تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816509439




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقش كليدي گريستن در سلامتي


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نقش كليدي گريستن در سلامتي


يكي از مهمترين فعل و انفعالات زيستي و فيزيولوژيكي كه به واسطه عزاداري در انسان افزايش مي‌يابد، گريستن و اشك ريختن است. مطالعات مختلف در سرتاسر جهان نشاندهنده اين امر است كه گريستن در سلامتي بدن نقشي كليدي دارد و محققان گريه كردن را به عنوان يكي از شيوه‌هاي درماني به افرادي كه به افسردگي دچارند، توصيه مي‌كنند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد اشكهايي كه با احساسات در ارتباطند، داراي سطوح بالايي از پروتئين، منگنز، پتاسيم و هورمون‌هايي مانند پرولاكتين هستند. منگنز يكي از مواد حياتي بدن است كه افزايش آن در بدن مي‌تواند به كاهش توانايي لخته شدن خون، كاهش كلسترول خون و مشكلات پوستي منجر شود، همچنين پتاسيم روي سيستم‌هاي اعصاب، ماهيچه‌ها و فشار خون تاثير گذار است، هورمون پرولاكتين نيز در ايجاد استرس نقش دارد و بر عملكرد سيستم دفاعي بدن و ديگر قسمتها تاثير گذار است؛ افزايش هر يك از اين سه ماده در بدن مي‌تواند اختلالات متفاوت و پيچيده‌اي را ايجاد كند. به گفته محققان به اين دليل كه عدم كاهش استرس در افراد مي‌تواند به سكته قلبي و اختلال در قسمت‌هاي مختلف مغزي منجر شود، گريه كردن نقش حياتي را براي حفظ سلامت انسانها ايفا مي‌كند.متخصصان مغز و اعصاب و روانپزشكان نيز مي‌گويند: 85 درصد زنان و 73 درصد مردان پس از گريه كردن به احساس بهتري دست پيدا مي‌كنند.

فوايد گريه كردن

گريه‌كردن داراي فوايد بي‌شماري است كه در زير به برخي از آنها اشاره مي‌شود:

1ـ هنگامي كه ما دچار استرس هيجاني مي‌شويم، مغز و بدن ما شروع به توليد تركيبات شيميايي و هورمون‌هاي خاصي مي‌كند.

گريه كردن كمك مي‌كند تا اين تركيبات شيميايي زائد كه نيازي به آنها نيست از بدن حذف شود.

2ـ اشك‌هاي احساسي در واقع مواد سمي اي كه در پي استرس هيجاني در خون تجمع مي‌يابند را از بدن دفع مي‌كند.

3ـ اشك‌هاي احساسي سطح منگنز بدن را كاهش مي‌دهد. اين مواد معدني روي خلق و خو تاثير مستقيم مي‌گذارد. غلظت منگنز اشك احساسي 30 برابر بيشتر از منگنز موجود در سرم خون است.

4ـ اشك احساسي نسبت به اشك پايه و رفلكس حاوي24 درصد پروتئين آلبومين بيشتري است.

5 ـ گريه مانند ادرار و تعريق باعث حذف مواد سمي و مواد زائد بدن مي‌شود.

6 ـ گريه يك مكانيسم رايگان، طبيعي و قدرتمند براي كنار آمدن با درد، استرس و اندوه است.

7ـ هورمون‌هايي كه پس از استرس در بدن انباشته مي‌شوند به حد سطح سمي رسيده و باعث تضعيف سيستم ايمني بدن و ديگر فرآيندهاي بيولوژيكي مي‌شوند. اشك‌هاي احساسي به عنوان دريچه اطمينان براي قلب عمل مي‌كنند.

8ـ تركيباتي كه حين استرس در بدن تجمع مي‌يابد با اشك خارج مي‌شود، همين امر باعث كاهش استرس مي‌شود. اين مواد شامل آندورفين كه در كنترل درد مؤثر است، پرولاكتين كه در تنظيم توليد شير نقش دارد و آدرنوكورتيكوتروپين كه يك نشانگر مهم استرس است، ميباشند. سركوب گريه و اشك باعث افزايش استرس مي‌شود.

9ـ نه تنها گريه باعث ارتقاي سطح سلامتي فرد مي‌شود، بلكه در افزايش حس تعلق در گروه نيز تاثير گذاربوده و موجب افزايش حضور و دخالت ديگران در تامين رفاه فرد مي‌شود. اشك‌ها يك روش مؤثر در ايجاد ارتباط است و در برانگيختن حس همدردي و دلسوزي سريعتر ازهر ابزار ديگري عمل مي‌كنند. گريه به طور مؤثري بازگو كننده آن است كه شما در مورد يك دلمشغولي خاص صادق و بي‌ريا بوده و در كنار آمدن با آن مشكل مضطرب هستيد.

