واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سه سال اول دبستان، مهدكودك مي شود
ادهم اما روايت تازه اي از كتاب هاي ششم ابتدايي دارد: "محتواي كتاب ششم ابتدايي شبيه به اول راهنمايي است كه با پنج دبستان نيز متناسب سازي شده و براساس برنامه درسي ملي است؛ در واقع حوزه يادگيري در اين دوره تغيير مي كند."
آموزش و پرورش هر روز زاويه تازه اي از تغيير نظام آموزشي به 6-3-3 را رو مي كند. دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش امروز حرف از افت كيفي سه سال نخست تحصيل داده است.
به گزارش خبرآنلاين، آموزش و پرورش پيش از اين اعلام كرد كه دوره 6 سال دبستان هم به دو دوره 3 ساله تفسيم مي شود و دانش آموزان در هر دوره در مدرسه اي جداگانه تحصيل مي كنند.
به گفته مهدي نويد ادهم، استراتژي آموزش و پرورش اين است كه در دراز مدت به سمتي حركت كنيم كه دوره ابتدايي را هم به دو دوره سه ساله تقسيم كنيم اما در سال تحصيلي آينده تأكيد اصلي بر استقرار 6 سال دوره ابتدايي است.
او دراين باره گفته است: "كل نظام آموزشي كشور 12 ساله است كه به دو دوره 6 ساله ابتدايي و متوسطه تقسيم ميشود و در مرحله بعد هر مقطع به دو دوره سه ساله تبديل مي شود."
سه سال اول، بايد شبيه مهدكودك باشد
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش درباره دليل تقسيم مقطع ابتدايي به دو دوره سه ساله گفت: "تفاوت معناداري بين مباني روحي، رواني و عاطفي دانش آموزان پايه اول با ششم ابتدايي وجود دارد در واقع در سه سال اول دانشآموزان تشابهات زيادي از لحاظ روحي و رواني دارند كه با دانشآموزان پايه چهارم تا ششم بسيار متفاوت است."
نويد ادهم با بيان اينكه بايد فضاي مدرسه، معلمان، روابط درون مدرسهاي با سن دانشآموزان متناسبسازي شود، گفت: "از اندازه ميز و صندلي تا رنگ آميزي مدرسه، ساختمان، وسايل ورزشي و چيدمان بايد متناسب با سن دانشآموزان شود؛ در واقع سه سال اول بايد به مهدكودك شباهت داشته باشد."
به نظر مي رسد اين اظهار نظر به زودي منشا انتقادات تازه اي به آموزش و پرورش مي شود. چه اينكه منتقدان اموزش و پرورش مي گويند در سال هاي گذشته سطح آموزش در مدارس افت داشته است و بايد تغييراتي در شيوه آموزش ايجاد شود. غير از اين هنوز تكليف شروع مدرسه با تغيير به 6-3-3 هنوز مشخص نيست و براي آن چند پيش بيني وجود دارد؛ شروع مدرسه از 6 سالگي يا 7 سالگي. پيش از اين اعلام شده بود آموزش و پرورش قصد دارد شروع مدرسه را از ششم ابتدايي اعلام كند و پيش دبستاني عملا يكي از سال هاي 12 گانه آموزش عمومي شود. اين تصميم هم با موانع و انتقادات بسياري همراه شد.
فضاي آموزشي شش سال ابتدايي، جدا مي شود
اما ادهم درباره حدا شدن سه سال نخست ابتدايي از سه سال دوم گفت: "آموزش و پرورش در ساخت و ساز مدارس در آينده به سمت جداسازي مدارس سه پايه اول ابتدايي از سه سال دوم خواهد رفت. به مديران استاني اعلام شده است از سال تحصيلي آينده اگر مواردي بود كه دو مدرسه ابتدايي كنار هم باشند با جابه جايي دانش آموزان يكي را به سه پايه اول و ديگري را به سه پايه دوم اختصاص دهند؛ البته بايد اين در صورتي باشد كه موجب عذاب دانش آموزان و خانواده آنها نشود."
ادهم همچنين درباره جزئيات "نظام دوري" كه در آن معلم سه پايه اول ابتدايي يك نفر خواهد بود، گفت: "در نظام دوري معلم پايه اول به همراه دانش آموزان به پايه دوم و در سال تحصيلي بعد از آن به پايه سوم خواهد رفت و پس از آن دوباره به پايه اول بازگشته و با دانش آموزان كلاس خود به پايه هاي بالاتر مي رود."
به عقيده دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش در سه پايه اول ابتدايي نيازي به تخصص آنچناني نيست چرا كه اصل بر آموزش عمومي و مهارتها است؛ يعني دانش آموزان در اين دوره با مهارتهاي انساني و زندگي، سخن گفتن و شنيدن و ....آشنا مي شوند اما در سه سال دوم معلمان تخصصي تر خواهند شد.
كتاب هاي ششم ابتدايي شبيه اول راهنمايي است
ادهم اما روايت تازه اي از كتاب هاي ششم ابتدايي دارد: "محتواي كتاب ششم ابتدايي شبيه به اول راهنمايي است كه با پنج دبستان نيز متناسب سازي شده و براساس برنامه درسي ملي است؛ در واقع حوزه يادگيري در اين دوره تغيير مي كند."
پيش از اين محي الدين بهرام محمديان رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي اسامي كتابهاي كلاس ششم را اعلام كرده بود؛ كتاب هاي فارسي، رياضي، علوم، هنر، تربيت بدني، تعليمات ديني، قرآن، فكر و زندگي و مهارت و كارآفريني.
او همچنين گفت: "حدود دو سال روي دروس كتابهاي پايه ششم ابتدايي كار كرده ايم و هم اكنون پيش نويس هاي آن آماده است. اكنون نيز با رونمايي از سند تحول بنيادين در حال كارشناسي و بررسي نهايي و كنار هم قرار دادن تاليفات اوليه هستيم."
اين تعداد كتاب البته برابر با كتاب هايي است كه سال اول راهنمايي تدريس مي شود اما از نظر محتوايي بسيار متفاوت است و بيشتر شبيه كتب سال پنجم ابتدايي است. همين انتقادي است كه به اموزش و پرورش وارد شده است و بسياري سال ششم را عملا بي فايده براي دانش اموزان دانسته اند.
در اول راهنمايي فعلي كتاب هاي علوم تجربي، تعليمات اجتماعي، تاريخ، جفرافيا، آموزش قرآن، رياضي، فارسي، انگليسي، عربي و حرفه و فن تدريس مي شود. هرچند كه حرفه و فن امسال عملا حذف شده است.
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]