واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: اوباما: دست دوستي به سوي جهان اسلام دراز ميكنيم
اوباما گفت: هم اكنون زمان آن فرا رسيده است كه اسراييليها و فلسطينيها به ميز مذاكره بازگردند. مساله صلح خاورميانه براي آمريكا و منافع ملي ما بسيار اهميت دارد. اين مساله براي شخص من از اهميت زيادي برخوردار است.
باراك اوباما در اولين گفتوگوي تلويزيونياش پس از انتصاب رسمي به سمت رياست جمهوري آمريكا ضمن درخواست از رژيم صهيونيستي و فلسطينان براي بازگشت به ميز مذاكرات آمادگياش را براي انجام مذاكرات مستقيم با تهران اعلام كرد.
باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا در گفتوگو با شبكه تلويزيوني العربيه اظهار داشت: هم اكنون زمان آن فرا رسيده است كه اسراييليها و فلسطينيها به ميز مذاكره بازگردند. مساله صلح خاورميانه براي آمريكا و منافع ملي ما بسيار اهميت دارد. اين مساله براي شخص من از اهميت زيادي برخوردار است.
او با اشاره به فرآيند صلح خاورميانه تاكيد كرد كه جرج ميچل، فرستاده ويژه آمريكا را به خاورميانه اعزام كرده تا ابتدا به ديدگاه و نظريههاي طرفهاي منطقهاي گوش فرا دهد تا پس از آن ضمن ارزيابي گزارشها موضع مشخصي در مورد سياست منطقه اتخاذ كند.
اوباما تاكيد كرد: نهايتا ما نميتوانيم به اسراييليها يا فلسطينيان بگوييم كه چه چيزي براي آنها بهتر است و آنها بايد خود تصميماتي مناسب اتخاذ كنند. اما به اعتقاد من زمان آن فرا رسيده كه دو طرف دريابند راهي را كه در پيش گرفتهاند به امنيت و رفاه براي هيچ يك از طرفين منتهي نخواهد شد.
وي ادامه داد: اكنون زمان آن فرا رسيده است كه اسراييليها وفلسطينيها به ميز مذاكرات بازگردند هر چند كه روند صلح دشوار است و زمان زيادي ميبرد و چند ماه براي حل اين بحران كافي نيست.
رييس جمهور آمريكا بار ديگر عنوان داشت: من هم چنان به اين موضوع اعتقاد دارم كه امنيت اسراييل مهم است و به نظر من اسراييليهايي نيز وجود دارند كه به اهميت ايجاد صلح ايمان دارند.
وي ادامه داد: من جرج ميچل را به خاورميانه فرستادم تا هر چه سريعتر به وعدههايم عمل كنم و تا پايان دوره رياست جمهوريام براي عمل به اين وعدهها صبر نكردهام، زيرا صلح بين فلسطين و اسراييل مهم است و ما بايد هر چه سريعتر رسيدگي به اين پرونده را آغاز كنيم.
اوباما هم چنين عنوان داشت: من به همكاري آمريكا با اتحاديه اروپا، روسيه و كشورهاي عربي منطقه اطمينان دارم و مطمئن هستم كه ميتوانيم پيشرفت بزرگ و قابل ملاحظهاي داشته باشيم.
اوباما تاكيد كرد: آمريكا سلسله طرحهايي را در قبال خاورميانه اجرا خواهد كرد.
وي در راستاي تاكيد بر عمل به وعدههايش به تصميم هفته گذشته دولت آمريكا مبني بر بستن زندان گوانتانامو طي يك سال اشاره كرد.
اوباما همچنين تاكيد كرد كه به تمام شعارهاي مبارزات انتخاباتي اش از جمله عقب نشيني نيروهاي آمريكايي از عراق، تلاش جهت تحقق صلح در خاورميانه و تحكيم روابط با جهان اسلام عمل خواهد كرد.
وي افزود: آمريكا آماده همكاريهاي جديد بر اساس اصل احترام متقابل و منافع مشترك با جهان اسلام است.
رييس جمهور آمريكا تاكيد كرد: آنچه كه ما به جهان اسلام تقديم ميكنيم دست دوستي است.
وي با اشاره به اين كه در خانوادهاي زندگي كرده است كه تعدادي از اعضاي آنها مسلمان بودهاند ،گفت: من در يك كشور بزرگ اسلامي يعني اندونزي زندگي كردهام و همچنان معتقدم كه صرفنظر از اعتقادات، مردم روياها و آرمانهايي دارند كه براي تحقق آن تلاش ميكنند.
وي افزود: ميخواهم به آمريكاييها بگويم كه جهان اسلام سرشار از مردمي عادي است كه خواهان زندگي توام با صلح هستند همانطور كه دوست دارم به مسلمانان بگويم آمريكاييها دشمنان شما نيستند - هر چند ما در برخي موارد اشتباه كردهايم - اما احترام و مشاركت همان چيزي است كه آمريكا امروز خواهان برقراري آن با جهان اسلام است.
اوباما گفت: هيچ مانعي براي بازگشت اوضاع به وضعيت گذشته وجود ندارد.
رييس جمهور آمريكا در مورد جنگ با تروريسم گفت: تكيه بر تعبيرهاي دقيق در اين خصوص و عدم آميختن اسلام و تروريسم با يكديگر ضروري است.
وي ادامه داد: وجود سازمانهاي افراط گرا و تندرو اعم از سازمانهاي اسلامي ، مسيحي ، يهودي ، هندو و يا ديگر اديان موجب ميشود كه از اين مساله به عنوان توجيهي براي خشونت استفاده شود، اما اين بدان معنا نيست كه ما همه را به استفاده از دين به عنوان ابزاري براي خشونت متهم كنيم.
اوباما گفت: دولت آمريكا خواهان ايجاد تفاوت و تبعيض بين سازمانهاي تروريستي همچون تشكيلات القاعده و كساني است كه در خصوص راه و روش توسعه و پيشرفت كشورهايشان نظري متفاوت با نظر آمريكا دارند و بايد به اين نظريات احترام گذاشت.
رييس جمهور آمريكا در ادامه تاكيد كرد كه جنگ عليه تروريسم ادامه خواهد يافت اما اين جنگ با احترام به قوانين آمريكا انجام ميشود.
وي اظهارات اخير رهبران القاعده را نشانهي موضع انفعالي آنها دانست.
اوباما درباره ايران نيز بار ديگر بر تصميمش مبني بر انجام مذاكرات مستقيم با ايران تاكيد كرد و گفت: به نظر من آمادگي براي مذاكره با ايران مهم است تا دريابيم كه اختلافات ما از كجاست و چگونه ميتوانيم به پيشرفتهايي جهت حل اختلافات برسيم.
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]