تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گوش خود را به شنيدن خوبى‏ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تو نمى‏افزايد گو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845471270




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در پي تغيير زمان امتحانات/دانش آموزان خراسان رضوي تاوان تعطيلات را با اضطراب پس مي دهند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در پي تغيير زمان امتحانات/دانش آموزان خراسان رضوي تاوان تعطيلات را با اضطراب پس مي دهند
دانش آموزان خراسان رضوي تاوان تعطيلات را با اضطراب پس مي دهند
مشهد - خبرگزاري مهر: دانش آموزان خراسان رضوي با اعلام برگزاري زود هنگام و فشرده امتحانات از سوي آموزش و پرورش استان تاوان تعطيلات خوش رسمي و غير رسمي خود را با اضطراب پس مي دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، برگزاري امتحانات دوره متوسطه در بازه زماني 12 روز، اضطراب دانش آموزان و خانواده ها را افزايش داده است.

تعطيلي هاي اعلام شده از سوي دولت و كاهش ساعات درسي، آموزش و پرورش خراسان رضوي را برآن داشت تا با بخشنامه اي مدارس را وادار سازد از دهم دي برنامه امتحانات را ببندند، اين در حالي است كه سالهاي گذشته از اول يا سوم دي ماه مدارس مي توانستند برنامه امتحاني يك ماهه را به دانش آموزان ارائه دهند.

برنامه فشرده اعلام شده، زمانبندي بسياري از معاونين آموزشي را كه از پايان آذرماه مشغول چينش دروس و مراقبين امتحاني بودند، بارها به هم زد.

اين مسئولان مجبور شدند عليرغم دستور بخشنامه ها، باز هم برخي از امتحانات را به دليل كميت زياد عناوين درسي، زودتر از موعد برگزار كنند.

يكي از معاونين ناحيه 7 آموزش و پرورش به خبرنگار ما مي گويد: وقت اعلام شده از دهم تا 22 دي ماه براي زمان بندي 12 تا 14عنوان درسي بسيار مشكل و محدود است.

وي با نارضايتي مي افزايد: مسئولان بايد از ابتدا فكر پايان ترم را مي كردند، چرا اين قدر تعطيلي اضافي دادند تا حالا تركشهاي فشار روي همكار و دانش آموز را ما تحمل كنيم.

وي مي گويد: بارها دانش آموزان و همكاران از اين زمان محدود گله داشتند و ما هم به دليل سيستم متمركز آموزشي نتوانستيم كاري انجام دهيم.

آناهيتا زاهدي دانش آموز سال دوم متوسطه و رشته تجربي يكي از مدارس خاص است. وي معترضانه مي گويد: ما 12 عنوان درسي رسمي داريم و كتاب كمبريج و كامپيوتر را هم برخي كلاسها بايد امتحان بدهند، واقعا برنامه ريزان فكر نكردند چه طوري بايد اين همه كتاب را خواند و دوره كرد.

نگين عاقبتي دانش آموز پيش دانشگاهي مي گويد: من مي دانم شب امتحان زمان يادگيري كم است و بايد بيشتر دوره كنيم ولي خيلي از درسهايمان به تعطيلي خورد و معلمان مجبور شدند اين اواخر ترم تند تند درس بدهند، راستش ما از آن درسهاهيچ نفهميديم؛ حالا اضطراب امتحان هم به نگراني كنكور اضافه شد.

زهره واله دبير عربي مدارس مشهد نيز گله من مي گويد: اگر از همان ابتدا اعلام مي شد كه قرار است امتحانات به تاخير بيافتد، ما با آرامش درس مي داديم، كلاسهاي دوشنبه من بيشتر به تعطيلي خورد و چون قرار بود از سوم دي ماه امتحانات شروع شود من مجبور شدم با عجله تدريس كنم و اين يعني فشار مضاعف روي بچه هايي كه بايد قواعد را خوب بياموزند تا بتوانند تمرين ها را انجام دهند.

اضطراب امتحان

كارشناسان سنجش و اندازه گيري معتقدند، احساسات يا حالت ناخوشايند توام با عوارض بدني و رفتاري كه قبل از امتحان تا زمان برگزاري آزمون به وجود آمده و موجب ضعف حافظه و تمركز و كاهش اعتماد به نفس مي شود، اضطراب امتحان است.

متخصصان تعليم و تربيت معتقدند هر موضوعي هر قدر هم كه جالب باشد، زماني كه با آگاهي از ارزيابي آن توسط ديگران مطالعه شود؛ ما را دچار اضطراب و استرس مي كند و هر كدام از ما بارها اين حالت را تجربه كرده ايم كه با اسم امتحان دچار اضطراب مي شويم.

يكي از مشاوران مدارس تيز هوشان مشهد مي گويد: پس از اعلام برنامه امتحاني فشرده مراجعات دانش آموزان مبني بر ترس و دلهره داشتن از امتحان به اتاق من افزايش يافت.

وي مي افزايد: مخصوصا دانش آموزاني كه ميزان مطالعه ترمشان در حد لازم نبوده يا كلاسهاي فوق زبان خارجه، المپياد يا هنري داشتند درصد بيشتري از اين مراجعان را تشكيل داد.

وي مي افزايد: در يكي از كلاسها نتايج تستهاي اضطراب امتحان درصد بالايي داشت، همچنين تست و خود سنجي استرس نيز علائم خوبي را نشان نداد.

وي ادامه مي دهد: من فكر مي كنم با اين اتفاق بايستي روشهاي آرامش آموزي و برنامه ريزي صحيح مطالعه امتحان را به دانش آموزان آموخت.

اين كارشناس علوم تربيتي پيشنهاد مي دهد: البته خانواده ها نيز بايد ما را ياري داده و محيطي امن براي فرزندان فراهم آورند.

قبل امتحان

راضيه حافظ كارشناس ارشد و مشاور مراكز مشاوره مشهد درخصوص توصيه هاي امتحاني به دانش آموزان مي گويد: خود را به جاي معلم قرار داده و سوال امتحاني مطرح كنيد، از دانش آموزان قوي و ضعيف كلاس هم بخواهيد سوال طرح كنند، آنها راجمع آوري كرده و مطالعه كنيد.

وي مي افزايد: مطالعه دقيق و عميق موضوعات و ايجاد ارتباط ذهني بين آنها و يادگرفته هاي قبلي بسيار كارساز است.

وي با بيان اينكه مرور كردن و به ياد آوردن دروس امتحاني و يادگيري نكات اصلي مطلب از مهمترين اقدامات اين زمان است، يادآور مي شود: دانش آموزان هنگام مطالعه نبايد استراحت و ورزش را فراموش كنند، هر 90 دقيقه مطالعه 15 دقيقه استراحت لازم دارد.

وي با اشاره به تشويق خود پس از انجام طرح سوال، مطالعه عميق و ورزش، تشكيل گروه مطالعاتي سه يا چهار نفره با انگيزه بالا را در يادگيري و مرور مطالب كمك كننده معرفي مي كند.

وي شب امتحان را شب يادآوري و مرور مطلب مي داند.

شب امتحان

اين كارشناس مسائل تربيتي به دانش آموزان مي گويد: شب قبل از امتحان بايد از مشاجرات خانوادگي و تماشاي بيش از حد تلويزيون و رفت و آمد در اتاقها دوري كرد.

حافظ خوردن شام مختصرو سبك و زود تر استراحت كردن را تاكيد مي كند و مي افزايد: قبل از خواب وسايل تان را آماده كرده و روي تنفس خود تمركز كنيد، از 100 تا يك را برعكس بشماريد و با هر عدد كلمه آرامش را تكرار كنيد.

وي دوش گرفتن با آب ولرم را سبب جذب اكسيژن توسط منافذ پوست دانسته ومي گويد: با اين كار آمادگي ذهني بهتري پيدا مي كنيد.

صبح امتحان

مطالعه جانبي و خارج از موضوع امتحان اصلا توصيه نمي شود. اين را حافظ مي گويد و معتقد است دانش آموزان اگر در اين زمان احساس نياز مي كنند تنها خلاصه ها را بايد مرور كرده و از يادگيري مطلب تحليلي بپرهيزند.

وي مي افزايد: موقع مرور اجازه ندهيد ذهنتان منحرف و متوجه افكار ناراحت كننده مثل شكست شود، ضمن آنكه خوردن صبحانه كاركرد مغز را افزايش مي دهد.

وي توصيه مي كند صبح امتحان بايد زودتر از منزل خارج شد و در صورت امكان با كمي پياده روي احساس شادابي بيشتري كرد.

وي اطلاع از زمان و مكان امتحان و دوري از بحثهاي نگران كننده در خصوص آزمونها با سايرين را نيز بسيار مفيد مي داند.

شركت در امتحان

كارشناسان تعليم و تربيت تاكيد مي كنند،10 دقيقه قبل از امتحان نوشيدن آب خنك، حتي اگر تشنه نيستيم كمك كننده است.

حافظ با بيان اينكه اگر امتحان در كلاس خودتان برگزار مي شود سر جايتان بنشينيد، به دانش آموزان مي گويد: روي صندلي جايي براي گذاشتن وسايل ايجاد كنيد، آرام بنشينيد، به صندلي تكيه بزنيد و عضلاتتان را رها كنيد.

وي مي افزايد: تنفس عميق، دور كردن هر برداشت نابه جا از امتحان نيز بسيار كار ساز است، ضمن آنكه اگر ديديد سطح اضطرابتان بالا رفت، تجسم تصويري خوشايند از يك منظره و كامل كردن جزئيات آن بهترين كاري است كه مي توان انجام داد.

وي توجه به توصيه هاي معلم قبل از شروع امتحان و تند شروع نكردن را يادآور مي شود و مي گويد: بايد از پاسخ به پرسشهاي آسان آغاز كرد و قبل از پاسخ، فرمولها و نكات كليدي را پشت برگه نوشت تا ذهن سبك تر ادامه بدهد.

اين مشاور با بيان اينكه بين امتحان براي رفع خستگي چشم، دست و گردن بهتر است كمي استراحت كرد، مي افزايد: خوش خط نوشتن و عجله نكردن در ارائه پاسخ نامه هم از ديگر شيوه هاي كاربردي است زيرا ناخودآگاه ذهن براي يادآوري؛3 تا 8 دقيقه وقت لازم دارد.

وي معتقد است هميشه يك پاسخ ضعيف بهتر از ننوشتن است و اگر در مورد سوالي حضور ذهن نداشتيد،هر كلمه از آن كه به ذهنتان رسيد را يادداشت كنيد، مطمئن باشيد آن رابه خاطر خواهيد آورد؛ اگر مطلب در ذهنتان ثبت شده باشد.

اين كارشناس تربيتي اذعان مي دارد: اگر دچار وقفه فكري شديد، كلمه آرام باش را در ذهن زمزمه كنيد، در چرك نويس مربعي بكشيد، پرسش را در مركز و ايده هايي را كه به ذهنتان مي رسد در چهار طرف آن بنويسيد، سپس سعي كنيد اين ايده ها را به هم ربط دهيد.

اقدامات بعد از امتحان

معمولا دانش آموزان وقتي آزموني را خراب مي كنند، ذهنشان را درگير مي كنند، در اين حالت بهتر است 2 تا 3 ساعت استراحت كرد و سپس به مطالعه درس بعدي پرداخت.

ارزيابي واقع بينانه شكست، پيدا كردن علل و عدم تكرارآن مي تواند راهكار خوبي باشد. اين را مشاور يكي از مدارس پسرانه مشهد مي گويد و ابراز مي دارد: مقصر ندانستن ديگران در شكستهايمان، يافتن نقاط ضعف و برنامه ريزي براي رفع آن هم توصيه مي شود

وي مي گويد: اگر امتحاني را با موفقيت به پايان رسانديد، حتما خود را تشويق كنيد و انجام موفقيت آميز يك آزمون را وظيفه جبري خود ندانسته و به خود پاداش دهيد.

.....................................

گزارش: عزت خياباني

© 2003 Mehr News Agency .

چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن