واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رئيس كتابخانه ملي خبر داد: تفاهمنامه با كتابخانههاي ديگر كشورها
جام جم آنلاين: علي اكبر اشعري رئيس كتابخانه ملي گفت: تلاش ميكنيم در قالب انعقاد تفاهمنامه و قراردادهايي با كتابخانههاي ملي يا كتابخانههاي مهم دانشگاهي ديگر كشورها آثار مرتبط با ايران را در اختيارشان قرار دهيم تا ايرانشناسان از منابع اصيل بيبهره نمانند.
به گزارش مهر ، مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي درباره ميزان استقبال از آثار ادبي انقلاب اسلامي در كشورهاي ديگر گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و گسترش آوازه ايران در سراسر دنيا سوالهاي زيادي براي مردم دنيا راجع به ادبيات و فرهنگ ايران و اعتقادات مردم ايران ايجاد شد به همين دليل گرايش نسبت به زبان فارسي زياد شد تا خودشان مستقيما به متون كشور ما دسترسي پيدا كنند.
وي افزود: از طرف ديگر محققين زيادي به كار درباره انقلاب اسلامي و دستاوردها و ريشههاي آن پرداختند و اين كوششها كماكان ادامه دارد و حتي در بسياري از دانشگاهها ميبينيم كه دانشجويان پاياننامههاي خودشان را با موضوع ايران انتخاب ميكنند.
اشعري اضافه كرد: مواردي از اين دست اين تكليف را براي ما به وجود ميآورد كه تلاش كنيم تا منابع مورد نياز محققان را در اختيارشان قرار دهيم چرا كه معلوم نيست كه كتابخانهها و مراكز پژوهشي خارج از ايران آن قدر علاقه و رغبت داشته باشند كه با استفاده از منابعي كه در ايران انجام ميشود آخرين مطالعات را در اختيار آنان قرار دهند.
رئيس كتابخانه ملي گفت: ما تلاش ميكنيم در قالب انعقاد تفاهمنامه و قرار با كتابخانههاي ملي يا كتابخانههاي مهم دانشگاهي خارجي تحت عنوان مبادله آثار، آثار مرتبط با ايران را در اختيارشان قرار دهيم تا محققان ايران شناس از منابع اصيل بيبهره نمانند. به همين دليل بايد اين رابطه توسعه پيدا كند و در هر نقطه از دنيا كه علاقهمند به ايران يا محققي وجود دارد ارتباط را توسعه دهيم.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور اضافه كرد: خوشبختانه اين اتفاق در سالهاي گذشته افتاده است و كماكان در سال جاري و سالهاي آينده هم ادامه خواهد داشت. ضمن اينكه در قالب اين مبادلات ما هم از منابع آنها استفاده ميكنيم و از طرف ديگر اين تفاهمنامهها صرفا به بحث مبادلات نميپردازد بلكه در زمينههايي مانند آموزش و استفاده از تجربيات هم ميتوان از آن استفاده كرد.
كتابخانه مجازي مرزها را از بين ميبرد
اشعري گفت: در هر حال علم متعلق به جامعه بشري است و هر كشوري در هر زمينهاي از علوم نبايد از صفر شروع كند، بايد از تجربهها و دانش پيشين استفاده كند ما هم سعي ميكنيم با كتابخانهها و مراكز اسنادي دنيا از اتفاقات و دستاوردهايشان بي بهره نمانيم همانطور كه آنها هم از دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران استفاده ميكنند.
مشاور رئيس جمهور با بيان اينكه ايرانيان در همه جاي دنيا ميتوانند از امكانات كشورشان استفاده كنند افزود: همه اتاقهاي زبان فارسي و بخشهاي دانشكدههاي زبان كه به زبان فارسي اختصاص دارد مهياي حضور پژوهشگران ايراني است.
وي افزود: بعد از ارتباط با مراكز مهم دنيا و آغاز همكاري با آنها اقدام مهم ديگري انجام داديم و آن طراحي پايگاه «حافظه رقومي ملي» (حرم) است. در قالب اين طرح منابع كتابخانه ملي را بر روي سايت قرار ميدهيم و همه محققين در تمام دنيا ميتوانند از آن استفاده كنند. اين امر محدوديتها را از بين ميبرد چرا كه هر قدر هم كه ارتباطات خودمان را گسترش دهيم باز هم اين ارتباط به مكانهاي خاص محدود است.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور در رابطه با نگهداري از نسخ خطي گفت: در كتابخانه ملي يكبار براي هميشه در حال اسكن كردن كل اين نسخ خطي هستيم و تا به حال حجم زيادي از اين كار انجام شده است. محققين نوعا علاقمند به استفاده از محتواي اين آثار هستند و به ندرت پيش مي آيد كه يك پژوهشگر در رابطه با فيزيك كتاب هم تحقيق كند.
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]