر منطقه خاور ميانه يعني ايران براي حل بحران هاي خود ساخته استمداد بطلبد.
وي در اين باره افزود: غربي ها امروزه به اين نتيجه رسيده اند كه جز با كمك ايران نمي توانند بحران هايي را كه دور از ممالك خود در خاورميانه ايجاد كرده اند، مديريت كرده و از باتلاق خودساخته خارج شوند.
زون منو كه داراي دو دكترا در سياست بين الملل است در اين باره تصريح كرد: غرب با ظرافت خاصي نوعي خشونت را در جهان حاكم كرد كه تركش اصلي آن امروزه به سمت خود غرب كمانه كرده است و لذا تلاش مي كند زبان جنگي ضد ايراني را كه خود از طريق رسانه هاي تبليغاتي غرب ساخته و پرداخته بود تلطيف كرده تا از اين طريق بتوانند ايجاد صلحي نسبي را به غربي ها نويد دهد.
وي بار ديگر از ايران به عنوان كشوري توانمند در ظرفيت سازي هاي سياسي و امنيتي نام برد و گفت: ايران نيز در حل اين بحران چاره اي ندارد جز اينكه با در نظر گرفتن منافع خود با غرب همكاري كند، چرا كه ممكن است شعله هاي آتش اقدامات نابخردانه غربي ها حتي دامن ايران و حتي جهان را نيز بگيرد.
اين استاد مطالعات امنيت منطقه اي دانشگاه پرتوريا با تاكيد بر استقبال ايران از دعوت مصلحتي غرب براي حل بحران افغانستان افزود: خبر همكاري دو رقيب مايه تعجب و خوشحالي همگان است و حتي كشورهاي آفريقايي نيز خوشحال از اين روند صلح، اميدوارند تا با حل بحران هاي اساسي در خاورميانه به عنوان منطقه منابع سرشار انرژي جهان، نوعي صلح و همزيستي مسالمت آميز را در قاره آفريقا نيز تجربه كنند.
به اعتقاد اين كارشناس ارشد موسسه مطالعات امنيتي قاره آفريقا مستقر در پرتوريا، روند تغيير ديپلماسي غرب به ويژه آمريكا از حالت جنگ طالبانه به برقراري صلح، يك استراتژي نجات از بحران هاي خودساخته درازمدت غربي ها است كه در واپسين لحظات آنها را واداشت به نوعي عقلانيت براي كاهش هزينه هاي عملكرد خود دست يابند.
وي در اين باره اظهار داشت: چرخش سياست خارجي آمريكا نشان مي دهد دولتمردان آن كشور پس از پنج دهه جنگ افروزي به ويژه در آخرين بحران دهشتناكي كه در عراق ايجاد كردند از گذشته درس گرفته اند تا از زورآزمايي بيشتر در عراق دست بكشند و بحران را از طريق ديپلماتيك و مذاكره با همسايگان حل و فصل كنند.
وي افزود: اين حركت زيكزاكي سياست خارجي آمريكا تنها به دليل الزامات امنيتي است تا پيش از خروج از باتلاق عراق با مصالحه و حفظ منافع بلتد مدت گليم خود را از افغانستان نيز بيرون بكشند در غير اين صورت همه چيز براي آنها از دست رفته خواهد بود.
اين تحليلگر مسائل امنيت افريقا افزود: بحران عراق بيش از يك مساله "در زماني" ساده براي آمريكا هزينه داشته است چرا كه در واقع اثرات تاريخي شكست حل اين مساله از قبل ساده فرض شده از سوي مقامات آمريكا، سال ها در افكار عمومي امريكا و جهان باقي خواهد ماند.
زون منو در پاسخ به سووالي پيرامون بحران هاي اقتصادي جهان ناشي از همين سياست خارجي غلط غرب توصيف كرد و گفت: دولت جنگ افزوز "جورج بوش" هنوز از زايمان در افغانستان فارغ نشده بود كه به خلق بحراني ديگر در عراق مبادرت ورزيد، اين درحالي بود كه مراقبت و مديريت نامطلوب از دو نوزاد ناقص الخلقه در آن واحد نتيجه اي جز هلاكت نوزادان و خود مادر در بر نداشت يعني اينكه هم آن دو كشور را رو به موت برد و هم به حيثيت سياسي خود لطمه جبران ناپذير وارد ساخت.
زون منو روند متخصص "دمكراسي سازي و حسن حاكميت مردمي" و طراح برنامه هاي استقرار صلح در آفريقا و ظرفيت سازي براي استقرار صلح در مناطق داراي بحران هاي داخلي در سطح جهان است.
خاورم 1378**1368
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]