10ـ گريه عملي طبيعي، سالم و شفا بخش است.

11ـ گريه در كاهش و جلوگيري از بيماري‌هاي مرتبط با استرس مؤثر است.

12ـ خنده و گريه دو ابزار كارآمد دركاهش استرس و رهايي از احساسات منفي هستند.

13ـ هنگامي كه گريه سركوب مي‌شود، هيجانات رها نمي‌شوند و خصايص شخصيتي مخرب همچون پرخاشگري بروز مي‌كنند.

14ـ به باور دانشمندان، سركوب و امتناع از گريه كار معقولي نيست. اما برخي افراد كه پس از مورد انتقاد قرار گرفتن، مشاجره با دوستان، مواجهه با ناكامي‌هاي كوچك فورا شروع به گريستن مي‌كنند، بايد به روانشناس مراجعه كنند. چرا كه معمولا علت اصلي اين نوع گريه‌ها اعتماد به نفس پايين يا مشكلات رواني مزمن در فرداست و بايستي فرد تحت درمان قرار گيرد.

15ـ انسان‌ها پس از گريه كردن از لحاظ جسمي و رواني احساس بهتري پيدا مي‌‌كنند و در واقع سبك و خالي مي‌شوند.

16ـ گريه يك ابزار برقراري ارتباط است، يك زبان جهاني براي درخواست كمك و حمايت اجتماعي.

17ـ گريه كمك مي‌كند به آزاد‌سازي آندورفين‌ها؛ آندورفين‌ها تركيبات شيميايي اي هستند كه باعث بهبود خلق و خو و تسكين درد مي‌شوند.

تفاوت گريه در مردان و زنان

يكي از معيارها و متغيرهايي را كه در تاثير گريستن بايد مورد توجه قرار داد، تفاوت جنسيتي است. همه مي‌دانيم كه معمولا زنان بيش از مردان گريه مي‌كنند. تحقيقات و بررسي‌هاي علمي نيز اين را نشان داده است. زنان 4 تا 5 برابر بيشتر از مردان گريه مي‌كنند. براي شناخت اين تفاوت به نكات ذيل توجه كنيد:

ـ دختران و پسران تا قبل از بلوغ به يك ميزان گريه مي‌كنند، چرا كه ترشح هورمون پرولاكتين كه باعث تحريك توليد اشك مي‌شود به يك ميزان در هر دو جنس توليد مي‌شود.

ـ پس از بلوغ ميزان ترشح پرولاكتين كه در توليد و تناوب گريه مؤثر است در زنان 60 درصد بيشتر از مردان مي‌شود.

ـ غدد اشكي مردان از لحاظ ساختاري متفاوت و كوچكتر از غدد اشكي زنان است. شايد يكي از دلايل بيشتر گريه كردن زنان نيز همين مسأله باشد. مردان و زنان نمي‌توانند يكديگر را به خاطر چگونه گريه كردنشان مورد سرزنش قرار دهند.

ـ يكي ديگر از علل بيشتر گريه كردن زنان باورهاي فرهنگي است كه اجتماع گريه كردن زنان را بيشتر مورد پذيرش قرار مي‌دهد. مردان آرام، بدون صدا و با اندكي اشك گريه مي‌‌كنند و به طوري كه معمولا كاسه چشمان آنها از اشك پر مي‌شود، اما به ندرت اشك به گونه‌ها سرازير مي‌شود.

ـ مردان اغلب در نتيجه احساسات مثبت و زنان پس از درگيري و مشاجره با ديگران يا در نتيجه احساس بي‌كفايتي گريه مي‌كنند.

بر اساس نتايج مطالعات جديد، گريستن باعث افزايش انگيختگي در عملكرد بدن براي دفع تهديدهاي فيزيولوژيكي خواهد شد. براي اثبات اين نظريه محققان افزايش حساسيت پوست را در حين گريستن و بعد از آن و همچنين افزايش عمق تنفس در انسان را مثال مي‌زنند. زيرا اين دو پديده از نشانه‌هاي سلامتي بدن به شمار مي‌روند.در حال حاضر دانشمندان فراواني در سر تا سر جهان مشغول مطالعه روي اين پديده طبيعي هستند تا بتوانند نشانه‌هاي علمي را براي درك منشا اصلي گريه، تاثيرات اجتماعي و شخصي گريستن و ارزش سلامتي آن به دست آورند كه اين تلاش جهاني مي‌تواند عمل گريستن را كه اكثر جوامع آن را نشانه ضعف در افراد مي‌دانند، به عملي مفيد و ضروري تبديل كند.

سلامت نيوز





سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن