تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هر چند حق با او باش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828007373




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بودجه‌ 88 رشد كرده اما كسري قابل جبران نيست


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بودجه‌ 88 رشد كرده اما كسري قابل جبران نيست
وزير آموزش و پرورش نجات از كسري مزمن آموزش و پرورش را مستلزم عزم ملي دانست و گفت: هم اكنون بودجه‌ 88 رشد كرده، اما كسري آموزش و پرورش قابل جبران نيست.


به گزارش سرويس اجتماعي برنا به نقل از روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، دوشنبه بعد از ظهر هفتم بهمن نشست مشترك فراكسيون فرهنگيان مجلس شوراي اسلامي و مسوولان وزارت‌ آموزش و پرورش در باشگاه فرهنگيان برگزار شد، ابتدا حيدري معاون برنامه‌ريزي و توسعه‌ي مديريت وزار‌ت آموزش و پرورش به كسري بودجه‌ي آموزش و پرورش و به برآورد 9300 ميليارد توماني كل اعتبارات هزينه‌هاي سال 88 اين دستگاه اشاره كرد.

بنابراين گزارش، در اين جلسه نمايندگان مجلس نيز به ديدگاه‌هاي مختلف نظام تعليم و تربيت، تبيين كسري‌هاي آموزش و پرورش و روشن و شفاف‌سازي آمار و ارقام‌، سرنوشت استخدام 10 هزار نفر قبول شده در آزمون، لايحه‌ي خدمات كشوري و مشكل‌هاي حق‌التدريسي‌ها، بي‌اعتمادي دستگاه‌هاي اجرايي و نظارتي با يكديگر، تحول اقتصادي در افزايش نرخ آب، برق و گاز مدارس و نبود پست مشاوره‌ي تربيتي مدارس راهنمايي پرداختند. براساس اين گزارش علي‌احمدي، وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: ديدگاه‌هاي مختلف، تبعات مختلفي نيز دارد بنابراين براي نزديك شدن و هم راستايي اين ديدگاه‌ها ما نيازمند به زمان هستيم.

وي افزود: همانطور كه هم‌اكنون در مسأله امنيت هم‌گرايي وجود دارد بايد در حوزه‌هاي سلامت، آموزش و پرورش و آموزش عالي نيز ديدگاه مشترك و متحدي وجود داشته باشد.

وي تصريح كرد: در حال حاضر در آموزش و پرورش فرهنگ توسعه‌ي مدارس غيردولتي و حذف تصدي‌گري وجود ندارد من هم يك تنه نمي‌توانم از پس اين مسايل بربيايم.

علي‌احمدي، لازمه‌ي بحث اعتمادسازي را دسترسي به اطلاعات شفاف‌ و قابل اعتماد دانست و بيان كرد: هم‌اكنون بضاعت سيستم آموزش و پرورش محدود است و آمار و ارقام اصلي آموزش و پرورش به دليل مقررات و محدوديت‌ها داراي آمار متفاوتي هستند پس بنابراين وقتي درجه بندي وابسته به تعداد دانش‌آموزان و به تبع به نيروي انساني وابسته است، تعداد دانش‌آموزان متفاوت اعلام مي‌شود.

وزير آموزش و پرورش به سهم 7 تا 8 درصدي مدارس غيرانتفاعي اشاره كرد و گفت: من باور ندارم مدارس غيردولتي 7 تا 8 درصد سهم داشته باشند به دليل اين‌كه شرايط مسكن به گونه‌اي پيشرفت كرده كه هزينه‌ي اداره‌ي مدارس غيردولتي نيز افزايش يافته است. لذا مدارس غيردولتي نمي‌توانند با شهريه مصوب اداره شوند در نتيجه در اين مدارس، صندلي خالي وجود دارد.

علي‌احمدي همچنين به مشكل سيستم بكفا نيز اشاره كرد و افزود: اين سيستم در گذشته راه‌اندازي شده و از آن زمان تا كنون تغيير نيافته است در نتيجه مدام مدارس مصنوعي و مجازي تعريف شد بنابراين آمار درستي از مدارس وجود ندارد و اين يك واقعيت تلخي است كه ما در آموزش و پرورش با آن مواجه هستيم.

وي همچنين به بيان ديدگاه‌هاي مختلف كسري آموزش و پرورش پرداخت و اذعان داشت: هم‌اكنون يك سري كسري را كميسيون ديون استان‌ها قبول دارد و يك‌سري كسري‌هايي هم در سيستم آموزش و پرورش وجود دارد كه اين دو ديدگاه كاملاً با هم متفاوت هستند.

وزير آموزش و پرورش به پرداخت بدهي دولت از طريق سهام عدالت اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 50 درصد از سهام عدالت فرهنگيان پرداخت شده و 50 درصد باقي مانده هنوز فروخته نشده است. تاكنون هيچ نهاد و ارگاني در دادن سهام به پرسنل خود اقدامي نكرده است اما واقعيت امر اين است كه مشكلات آموزش و پرورش باعث شد كه ما براي گرفتن سهام عدالت به هر دري بزنيم كه متأسفانه با ايجاد بحران اقتصادي جهان قيمت اين سهام‌ها نيز كاهش يافت.

وي بازنشسته شدن پيش از موعد فرهنگيان را به مصلحت كشور دانست و افزود: هم اكنون 95 درصد بودجه‌ي آموزش و پرورش به فرهنگيان تعلق دارد با 5 درصد باقي‌مانده بودجه چه بايد بكند و به كدام تعهد خود نسبت به كيفيت بخشي، حذف كنكور و توسعه‌ي مراكز فني و حرفه‌اي و قانون توازن بخشي مناطق، عمل كند؟

علي‌احمدي صرفه‌جويي و واگذاري كارها به ديگر دستگاه‌ها را از راهكارهاي نيازها عنوان كرد و يادآور شد: براي صرفه‌جويي بحث ساماندهي نيروهاي انساني مطرح شد كه اين امر به نوبه‌ي خود موجب يك سري سوال و فشارها از جانب مسوولان شد. يك راهكار ديگر نيز واگذاري كارها به ديگر دستگاه‌هاست.

مگر نه اينكه هميشه آموزش و پرورش با 30 درصد كسري بودجه مواجه است كدام دستگاه يا مردم اداره امور را بر عهده مي‌گيرند. در حال حاضر دستگاه‌هاي ديگر در قبال اين كارها شانه خالي كرده‌اند. وظيفه آموزش و پرورش تعليم و تربيت اما به دليل دلسوزي آموزش و پرورش كارهاي وزارت مسكن و شهرسازي، فرمانداري و استانداري بر عهده‌ي اين نهاد گذاشته شده است به طوري كه ما هم اكنون با مراكز شبانه‌روزي و فضاهاي آموزشي در روستاها و مناطق كشور را توسعه داده‌ايم.

وي ادامه داد: براي اينكه كسري مزمن آموزش و پرورش نجات يابد، بايد با يك عزم ملي سهم مردم و سهم دولت تعيين شود. من پيشنهاد مي‌كنم مجمعي متشكل از مجلس، دولت، آموزش و پرورش، سازمان مديريت و برنامه‌ريزي و كميسيون بودجه براي يافتن حقايق آمارهاي درست به تشكيل و به فعاليت بپردازد و رويكرد ديگر نيز اين است كه تا جايي كه امكان دارد حداقل‌هاي نيازهاي ضروري آموزش و پرورش را تأمين كنيم.
وزير آموزش و پرورش تصريح كرد: هم‌اكنون بودجه‌ي 88 رشد كرده اما كسري آموزش و پرورش قابل جبران نيست. كسري 6700 هزار ميليارد توماني آموزش و پرورش را هم كميسيون بودجه و هم كميسيون آموزش و تحقيقات و سازمان مديريت امضا كردند اين‌بار هم بايد با تبيين حقايق و آمار هستند و درست ارايه دهيم.

علي‌احمدي افزود: در حال حاضر عهده كسري بودجه متوجه بخش استاني است و در بودجه‌ي ستادي ما با شكل خاصي مواجه نيستيم. آنچه كه كسري قابل احساس است به علاوه باقيمانده پاداش پايان خدمت فرهنگيان مربوط به اواخر سال 86 و تمامي سال 87 است و در بودجه 88 نيز به عملكرد از سال 87 به اضافه يك درصدي تورم يا يك درصد متوسط بودجه‌ي خارجي همه دستگاه‌هاست كه وي راجع به بودجه‌ي عمراني و تملك دارايي طرح مقاوم‌سازي نيز گفت: هم‌اكنون بودجه‌ اين طراح از صندوق ذخيره‌ي ارزي برداشت مي‌شود كه 19 هزار و 900 ميليارد تومان كسري داريم كه پايان اين اعتبار تا سال 88 است. در متن قانون 1900 ميليارد تومان پيش‌بيني شده كه ما بعد اين چند سال عدد بزرگي درمي‌آيد كه تحقق اين امر نشدني است اما بنابر پيش‌بيني‌هاي اين لايحه بايد چند سال ديگر اين قانون تمديد شود و استمرار يابند.

وزير‌ آموزش و پرورش يادآور شد: بودجه‌ي عمراني نيز به دو بودجه‌ي ملي و استاني تقسيم مي‌شود كه بودجه‌ي ملي بيشتر متوجه آموزشكده‌ها، تربيت معلم‌هاست و ما خواستاريم كه به هر مقدار متوسطي كه بودجه به دستگاه‌ها افزوده مي‌شود به آموزش و پرورش نيز داده شود. بقيه اين بودجه هم به بخش عمراني تعلق دارد كه بودجه‌ي رشد استان‌ها نيز به همان اندازه كه هست به ما اختصاص يابد. بنابر پيش بيني بودجه 88 نيز اگر درآمد افزايش يافت و به يك سري دستگاه‌ها بودجه افزوده شد؛ آموزش و پرورش نيز از اين بودجه بهره‌مند شود.

وي در خصوص قانون مديريت خدمات كشوري نيز تصريح كرد: تا جايي كه من اطلاع دارم دولت مي‌خواهم اين قانون را اجرا كند. مطالبه فرهنگيان را نيز شنيده‌ايم و باور داريم اين مسأله نيز رديف جداگانه‌اي مي‌خواهد نبايد با بودجه آموزش و پرورش اشتباه شود چون مشكل بودجه مي‌آورد.
علي‌احمدي در خصوص هدفمند كردن يارانه‌ها نيز افزود: هم‌اكنون تعداد كاركنان و سهم آنان مشخص است بابت طرح هدفمند كردن يارانه‌ها و طرح تحول اقتصادي نيز اگر تصميم‌گيري مشخص شود هزينه‌ها افزايش مي‌يابد و اين هزينه‌ها نيز در سهم آموزش و پرورش ديده مي‌شود.
*پيش‌بيني تعلق بودجه 9 هزار و 300 ميليارد توماني به آموزش و پرورش
حاج بابايي رييس فراكسيون فرهنگيان مجلس نيز در اين جلسه گفت: آموزش و پرورش تا پايان سال آينده بدون در نظر گرفتن هدفمند كردن يارانه‌ها نيازمند 17 هزار و 770 ميليارد تومان است تا بدهي نداشته باشد اما در بودجه مبلغ 9 هزار و 300 ميليارد تومان به آموزش و پرورش پيش‌بيني شده است و اين بدان معناست كه ما با كسري 8 هزار و 400 ميليارد توماني مواجه هستيم.

حاج‌بابايي افزود: اگر اين عملكرد 100 درصدي براي سال 88 مطابق با قانون بررسي‌ها انجام پذيرد معنايش اين است كه با درنظر گرفتن پاداش با كسري 47 درصدي مواجه هستيم و اگر پاداش را لحاظ نكنيم با كسري 34 درصدي مواجه خواهيم شد.

همچنين وي با تأكيد بر اين‌كه بايد حداكثر كسري آموزش و پرورش را به عنوان واقعيت براي دنبال كار قرار داد خاطرنشان كرد: لايحه‌ي خدمات كشوري قانوني است كه بايد بدون هيچ ابهامي انجام پذيرد.
حاج‌بابايي همچنين شفاف‌سازي آمار و ارقام اشاره كرد و يادآورشد: مي‌توانيم با تشكيل كميته‌اي گزارش كارشناسي خود را به رييس جمهور و مجلس ارايه دهيم تا با مشخص شدن وضعيت دقيق آمار و ارقام تكليف اين كسري‌ها مشخص شود.

چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن