واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير كل ميراث فرهنگي سيستان و بلوچستان:رونق گردشگري مستلزم تعامل همهجانبه مردم و مسئولان است
خبرگزاري فارس: مدير كل ميراث فرهنگي سيستان و بلوچستان گفت: براي رونق صنعت مهم گردشگري در استان، تعامل همهجانبه مردم و مسئولان ضروري است.
حسنعلي شهركي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: اداره كل ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان از طرحها و برنامههايي كه بتواند صنعت گردشگري را در اين منطقه فعال و زمينههاي رشد و شكوفايي گردشگري و صنايع دستي استان را فراهم كند به صورت ويژه حمايت ميكند.
وي افزود: با توجه به اهميت صنعت گردشگري و فعال كردن اين بخش در استان و نيز ظرفيتهاي بالا و منحصر بهفرد منطقه، تعامل همهجانبه بين مردم و مسئولان ضروري است.
شهركي خاطرنشان كرد: هر يك از سرمايهگذاران بخش خصوصي آمادگي خود را براي اجراي يك طرح اعلام كنند ما نيز زيرساختهاي مورد نياز آن طرح را فراهم ميكنيم.
وي تصريح كرد: تهيه نقشه جامع گردشگري و صنايع دستي استان در دستور كار اين سازمان قرار دارد و تا پايان برنامه چهارم توسعه، تمام آثار ثبتي و شناسايي شده استان در قالب نقشه جامع گردشگري ثبت ميشوند.
مدير كل ميراث فرهنگي استان افزود: احداث يك موزه مردمشناسي در هر يك از شهرهاي استان، حمايت از هنرمندان صنايع دستي، ايجاد كارگاههاي توليدي و آموزش صنايع دستي، مرمت آثار تاريخي و حمايت از سرمايهگذاران بخش خصوصي از مهمترين برنامههاي اين سازمان به شمار ميروند.
وي گفت: براي اينكه حفاظت و نگهداري آثار تاريخي از اهميت ويژهاي برخوردار است و براي جلوگيري از هرگونه ساخت و سازها در اطراف آثار تاريخي هر كدام از شهرونداني كه در نزديكي آثار تاريخي استان زمين دارند، ميتوانند براي تعويض زمين خود به جاي ديگر به ادارات مسكن و شهرسازي و شهرداريها مراجعه كنند.
وي در ادامه به ظرفيتهاي بارز و منحصر بهفرد صنايع دستي و گردشگري شهرستان خاش اشاره كرد و افزود: دولت براي رونق صنعت گردشگري در شهرستان خاش برنامههاي ويژهاي دارد.
وي اضافه كرد: بسياري از طرحهاي پيشنهادي بخش گردشگري خاش در سفر اخير هيئت دولت به استان مصوب شده و در آيندهاي نزديك مردم نتايج مثبت اجراي آنها را ميبينند.
شهركي اظهار داشت: با توجه به اينكه گردشگري در مناطق تفتان و گلفشان پيرگل به عنوان آثار طبيعي و ملي كشور در شهرستان خاش داراي اهميت ويژهاي هستند، بيشترين توجهات دولت در همين نقاط است.
وي افزود: احداث استراحتگاه، مجتمعهاي رفاهي و تفريحي، ايجاد بازارچههاي فروش محصولات صنايعدستي، كشاورزي و توليدات ديگر مردمي شهرستان خاش از مهمترين نيازهاي شهرستان به شمار ميروند كه بنا داريم با همكاري مسئولان و مردم خاش اين برنامهها را در اسرع وقت انجام دهيم.
فرماندار خاش نيز با برشمردن ظرفيتهاي بالاي منطقه در بخش گردشگري اظهار داشت: براي استعداديابي و شناسايي آثار تاريخي و طبيعي ناشناخته و منحصر بهفرد شهرستان، اقدامات موثر و حمايتهاي جدي مسئولان استاني ضروري است.
رحمدل بامري تصريح كرد: شرايط ويژه گردشگري خاش مستلزم حمايتهاي جدي مسئولان است.
وجود آثار طبيعي و ملي قله آتشفشاني تفتان و گلفشان پيرگل، وجود غارها و رودخانههاي متعدد، سنگ نگارهها و سنگ نوشتهها، محوطههاي تاريخي، زيارتگاهها و قبرستانها، قلعههاي تاريخي، بازارچه سرپوشيده و مناره مسجد جامع، برجك قديمي بلو و بسياري از موارد ديگر شهرستان خاش را به عنوان يكي از مناطق مهم گردشگري استان مطرح كرده است.
اين شهرستان همچنين در مسير محور توسعه شرق كشور قرار دارد و تاكنون بيش از 160 اثر تاريخي شهرستان خاش شناسايي شده و تعداد 56 اثر تاريخي اين شهرستان در شمار آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
انتهاي پيام/ر20
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]