واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در ديدارهيات آموزش عالي سوريه با وزير علوم تاكيد شد: آغازفعاليت رسمي شعبه بينالملل دانشگاه تربيت مدرس درسوريه انجام پروژههاي مشترك علمي درفناوريهاي نانو
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
در ديدار هيات دانشگاهي و آموزش عالي سوريه با وزير علوم، تحقيقات و فناوري، بر گسترش روابط و همكاريهاي علمي مشترك دو كشور ايران و سوريه تاكيد شد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين هيات به سرپرستي دكتر نجيب عبدالواحد، معاون پژوهش و امور دانشگاه وزارت آموزش عالي سوريه در ديدار با دكتر محمد مهدي زاهدي وزير علوم به بررسي عملكرد كميته مشترك همكاريهاي علمي دو كشور در شش ماه گذشته پرداختند.
دكتر زاهدي در اين نشست مراتب علاقمندي جمهوري اسلامي ايران را براي همكاري با كشورسوريه اعلام كرد و گفت: سقف همكاريهاي علمي دو كشور بسيار گسترده است و در آينده مسائلي مطرح خواهد شد كه از لحاظ فناوري، مباحثي استراتژيك به شمار ميآيد.
وي همكاريهاي علمي مراكز دانشگاهي ايران و سوريه در زمينههاي زلزله شناسي و ليزر را چشمگير دانست و در رابطه با انجام پروژههاي مشترك علمي در فناوريهاي نانو با دانشگاهها و پژوهشگاههاي سوريه اعلام آمادگي كرد.
وي ابراز اميدواري كرد با سفر وزير آموزش عالي سوريه به تهران، راهاندازي دانشگاه فارابي در سوريه نهايي شود.
نجيب عبدالواحد معاون پژوهش و امور دانشگاه وزارت آموزش عالي سوريه نيز دراين ديدار، عملكرد كميته همكاريهاي علمي مشترك ايران و سوريه در ماههاي اخير را مثبت و روبه جلو ارزيابي كرد و گفت: در جريان بازديدهاي خود از پژوهشگاه بينالمللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله ايران و بيوتكنولوژي و پژوهشكده ليزر شهيد بهشتي به اين نتيجه رسيديم كه موافقت نامههايي كه شش ماه پيش به امضا رساندهايم را مورد بازنگري قرار دهيم و ضمائمي به آن اضافه كنيم.
وي افزود: برخي از موافقتهاي قبلي صورت گرفته نيازمند ادغام يا اصلاح هستند كه در چارچوب كميته مشترك بررسي خواهند شد و اميدوريم در آخرين روز سفر به ايران، اين موارد را نهايي كرده و به امضا برسانيم.
وي خاطرنشان كرد: دراين سفر، محورهاي همكاري جديدي ميان دو كشور گشوده شد و به اعتقاد ما مراكز دانشگاهي و علمي ايران و سوريه ميتوانند در رشتههايي همچون نانوتكنولوژي، كشاورزي، دامپزشكي، علوم ليزر و زلزله و بهداشت زمينههاي همكاري وسيعتري را تعريف و دنبال كنند.
دكتر قرباني افزود: در پي چندين نشست مشترك مقامات دو كشور در تهران و دمشق، مسوولان سوري موافقت خود را براي تاسيس دانشگاه فارابي اعلام كردند و پس از تصويب آن در هيات دولت سوريه، موافقت نامه مذكور نيز به امضا رسيد.
به گفته وي در حال حاضر زمين مورد نياز براي راه اندازي اين دانشگاه در سوريه اختصاص يافته و مذاكرات اوليه در خصوص چگونگي اداره و فعاليت اين مركز دانشگاهي انجام شده است.
رييس مركز همكاريهاي علمي بين المللي وزارت علوم اظهار داشت: اولين جلسه هيات امناي اين دانشگاه به رياست وزير علوم ايران و غياث بركات، وزير آموزش عالي سوريه طي دو سه هفته آينده در ايران برگزار خواهد شد.
دكتر قرباني يادآور شد: پذيرش دانشجو در اين مركز دانشگاهي در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري و در رشته هاي جديد همچون فناوري اطلاعات، زيست فناوري، نانوتكنولوژي و برخي رشتههاي ميان رشتهاي صورت خواهد گرفت.
قائم مقام وزير علوم در امور بينالملل در خاتمه تاكيد كرد: سعي خواهيم كرد پذيرش دانشجوي دكتري در برخي رشتههاي جديد ميان رشتهاي در علوم انساني را نيز در برنامه دانشگاه فارابي قرار دهيم.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]